Hotels

Net als in de film overnachten

In Hollywood weten ze altijd de mooiste locaties te vinden. Of het nu gaat om een luxueus paleis of een indrukwekkend klooster, je zou eigenlijk het scherm in willen duiken en een kijkje nemen. Ik zie mezelf al helemaal zitten in een kasteel met hoge plafonds en kroonluchters. Zou jij dit ook wel eens willen? Dan heb ik goed nieuws. Er zijn namelijk bijzondere hotels die zo van het witte doek lijken te komen. Treed in de voetsporen van jouw filmhelden en laat het verhaal tot leven komen. Net als in de film overnachten… het kan dus echt!

Genieten als de adel in Brugge

Waan je als King Arthur in de middeleeuwen in Karel de Stoute! Maar maak je geen zorgen, het hotel is nog steeds van alle luxe voorzien. Dit statige herenhuis was vroeger onderdeel van het Prinsenhof, waar de Bourgondische hertogen vanaf de tweede helft van de 14e eeuw verbleven. Bewonder de authentieke details, zoals de houten balkenplafonds met gravures en de zeshoekige traptoren waarin je tegenwoordig een aantal badkamers vindt. Wanneer je met een biertje in je hand aan de kelderbar onder het gewelvenplafond staat, waan je je een ridder in zijn eigen paleisje. Adellijk genieten dus!

 

Het klooster in

Wie kent hem niet: de swingende komedie Sister Act. Verblijf nu voor een weekendje als Deloris in een klooster. In Kerkrade staat het grootste en oudste abdijcomplex van Nederland. Abdij Rolduc heeft sinds de 12e-eeuw dienst gedaan als klooster, maar is nu een sfeervol 3-sterren hotel. Kies voor een kamer met alle luxe, zoals een televisie en een eigen badkamer of leef je meer in en ga voor een kamer met losse bedden, een wasbak en een gemeenschappelijk douche. Slenter door de gewelfde gangen en de abdijtuin en proef de geschiedenis. Dit proeven kan ook letterlijk, namelijk met een abdijplankje of biertje. Voor nog meer filmwaardige locaties ga je naar ons assortiment kloosterhotels.

 

Queen of the Castle

Voor prinsheerlijk genieten ben je bij Château St. Gerlach aan het juiste adres. Op dit prachtige landgoed in Zuid-Limburg wordt je heerlijk in de watten gelegd. Ontbijt in het tuinpaviljoen, maak een wandeling over het terrein en dompel je onder in het Romeins binnenzwembad. Tijdens een diner in een van de salons met originele wand- en plafondschilderingen voel je je net Queen Victoria uit The Young Victoria. In alle luxueuze kasteelhotels voel je je de koning te rijk!

 

Marie Antoinette

Heb je ooit de biografisch-historische film Marie Antoinette gezien? Zo ja, dan herken je de overdadige, luxueuze stijl als geen ander. Voor de ultieme recreatie van deze sfeer reis je natuurlijk af naar Frankrijk. Parijs welteverstaan. Hotel Seven heeft daar namelijk een speciale designkamer ingericht in de stijl van Marie Antoinette. Stap binnen in een wereld van speelse kleuren, prachtige details en een overdadigheid aan glamour. Trek je
beste baljurk maar aan!

Bijzonder overnachten op een filmlocatie

Wil je in de voetsporen treden van filmsterren? Dat kan gewoon in Amsterdam! De verfilming van John Green’s bestseller ‘The Fault in Our Stars’ was een absolute hit. In het boek verblijven Hazel en Augustus tijdens hun tripje naar Amsterdam in Hotel de Filosoof, maar de verfilming vond plaats in Hampshire Hotel – Amsterdam American aan de Leidsekade. Verblijf op een luxe kamer in dit klassiek art deco hotel. En dit is niet de enige plek die de personages bezochten in onze hoofdstad. Breng een bezoek aan het Anne Frank Huis, loop door de fietstunnel onder het Rijksmuseum, pak tram 4 en neem een kijkje bij Vondelstraat 162. Voo
r een echt kippenvelmoment gaan fans zitten op het bekende bankje ter hoogte van nummer 2 aan de Leidsegracht.

Bonus: Ook een scene uit het romantische drama ‘Alles is Familie’ werd opgenomen in de fontein van het hotel. Twee vliegen in een klap dus!

Op welke filmlocatie zou jij wel een willen overnachten? Laat het weten in de comments!

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden