Hotels

5 redenen waarom jij je hotelontbijt vooraf boekt

Denk jij aan zekerheid als je op vakantie gaat? Relax, het meeste kun je vooraf regelen. Vind jij het ontbijt in je hotel ook belangrijk? Dat is mooi, wij geven je namelijk 5 redenen waarom je het ontbijt vooraf zou moeten boeken. Tot slot, een uitleg over waarom je dit niet zou moeten doen.

Ik kan je in ieder geval vertellen dat ik een enorme fan ben van een lekker hotel ontbijt en dat is niet voor niets. Smoothies, afgebakken broodjes, vers fruit, gebakken roerei en yoghurt met muesli mmmm… ik krijg nu al zin in een ontbijt want de keuze = altijd reuze!

Maar misschien deel jij deze mening wel helemaal niet met mij. Daarom ben ik in de hotelontbijtjes gedoken en heb mijn collega’s, tevens grote fans van weekendjes weg in hotels, de volgende vraag gesteld;

Waarom zou jij je ontbijt in een hotel vooraf boeken?”

Toen ik de vraag gesteld had, was ik erg benieuwd naar de antwoorden die ik terug zou krijgen. Zelf kon ik namelijk genoeg redenen bedenken waarom ontbijten belangrijk is. Echter was ik vooral benieuwd naar wat andere mensen hier nu eigenlijk van vinden en ja hoor, het was bingo! Interessante antwoorden druppelden mijn inbox binnen en ik kreeg al meer een beeld van de redenen waarom je een ontbijt vooraf moet boeken.

Wist je dat... 1/3 van de bijgeboekte hotelontbijtjes bij HotelSpecials bij 
een Van der Valk hotel geboekt zijn?

Maar ik kon het toch ook niet laten om ook naar de keerzijde van de vraag te kijken want eerlijk is eerlijk, ik ben ook gewoon benieuwd waarom ik mijn ontbijt niet vooraf zou moeten boeken. Gaat dit een typisch Nederlandse reden worden en draait het allemaal om zo goedkoop mogelijk op vakantie gaan? Of heeft het een andere reden… dus je voelt het al aankomen. De vraag waarom ze het niet zouden doen heb ik  ook gesteld.

Vind jij het ontbijt in je hotel ook belangrijk?

Wat denk jij?

Om je nog even in spanning te laten wachten, ben ik nieuwsgierig naar wat jij denkt dat de meest gegeven reden is om het ontbijt wel vooraf te boeken?

  • Gemak en zekerheid
  • Uitgebreid buffet
  • Zorgeloos op vakantie
Wist je dat... Hotel BLOOM! in Brussel een wel heel uniek ontbijt serveert? En eigenlijk 
is het niet eens serveren, je kunt hier je eigen wafel maken in de unieke wafeltruck.

And the winner is….

Het werd mij al snel duidelijk dat er 5 redenen zijn waarom men eigenlijk het ontbijt vooraf zou boeken waar gemak en zekerheid met stipt op 1 staat. Hier de 5 gegeven redenen:

  1. Gemak en zekerheid
  2. Uitgebreid buffet, dit eet ik thuis nooit
  3. Het ontbijt lijkt vaak duurder in het hotel zelf
  4. Het maakt een nachtje weg compleet
  5. Zorgeloos op vakantie, alles is geregeld
  1. Gemak en zekerheid – antwoorden als lekker makkelijk, gemak, geen gedoe en zeker zijn komen vaak voor. Van te voren het ontbijt regelen zorgt dus voor rust en zekerheid.

“Lekker makkelijk, Van der Valk staat bekend om zijn uitgebreide ontbijtbuffet” – Wan-loy, Accountmanager team Nederland

  1. Uitgebreid buffet, dit eet ik thuis nooit – hier zeggen veel collega’s er is zoveel keuze, je kan zo aanschuiven en het ontbijt is altijd lekker. Op vakantie moet je genieten en dus ook van het ontbijt kun je een feestje maken.

“Zoveel keuze, je kan zelf kiezen, thuis heb ik dat niet. Bij een gewoon ontbijt moet ik één ding van de menulijst kiezen, hier kan ik van alles wat nemen” – Jolien, Content specialist team België

  1. Het ontbijt lijkt vaak duurder in het hotel zelfmaar is dit ook echt zo? Uiteraard is het voordeliger als je een aanbieding met ontbijt boekt en soms is zelfs het ontbijt bijboeken goedkoper dan in het hotel.

“Omdat het ontbijt vaak erg duur is in een hotel en je bij een aanbieding vaak het ontbijt erbij krijgt. Het lijkt alsof het duurder is als je het later erbij boekt”- Sara, Content specialist team Duitsland

  1. Het maakt een nachtje weg compleet – een complete vakantie zonder zorgen, waarbij je niet hoeft na te denken over je ontbijt.

“Maakt een nachtje weg toch wel compleet, nog even lekker (en uitgebreid) ontbijten” – Nicole, Accountmanager team België

  1. Zorgeloos op vakantie, alles is geregeld – ’s ochtend staat alles klaar, dit voelt speciaal want er is aan je gedacht.

“Zorgeloos op vakantie. Je rolt je bed uit en je kan zo aanschuiven aan het ontbijt. Er is dus al rekening met je gehouden.” – Danielle, Account Manager team België.

 

Een lekker en uitgebreid ontbijt op vakantie

Wie serveert het beste hotelontbijt?

Jij wil toch ook een lekker en uitgebreid ontbijt als je op vakantie bent? Ik ben van mening dat daarom een hotel goed moet scoren op het ontbijt. En het leuke is dat wij bij HotelSpecials elk jaar de Awards uitreiken waar ook het ontbijt onder de loep genomen wordt door onze klanten.

Zo ontbijt je in Hotel de Hofkamers in België in het hotel met het beste hotelontbijt van 2016 en in Nederland doe je dit bij Van der Valk Dordrecht.

Wist je dat... 9 van de 10 populairste hotels waar een ontbijt bijgeboekt wordt bij 
HotelSpecials, Van der Valk hotels zijn?

Nieuwsgierig geworden?

Zoals beloofd heb ik ook gekeken naar de keerzijde van de vraag “Waarom zou jij je ontbijt in een hotel vooraf boeken?” en daarom voor jullie de meest genoemde redenen op een rijtje. Het valt op dat deze voornamelijk te maken hebben met de locatie van het hotel.

  1. Een leuke ontbijtbar, een goede bakker of vele restaurants vind je in de omgeving van een hotel in de stad. Zo kun je ook nieuwe plekjes in de stad ontdekken.
  2. Niet voor een bepaalde tijd moeten op staan maar lekker kunnen uitslapen of als je ergens vroeg moet zijn en er geen ontbijt is voor 7:00 uur ’s ochtends.
  3. Het ontbijt is vaak duur in hotels en in de omgeving kun je ook een leuk tentje zoeken waar het een stuk goedkoper is.

Wat denk jij? Ben jij de vakantieganger die gaat voor het vooraf boeken van een ontbijt? Of toch niet en kies je voor het ontbijt uitzoeken op locatie?

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden