Categorieën: Stedentrips

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland. Als de eerste kerstmarkten zijn geopend dan kan je niet meer onder de kerstsfeer uit. Glühwein, peperkoek, mousserende wijnen en verse amandelen, de kerstmarkt in Duitsland is beregezellig! Welke kerstmarkt in Duitsland 2023 ga jij bezoeken? Wordt het de beste kerstmarkt van Duitsland of toch de mooiste kerstmarkt van Duitsland. Om je keuze makkelijker te maken, hebben wij de top 10 kerstmarkten van Duitsland op een rij gezet. 

Welke kerstmarkt in Duitsland is de leukste?

Van Berlijn tot aan Dresden. Duitsland kent zoveel leuke kerstmarkten dat je bijna niet weet welke je moet kiezen. Daarom lichten wij voor jou 10 kerstmarkten in Duitsland uit waarvan er eentje toch moet passen bij jullie wensen. Missen wij een super leuke kerstmarkt in Duitsland? Laat het ons weten. Dan voegen wij hem toe aan het lijstje. 

Hotels nabij kerstmarkten in Duitsland 2023

1. Dresden kerstmarkt 2023

Deze kerstmarkt in Duitsland staat bij ons bovenaan! De kerstmarkt in Dresden is de oudste kerstmarkt in Duitsland en bestaat bestaat al sinds 1434! Deze kerstmarkt is niet zomaar een kerstmarkt. Er worden namelijk allerlei festivals georganiseerd, waaronder het Dresden Stollenfest en het Pfefferkuchenfest. Tijdens het Stollenfest wordt een gigantische feeststol door de stad getrokken, erg leuk om een keer te zien. 

We weten nog niet of de kerstmarkt in Duitsland in Dresden doorgaat.

Alle Hotels Dresden kerstmarkt

Dresden Kerstmarkt

2. Kerstmarkt Düsseldorf 2023

Düsseldorf is de drukst bezochte kerstmarkt van Duitsland en dat is niet voor niets! De Duitse stad wordt in de laatste maanden van het jaar altijd omgetoverd tot een waar winterparadijs. Halverwege november worden de kraampjes klaargezet en kan er vijf weken lang op zeven verschillende plekken gestruind worden over de kerstmarkt van Düsseldorf. Op het marktplein staat elk jaar een enorm grote kerstboom opgetuigd en daar omheen staan de marktkraampjes. De marktkraampjes zijn anders zoals we die in Nederland kennen, ze hebben namelijk puntdakjes en sfeerverlichting. Sfeer is sowieso gegarandeerd op de kerstmarkt in Düsseldorf, bijvoorbeeld de Engelchenmarkt met een zee van licht en engelen of de Sternchenmarkt vol met kerststerren.

We weten nog niet of de kerstmarkt in Duitsland in Düsseldorf doorgaat.

Alle Hotels Düsseldorf kerstmarkt

3. Kerstmarkt Keulen 2023

Keulen is wat kerstmarkten betreft een hele bekende. Misschien is Keulen wel de bekendste kerstmarkt van Duitsland. Of toch de grootste met 7 kerstmarkten? Wat denken jullie? Als je voor de eerste keer naar de kerstmarkt in Keulen gaat kan een bezoekje aan de klassieke kathedraal zeker niet ontbreken. Vanaf deze Kathedraal kan je de hele verlichte en versierde stad zien.

Een groot deel van de kraampjes op deze kerstmarkt bieden biologisch gecertificeerde gerechten en drankjes. Voor degene die graag iets anders willen dan de standaard kerstmarkten zijn de alternatieve markten van de Holy Shit Shopping en de Super Christmas Market een aanrader. Deze twee markten bieden spullen aan van jonge designers! De Super Kerstmarkt staat op de Barthonia Showroom.

We weten nog niet of de kerstmarkt in Duitsland in Keulen doorgaat.

Alle Hotels in Keulen kerstmarkt

4. Kerstmarkt Aken 2023

De kerstmarkt in Aken (Aachen) is elk jaar een feestelijke bedoening in de omgeving van de dom en het stadhuis. Deze knusse kerstmarkt is het ideale uitje voor het hele gezin! Stap in de auto en binnen 2,5 uur vanaf Utrecht bevindt je je op de kerstmarkt Aken.

Elk jaar vind je op de pleintjes en in de steegjes sfeervolle kraampjes, gezellige muziek en heerlijke geuren. De geuren komen van de typische specialiteiten van de kerstmarkt Aken, zoals de Akener Printen. Deze bijzondere koekspecialiteit is een harde kruidkoek en bestaat alleen in Aken. Naast deze specifieke koek zijn er ook vele kerstgebakjes en andere bakkunsten te vinden.

Hotels Aken kerstmarkt

5. Kerstmarkt CentrO Oberhausen 2023

Oberhausen heeft niet één, maar twee plekken waar er een kerstmarkt is te vinden. De grootste en beroemdste is de kerstmarkt CentrO Oberhausen, naast het grootste winkelcentrum van Europa. Niet alleen verschijnen daar gedecoreerde, houten marktkraampjes, ook wordt het winkelcentrum zelf omgetoverd tot een winters sprookje. Je zult zeker in de kerststemming komen met de 300 kerstbomen die zijn versierd met lampjes en bonte kerstballen. De kerstmarkt in de Altstadt van Oberhausen is minstens net zo gezellig!

We weten nog niet of de kerstmarkt in Duitsland in Oberhausen doorgaat.

Hotels CentrO Oberhausen kerstmarkt

6. Kerstmarkt(en) Berlijn 2023

Berlijn heeft heel veel kerstmarkten, maar liefst 26 stuks. Is Berlijn dan toch de grootste kerstmarkt van Duitsland? Reden genoeg om niet alleen de klassiekers te bezoeken op de Alexanderplatz en de Gerdarmenmarkt. Een echte aanrader is de sprookjesachtige kerstmarkt Schloss Britz. Deze kerstmarkt in Berlijn staat niet alleen heel erg mooi op een boerderij maar hij is ook net een Scandinavisch sprookje. Misschien wel de mooiste kerstmarkt van Duitsland. Deze Berlijn kerstmarkt met zijn middeleeuwse sfeer is speciaal voor een bezoek met kinderen een echte tip.

Berlijn heeft natuurlijk een tal van mooie kastelen. Bezoek deze markt op de Alt-Britz 73. Een kerstmarkt bij een kasteel mag dan ook zeker niet ontbreken op dit lijstje. De kerstmarkt in het paleis van Charlottenburg is heel erg sfeervol. Onder de kerstmarkten in Berlijn is deze kerstmarkt ook zeker voor de kleintjes geschikt, er zijn diverse ouderwetse attracties. Deze kerstmarkten in Berlijn zijn dus zeker het bezoeken waard, al is het alleen om de prachtige verlichting die het kasteel verlicht. 

Hotels Berlijn kerstmarkt

7. Kerstmarkt Lübeck 2023

Lübeck is het hele jaar door een hele mooie stad. Maar in het kerstseizoen is het helemaal adembenemend mooi. Lübeck hoeft zich zeker niet te verbergen. De traditionele kerstmarkt van Lübeck die staat op de historische markt is heel erg gezellig. Lübeck is een Maritieme stad, de maritieme kerstmarkt op de Koberg kan dan ook zeker niet ontbreken. Hier ervaar je de maritieme sfeer met een prachtig uitzicht en natuurlijk met hete rum. 

Wil je een beetje de sfeer ervaren? Bekijk dan onderstaande video’s!
Traditionele kerstmarkt & Maritieme kerstmarkt

Hotels Lübeck kerstmarkt

8. Kerstmarkt Dortmund 2023

De kerstmarkt in Dortmund is wellicht één van de oudste kerstmarkten van Duitsland. Dit jaar heeft de Dortmund kerstmarkt weer meer dan 300 kraampjes. Wauw alweer zo’n grootste kerstmarkt van Duitsland. Hier kun je onder het genot van glühwein rond de enorme kerstboom lopen die elk jaar opgetuigd wordt op de Altmarkt.

De kerstboom is maar liefst 45 meter hoog en weegt meer dan 40.000 kilo! Er hangen bovendien meer dan 48.000 lampjes en meerdere verlichte ornamenten in. De kerstmarkt in Dortmund is in zoveel jaar uitgegroeid tot een van de grootste kerstmarkten van Duitsland met meer dan 300 kraampjes. Je zult hier zeker slagen voor jouw kerstinkopen!

Hotels Dortmund kerstmarkt

 

9. Kerstmarkt Hamburg 2023

Hamburg maakt het winterse weer leuker door de hele stad te versieren met een zee van lichtjes. Wij hebben voornamelijk de kerstmarkt in Hamburg op de prachtige boulevard van de Jungfernstieg in ons hart gesloten. De chique kerstmarkt ‘Weißer Zauber auf dem Jungfernstieg’ wordt gehouden aan het Alstermeer. De gemengde wijn, de gefrituurde amandelen en het uitzicht op de Alster maken het kerstgevoel compleet. Maar Hamburg zou Hamburg niet zijn zonder de Santa Pauli. Deze kerstmarkt is kleurrijker, luider en ironischer dan de andere kerstmarkten in Hamburg en staat op de Spielbudenplatz.

Hotels Hamburg kerstmarkt

10. Kerstmarkt Moezel 2023

Bijna elke dorp langs de Moezel heeft een kerstmarkt en er zijn talloze bijzonderheden te ontdekken.  Vanaf diverse plaatsen heb je een mooi uitzicht over de verlichte dorpjes. In het weekend worden er vanuit Bernkastel-Kues adventsboottochten georganiseerd. Ontdek de prachtige regio vanaf het water terwijl jij geniet van kerstbrood en glühwein. De kerstmarkten in Moezel zijn verdeeld over de regio, bezoek bijvoorbeeld de gezellige kraampjes in Traben-Trarbach, doe jouw kerstinkopen in Cochem of ontdek winterse sferen in Trier en Bernkastel.

Dit zijn wat ons betreft de leukste kerstmarkten in de Moezel

  • De kerstmarkt in Trier.
  • De kerstmarkt in Bernkastel-Kues.

Hotels Moezel kerstmarkt

Horen deze ook tot de leukste of mooiste kerstmarkten van Duitsland?

Natuurlijk heeft Duitsland nog veel meer kerstmarkten. Zo heb je nog de kerstmarkt in Bonn of de kerstmarkt in Bremen. Of de nog bekende kerstmarkt in Essen. Of ga je voor de romantische kerstmarkt van Heidelberg. En hoe kunnen we de kerstmarkt in Leipzig of de kerstmarkt in München nu vergeten? Of de kerstmarkt net over de grens bij Münster.

Je leest het goed, de kerstmarkten in Duitsland zijn eindeloos en op elk plekje waar jij een weekendje weg wilt naar de kerstmarkt in Duitsland is er wel een te vinden in de maand november en/of december 2023. 

Kan jij ondertussen niet meer wachten om naar een kerstmarkt in Duitsland te gaan? Er is keuze genoeg. Ik ben benieuwd wat jij de mooiste kerstmarkt van Duitsland vindt, of welke je uiteindelijk de grootste kerstmarkt van Duitsland vindt? Wat je ook kiest, een van de kerstmarkten in Duitsland staat voor een mega gezellige tijd. 

Hotels nabij kerstmarkten in Duitsland 2023

Tip: wil je nog meer kerstmarkten in Duitsland ontdekken, neem dan eens een kijkje op de website van Germany Travel.

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden

12 x Leuke bezienswaardigheden in Amsterdam

Heb jij een dagje of weekendje Amsterdam op de planning staan? Dan kan je vast…

2 jaar geleden