Weekendje weg

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als je als toerist ons eigen kikkerlandje gaat verkennen, kom je nog genoeg dingen tegen die je niet eerder hebt gezien. Ook al klinkt alles zo bekend, er valt nog zoveel te beleven. Maak gebruik van je vrije tijd en trek de kant van Gelderland op! Maar wat is er dan eigenlijk allemaal te beleven als je denkt aan ‘’bezienswaardigheden Gelderland’’? Nou, maak je klaar want wij gaan je hier voorzien van 8 tips over de must-sees in Gelderland. We nemen je namelijk mee naar de leukste plekken in deze grote provincie zodat jij je niet kan vervelen. Boek jij binnenkort een hotel in Gelderland

  1. Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het zal niet een verbazing mogen zijn dat nummer 1 van dit lijstje het natuurgebied De Hoge Veluwe is. Dit is een van de mooiste natuurgebieden Van Nederland, al niet de bekendste. Verken het Kröller Müller museum, of bezoek het Beekhuizerzand. Dit is echt wel een van de bezienswaardigheden die valt onder het kopje ‘’leuke uitjes Gelderland’’, die je niet over het hoofd mag zien. Toe aan een unieke ervaring? Verken dan de Veluwe door middel van een E-loop fiets. ‘’Wat is dit?’’ hoor ik je nu al denken. Nou, dit is dus een hele unieke maar ook grappige manier om de Veluwe te verkennen. Het is een elektrische combinatie tussen de fiets, loopband en een step. Dus, wat is er te doen in Gelderland? Nou, bij de Veluwe ben je wel eventjes zoet. 

Onderneem een weekendje weg naar Gelderland en bezoek de Veluwe! Hotels op de Veluwe

 

  1. Bezoek de gezellige Gelderse hoofdstad Arnhem

Bij de Gelderlandse hoofdstad valt genoeg te beleven. Zo is het een bruisende stad en is de sfeer altijd gezellig. Ook valt er zowel boven als onder de grond veel te beleven. Arnhem staat namelijk ook bekend als de stad met haar ondergrondse kelders. De kelders zijn compleet gerestaureerd en deze ruimtes dienen nu voor exposities en restaurants. Dit is iets wat kenmerkend is voor een bezoekje aan Arnhem en dat mag dus zeker niet ontbreken van dingen te doen in Gelderland. Arnhem is een stad voor zowel jong als oud. Zo zit het stadscentrum vol met energie, restaurants en cafés op de Korenmarkt, terwijl je wordt omgeven door historische gebouwen. Dit zorgt voor een variatie aan leuke uitjes in Gelderland. 

Kennis opdoen gedurende je bezoek? Loop dan even binnen bij het Openlucht museum waar je teruggaat in de tijd! Klik hier voor meer informatie.

Onderneem een weekendje weg naar Gelderland en bezoek Arnhem! Hotels Arnhem

 

  1. Bezoek het Historische Nijmegen

Wat te doen in Gelderland? Nou, een bezoek aan deze gezellige stad gelegen aan de Waal mag absoluut niet ontbreken. Nijmegen is een van de steden in Nederland met een rijke geschiedenis en dat is te zien als je door de stad loopt. Bezoek maar eens het Stadhuis, de Kerkboog aan de Grote markt of bezoek de Sint-Stevenskerk. Naast deze historische gebouwen is er ook veel te beleven in de stad. Dé stad voor leuke uitjes in Gelderland en bovenal voor een ieder die houdt van gezelligheid en lekker borrelen bij de leukste terrasjes op de Grote markt. Hou jij van winkelen? Dan is Nijmegen dé plek to shop till you drop.

Onderneem een weekendje weg naar Gelderland en bezoek Nijmegen! Hotels Nijmegen

 

  1.  Bezoek de Apenheul in Apeldoorn

Apeldoorn. De stad die bekend staat om haar groene omgeving en de maar al te leuke stadsparken. Als je houdt van de natuur maar ook benieuwd bent naar de leukste uitstapjes Gelderland, dan is Apeldoorn de plek voor jou. Niet alleen is het een plek voor jou, het is ook nog eens de thuisbestemming voor veel leuke aapjes. Dierenpark Apenheul is namelijk gelegen in Apeldoorn en biedt haar bezoekers de mogelijkheid om door het park te lopen terwijl ze omringt worden door de aapjes. Voor wie op zoek is naar leuke uitjes Gelderland, is dit een echte aanrader. Dit is een kenmerkend park voor Apeldoorn, wat haar reputatie van een gezellige en groene stad compleet maakt. 

Benieuwd geworden naar de Apenheul? Klik dan hier voor meer informatie.

Onderneem een weekendje weg naar Gelderland en bezoek de Apenheul! Hotels Apeldoorn

 

  1. Ontdek de wereld van Burgers’ Zoo

Een andere must see en ideaal voor uitjes in Gelderland is dierenpark Burgers’ Zoo, gelegen te Arnhem. Mensen van over heel Nederland kennen dit park en daarom mocht het ook niet ontbreken op ons lijstje. Dit is één van de mooiste dierenparken in heel Nederland en met dieren vanuit alle continenten is het zeker een bezoekje waard. Leuk voor jong en oud, is dit absoluut ook een geschikte plek voor op het lijstje ‘’dagje uit Gelderland volwassenen’’. Voel je weer zo blij als een kind en bezoek alle leuke dieren in het Burgers’ Zoo dierenpark. 

Benieuwd geworden naar wat te doen in Gelderland en interesse in dit mooie park? Klik dan hier voor meer informatie en tickets.

Onderneem een weekendje weg naar Gelderland en bezoek Burgers’ Zoo! Hotels Arnhem

 

  1. Bezoek aan Paleis het Loo

Gelegen aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo wat het voormalig onderkomen was van Koningin Wilhelmina. Nu is het inmiddels een museum van het Huis van Oranje-Nassau. Het is ook de geschikte plek om dingen te doen in Gelderland met de focus op wandelen. Er liggen namelijk 3 prachtige wandelroutes door de bosrijke omgeving van het Paleis. Voor wie met kleintjes op pad gaat, kan leuke speurtochten ondernemen in de omgeving van Paleis het Loo. Treuzel niet langer over wat is er te doen in Gelderland en plan je bezoek aan het prachtige Paleis Het Loo! Tip: Een bezoek aan dit museum is één van de ideale indoor activiteiten in Gelderland die je kan uitvoeren. 

Onderneem een weekendje weg naar Gelderland en bezoek Paleis het Loo! Hotels omgeving

 

  1. Historische hanzestad Harderwijk 

Deze levendige, gezellige en groeiende stad biedt een veelzijdig antwoord op de vraag ‘’Wat is er te doen in Gelderland?’’. De unieke locatie tussen het bos van de Veluwe en liggend aan het Wolderwijd meer, biedt veel kansen voor haar bezoekers. Er zijn dan ook veel activiteiten in Gelderland die hier in deze stad ondernomen kunnen worden. Zo kun je het land en water van de Veluwe beleven, de historische binnenstad ontdekken en de culinaire hoogstandjes van de stad bezoeken. Je hoort het al, genoeg te doen voor de leukste uitjes in Gelderland. De Hanzestad heeft een rijke geschiedenis die een ieder ideaal kan ontdekken door bijvoorbeeld een actieve stadswandeling. 

Ook kenmerkend aan Harderwijk is haar blauwe koepel, die de aanwezigheid van Het Dolfinarium, het grootste zeezoogdierenpark van Europa, aankondigt. Uitgerust met een nieuw en uitgebreid zwemgedeelte is ook dit park een bezoekje waard. Nieuwsgierig? Klik dan hier voor meer informatie.

Onderneem een weekendje weg naar Gelderland en bezoek Harderwijk! Hotels Harderwijk

 

  1. Wandelen of fietsen over de heide

Aangezien Gelderland bekend staat om haar geweldig groene omgeving, is dit ook een ideale provincie voor de wandel- en fietsliefhebbers onder ons. Als je houdt van zowel wandelen als fietsen en je nog steeds afvraagt wat nou de top activiteiten in Gelderland zijn, dan heb je hierbij je antwoord. Ga lekker actief bezig zijn terwijl je geniet van de mooie omgeving in het Groene Hart van Nederland. Al helemaal in de omgeving van de heide, die abnormaal mooi is. 

Benieuwd geworden? Klik dan hier voor meer informaties over de leukste wandel- en fietsroutes.

Onderneem een weekendje weg naar Gelderland en bezoek de heide! Hotels Gelderland

 

Dus, waar ga jij naar toe op je eerste weekendje weg?

Delen
Geschreven door:
redactie

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden

12 x Leuke bezienswaardigheden in Amsterdam

Heb jij een dagje of weekendje Amsterdam op de planning staan? Dan kan je vast…

2 jaar geleden