Categorieën: Vakanties

Voor je op reis gaat: 7 tips om je voorpret te vergroten

Het klinkt gek, maar volgens dit onderzoek door de New York Times, is je voorpret leuker dan je vakantie zelf. Huh? Ja, het is echt waar, of je drie weken op reis gaat of een weekendje weg: de voorpret levert veel meer extra geluk op dan de reis zelf. Nu je dit weet, wil je natuurlijk weten hoe jij je voorpret voor je volgende reis kunt vergroten én wanneer je daarmee moet beginnen.

Voorpret draagt bij aan je geluksgevoel

Ken je de uitspraak ‘zo blij als een kind’? Dat zeggen we dus niet voor niets. Kinderen zijn de meesters als het aankomt op voorpret. Kun je je nog herinneren hoe je je wekenlang kon verheugen op je verjaardag of Sinterklaasavond? Dat waren de hoogtepunten van het jaar en je leefde er dan ook naartoe.

Als volwassene is vakantie het hoogtepunt van je jaar. Het is zelfs bewezen. Geen enkel volk ter wereld wordt gelukkiger van vakantie dan Nederlanders, aldus het wereldwijde ‘Vacation Deprivation’-onderzoek. Het wordt dus tijd om alles uit je vakantie te halen. En niet alleen op het moment dat je weg bent. Dagen-, weken- of zelf maandenlang over iets fantaseren, zorgt ervoor dat je ergens steeds meer zin in krijgt. Die reis heb je in je hoofd al tientallen keren gemaakt. Veel leuker dan maar een keertje, toch?

De voorpret begint nu!

Je hebt je vakantie geboekt, dus wacht niet langer… begin nu alvast met genieten. Doe gewoon je ogen dicht en droom lekker weg. Zie jij jezelf al op een ligstoel op een wit strand of ronddwalen door de onbekende straten van een bruisende stad? Laat je verbeelding het werk doen en neem de tijd om alle mogelijke scenario’s door te nemen.

Wat ook goed werkt, is praten met iemand anders. Samen met je reisgenoot jullie trip doornemen zal jullie allebei enthousiast maken. Maar met je moeder, neefje, buurvrouw, wie dan ook, praten werkt ook aanstekelijk. Misschien hebben ze nog wel goede tips voor je of weten zij zich nog een hotspot te herinneren van hun eigen reizen. En daar kan jij dan weer over wegdromen. Je hebt het al door: voorpret kost totaal geen moeite en geeft je een geweldig gevoel. Maar om echt alles uit je voorpret te halen, kun je nog meer doen. Bekijk snel de volgende 7 tips!

 Tips voor het beleven van de ultieme voorpret

  1. Doe inspiratie op bij de Vakantiebeurs: ieder jaar in januari

Of je je vakantie al geboekt hebt of nog niet, de Vakantiebeurs is altijd een goed idee. Dit is dé plek om een voorproefje van je vakantie te beleven. Proef lokale delicatessen, dans op traditionele muziek en praat (als je durft) de taal met locals.

  1. VR filmpjes bekijken op YouTube of Vimeo

Wil je je echt even op je bestemming wanen? Op YouTube en Vimeo kun je tegenwoordig 360 graden filmpjes bekijken, waardoor je een veel beter beeld krijgt van locaties. Het lijkt net alsof je er zelf al bent!

  1. Lees je in met een reisgids en tijdschriften

Maak een tripje naar de boekhandel, koop een reisgids en tijdschriften van je bestemming en omcirkel alles wat je echt niet wilt missen. Houd je ervan om te weten waar je aan toe bent? Maak dan alvast een schema en plan je activiteiten in. Voeg foto’s en routebeschrijvingen toe om je eigen vakantieboek compleet te maken. Zo beleef je niet alleen veel voorpret, maar ga je ook nog eens goed voorbereid op pad.

  1. Kom alvast in de stemming door het lezen van inspirerende blogs

Lees de ervaringen van andere reizigers, compleet met mooie beelden en handige tips. Als je hier geen zin in vakantie van krijgt!

  1. Promotiesites van jouw vakantieland

Bijna alle landen hebben er wel een: een promotiesite vol met betrouwbare, bruikbare informatie voor toeristen. Meestal vind je deze site door Visit + de naam van het land te zoeken. Zo niet, zoek dan op Tourism + het land.

  1. Social media: wat dacht je van Instagram en Pinterest?

Social media is de place to be voor het bekijken van bestemmingsfoto’s. Instagram en Pinterest staan vol met de allermooiste kiekjes, waardoor je vakantie echt tot leven komt. En niet alleen daarvoor ben je hier aan het goede adres. Je kunt ook boordenvol inspiratie opdoen. Een prachtig uitzichtpunt of  een lokaal eettentje, je doet online goede ideeën op. Veel steden hebben een eigen accounts, zoals VisitCopenhagen.

Laat je vakantie tot leven komen

  1. Bedenk wat je allemaal mee wilt nemen

Maak je plannen concreet en zoek alvast spullen bij elkaar die je mee wilt nemen. Je hoeft natuurlijk niet weken van tevoren je koffer in te pakken, maar in je hoofd bedenken in welke bikini je straks over het strand loopt, kan geen kwaad. Ga een dagje shoppen voor toepasselijke kleren. Een nieuw paar wandelschoenen of dat leuke zomerjurkje? Zo wordt je vakantie tastbaar.

En wat denk je van muziek voor onderweg? Maak de ultieme roadtrip playlist met al jouw favoriete meezingers of een lijst met allemaal ontspannende nummers voor in het vliegtuig of een drukke trein. Tip: dit werkt ook goed voor de napret. Als je op je trip muziek luistert, denk je bij bepaalde nummers gelijk terug aan de mooie momenten van je vakantie.

Heb jij je vakantie ook al geboekt? Volg dan snel de tips op en laat de voorpret maar beginnen!

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden