Stedentrips

Local tips voor een stedentrip Berlijn

Local tips voor een stedentrip Berlijn

Ken jij de toeristische plekken van Berlijn op je duimpje? Of houd je gewoon niet zo van de drukke, toeristische bezienswaardigheden en ben je nieuwsgierig naar wat de locals zouden aanraden? Dan zijn deze stedentrip Berlijn tips perfect voor jou! Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals de Reichstag en de Brandenburger Tor, heeft de stad namelijk nog zoveel meer te bieden. Daarnaast is de stad altijd in beweging. In Berlijn ben je eigenlijk nooit uitgekeken!

Begin je dag goed met een heerlijk ontbijt

Wat is er lekkerder dan je dag goed te beginnen met een heerlijk ontbijt, zodat je vervolgens vol energie de stad kunt ontdekken? Voor een goed begin van de dag neem je plaats bij restaurant Hafenküche aan de Rummelsburger Bucht. Hier geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet en vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Spree. Direct naast het restaurant kun je een boot huren in Berlijn om deze metropool vanaf het water te bewonderen. Wil je Berlijn echt goed vanaf het water bezichtigen? Koop dan een kaartje voor de rondvaartboot; onderweg krijg je uitgebreide uitleg van de gids!

Huur een fiets

Kimberley, één van onze Content Specialisten, is ook naar Berlijn geweest en geeft als insidertip om zeker een fiets te huren tijdens je stedentrip Berlijn. Op die manier kun je alle verborgen plekjes in Berlijn makkelijk bereiken en je gemakkelijk verplaatsen tussen de verschillende bezienswaardigheden. Zo ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en ben je ook nog eens lekker buiten. Win-win dus!

Lijkt jou dit een super goed idee en wil je tips over fietsen in Berlijn? Lees dan zeker deze blog voor alle informatie die je nodig hebt om je klaar te stomen voor een geweldige fietservaring in de Duitse hoofdstad.

Ontdek de twee leukste wijken van Berlijn

Met een goed gevulde maag vul jij je dag met een bezoekje aan de twee leukste wijken van Berlijn – volgens de locals in ieder geval!

Neukölln is helemaal in opkomst. Hier vind je veel Berlijnse cafés en restaurants, kleine tweedehands winkels en koffiezaakjes. Ook vind je er kunstgaleries en mooi graffitiwerk wanneer je door de straten loopt. Ideaal voor kunstliefhebbers, hoewel deze in heel Berlijn wel op hun plek zijn. Deze wijk moet je echt op je gemak ontdekken, want het heeft allemaal onontdekte en verborgen plekjes. Het fijnste aan deze wijk? Er zijn veel minder toeristen dan in de drukker bezochte wijken van de stad!

De wijk Kreuzberg is ook een van de favoriete wijken van de locals. En dat is niet voor niets: het is een van de hipste delen van de stad, rijk aan leuke restaurantjes en winkeltjes waar een heerlijke sfeer hangt en waar er altijd iets te beleven valt. Alleen al de huizen met hun balkonnetjes zijn de moeite waard om te bekijken. Ook beschikt deze wijk over de meest bekende markthal van Berlijn, namelijk de bruisende Markthalle IX. Deze markthal wordt steeds meer het bruisende middelpunt van de wijk met historie en prachtige producten en is daarom ook echt een bezoekje waard!

Sla ook Tempelhof Freizeitpark niet over

Daarnaast is het Tempelhofer Freiheit Park ook eentje om niet over te slaan. Dit voormalige vliegveld dient niet meer als luchthaven en wordt nu gebruikt als park waar je naar hartenlust kunt fietsen, joggen, skaten of barbecueën. In de jaren ’30 werd het vliegveld gebouwd als een van de belangrijkste vliegvelden van de wereld. Later werd het gebruikt als militair vliegveld door de Amerikanen, waarbij het een cruciale rol speelde tijdens de Sovjet blokkade in 1949. Heel bijzonder! Het park is gratis toegankelijk en open van zonsopgang tot zonsondergang. Als je wilt kun je er dus de hele dag doorbrengen!

Trek gekregen tijdens een dag in de stad?

Bezoek dan de sfeervolle en opkomende street food markets in de stad! Een van de meest populaire is Street Food Thursday. Zoals de naam het al zegt, vind je deze iedere donderdag in Markthalle Neun in Kreuzberg. Hier vind je een wijd assortiment aan heerlijk eten en drinken van over de hele wereld, maar natuurlijk ook typisch Duitse gerechten, zoals de curryworst. Hier is een ding zeker: je zult hier niet met honger weggaan!

Vind je het leuker om met mooi weer lekker te picknicken in een gezellig park met wat te eten en een lekker drankje? Dan raad Kimberley je de Großer Tiergarten aan! Dit grote park ligt tussen de Brandenburg Gate en de rotonde de Victory Column. Je ziet het vanzelf, want het park is niet te missen. Neem een kleedje mee, koop wat lekkers te eten en te drinken en geniet van al het moois om je heen in hartje centrum.

Als de zon onder gaat…

….is het een aanrader om de stad vanaf grote hoogte te bewonderen. Ondanks dat Berlijn een relatief vlakke stad is met slechts een aantal hoge gebouwen, zijn er toch een aantal plekken waar je kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de stad. Zo is er het Panoramapunkt bovenop de Kollhof Tower op de Potsdamer Platz. De lift gaat 100 meter omhoog voor een mooi uitzicht over de stad. Ook is er een café en tentoonstellingsruimte. Ten zuiden van het centrum vind je de top van de Kreuzberg heuvel in Viktoriapark. Dit is Berlijns hoogste natuurlijke punt. Ook vind je er een romantische waterval waar het prachtig toeven is als de zon ondergaat.  Ten slotte vind je in het Neukölln district de Klunkerkranich. Dit is een cultureel dakterras boven een parkeergarage van een winkelcentrum. Hier geniet je van een bar, Dj’s, live muziek en een prachtig uitzicht over Berlijn!

Ontdek de stad met een klein tourbureau

De volgende dag is het weer tijd om op pad te gaan. Kies vandaag voor een rondleiding tijdens je stedentrip! Nee, niet met die grote tourbureaus die langs alle grote bezienswaardigheden gaan, maar met een kleinere, zoals Slow Travel. Doordeweeks leiden ze je rond langs de bekende bezienswaardigheden en in het weekend gaan ze de wat minder bekende plekjes af, zoals een rondleiding in de opkomende wijk Wedding. De groepjes bestaan uit maximaal zes personen, zodat de rondleiding erg persoonlijk en interactief blijft.

Sla het Mauerpark en Badeschiff niet over

Na je rondleiding ben je wellicht toe aan wat ontspanning op een rustige plek. Op zo’n 4 kilometer ten noorden van het levendige centrum vind je het Mauerpark, die je zeker niet mag overslaan indien je op zondag in de stad bent. Je vindt hier een van de sfeervolste vlooienmarkten van de stad. Er staan veel verschillende marktkramen met uiteenlopende producten, zoals boeken, muziekinstrumenten, sieraden, antieke schilderijen en vintage kleding. Eigenlijk alles wat je op een vlooienmarkt kunt verwachten. Ook kun je er heerlijke Duitse lekkernijen proeven, zoals de curryworst. Na een rondje over de markt kun je heerlijk neerploffen in het gras. Hier luister je naar een van de vele bands die bij zonnig weer optreden. Zangliefhebbers doen mee aan de karaoke waar veel Berlijners en toeristen vrolijk aan mee doen!

Net als het Mauerpark, mag je Badeschiff eigenlijk ook niet overslaan. Onderweg hiernaartoe kom je het Görlitzer Park tegen waar veel locals aan het barbecueën zijn en volop muziek aan het luisteren. Voor wat gezelligheid kun je hier dus ook nog even stoppen! Eenmaal aangekomen bij Badeschiff kun je lekker afkoelen in het zwembad die drijft in de rivier de Spree. Ook kun je genieten op het bijbehorende intieme stadsstrand. Let er wel op dat het met mooi weer het erg druk kan zijn, dus wees op tijd als je een lekker plekje wilt hebben. Je kunt hier lekker ontspannen op de ligbedden of op het zand bij de bar. Ook ’s avonds kun je hier nog heerlijk genieten van het avondzonnetje! ’s Avonds worden hier ook regelmatig concerten of open air feestjes gegeven.

Sluit je dag af in de oudste biertuin van de stad

Bierliefhebbers sluiten hun dag af in Prater Garten, de oudste biertuin van de stad. Al in 1837 kwamen mensen hier naar toe om te genieten van een biertje. Daarna zijn er een theater, openluchtbioscoop, restaurant en een nachtcafé bijgekomen. Ondanks de drukte vormt het een oase van rust en cultuur in de wijk Prenzlauer Berg. Je kunt er zowel met mooi als minder mooi weer terecht, want er zijn ook overdekte zitplekken. Ze hebben ook hun eigen Prater Pils, die je natuurlijk moet proeven!

Zoals je leest heeft Berlijn tal van leuke bezienswaardigheden, buiten de hele toeristische plekjes om. Welke zet jij op je lijstje om te bezoeken? Ga jij die boot huren in Berlijn bijvoorbeeld? Laat het ons weten!

 

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden