Dagje uit

De leukste festivals van 2021 in Nederland

Festivals in Nederland trekken al jarenlang miljoenen bezoekers. Niet zo gek als je bedenkt dat er jaarlijks ruim 1000 Nederlandse festivals tijdens het festivalseizoen plaatsvinden! Maar hoe weet je nou wat de beste en leukste festivals van 2021 in Nederland zijn? Wij geven je een overzicht van de leukste festivals uit het festivalseizoen 2021 die je minstens een keer in je leven meegemaakt moet hebben! Geen geld? Er zijn ook genoeg gratis festivals in Nederland!

Vijf van de grootste festivals van 2021 in Nederland

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd? En zijn de grotere festivals voor jou ook gelijk de leukste festivals? Hieronder vind je vijf festivals die bij de grootste festivals van Nederland horen. Wat wordt jou meest memorabele festival van 2021 in Nederland?

Mysteryland Festival

  • Wanneer: vrijdag 27 t/m zondag 29 augustus 2021
  • Waar: Floriadeterrein in Hoofddorp
  • Wat: muzikale diversiteit – elektronische muziek – kunstzinnige acts

Mysteryland behoort tot de grootste elektronische festivals in Nederland. Op de 22 verschillende stages van dit festival in 2021 vind je een groot aanbod van alle genres die elektronische muziek vertegenwoordigt. De handgemaakte podia en geavanceerde geluidssystemen maken dit grote festival een memorabele beleving vol creativiteit en inspiratie. Vier samen met je vrienden je liefde voor muziek tussen de bosrijke heuvels en sprankelende riviertjes van dit zomerfestival. Met onze eigen Armin van Buuren in de line-up van 2021 mag je dit festival echt niet missen dit jaar!

Tickets scoren!

ADE Festival

  • Wanneer: woensdag 13 t/m zondag 17 oktober 2021
  • Waar: meerdere locaties in Amsterdam (nieuwste updates!)
  • Wat: elektronische muziek – creatieve industrie – internationale bekendheid

Het Amsterdam Dance Event vindt jaarlijks in verscheidene clubs en podia’s in Amsterdam plaats. Dit bekende festival staat bekend om haar wereldwijde ontmoetingspunt voor de creatieve industrie en richt zich op elektronische muziek. Het is een van de grootse festivals in Nederland dat jaarlijks bezoekers uit meer dan 100 landen trekt. En dat is niet voor niks, want dit grote festival biedt 5 dagen lang een podium aan de grootste artiesten, opkomend talent en de beste DJ’s. Dit jaar is extra speciaal, omdat ADE haar 25e verjaardag viert. Wacht dus niet te lang met jou tickets reserveren!

Tickets scoren!

Pinkpop Festival

  • Wanneer: vrijdag 18 t/m zondag 20 juni 2021
  • Waar: Megaland in Landgraaf
  • Wat: pop – urban – rock – electro – house – singer/songwriter

Pinkpop is het oudste en een van de grootste festivals in Nederland dat sinds 1970 elk jaar is teruggekeerd. Dit meerdaagse popfestival is dan ook zeer bekend bij het grote publiek en staat bekend om de vele grote artiesten en bands die hier hebben opgetreden. Geniet samen met je vrienden van de topacts, beleef de inmiddels 51e editie van dit populaire festival en zorg ervoor dat je van alle Nederlandse festivals, deze niet mist! Dit jaar is de line-up namelijk een fantastische combinatie van namen als Guns N’ Roses, Chef’s Special, Kensington en The Red Hot Chili Peppers!

Tickets scoren!

Solar Festival

  • Wanneer: donderdag 29 juli t/m zondag 1 augustus 2021
  • Waar: Maasplassen in Roermond
  • Wat: creatief – house – techno – hiphop – urban

Het Solar Festival staat  niet alleen bekend om haar elektronische muziek, maar ook om alle creatieve uitspattingen die je hier vindt. Het is een van de grote festivals van Nederland en biedt voor ieder wat wils. Geniet van alle kleuren om je heen, de heerlijke vibes en neem ook zeker een kijkje bij een van de creative acts. Jaarlijks gebruiken zeker 800 kunstenaars hun fantasie om dit creatieve, inspirerende en grote festival in Nederland vorm te geven. Als je dit muziekfestival echt wil beleven, moet je zeker een plekje bemachtigen op de camping van deze speeltuin voor volwassenen. Dit jaar is het zelfs mogelijk om te verblijven in een lodge, waar alles voor je klaarstaat als je aankomt. Deze combinatie van glamping en festival, maakt Solar al helemaal een must-go!

Tickets scoren!

Decibel Outdoor Festival

  • Wanneer: vrijdag 20 t/m zondag 22 augustus 2021
  • Waar: Beekse Bergen in Hilvarenbeek
  • Wat: hardstyle – hardcore – uptempo – industrial

De liefhebbers van hardcore, hardstyle en techno komen niks te kort op het Decibel festival van 2021. Dit grote festival in Nederland heeft veel verschillende podia en is door de variatie van grote artiesten, bijzondere talenten en iconen uit het verleden jaarlijks een groot succes. Hou jij van een tandje harder? Dan ben je bij Decibel aan het juiste adres! Voel de bass, kies je favoriete district en stamp mee op de muziek. Met een capaciteit voor 70.000 bezoekers is dit het grootste outdoor hardstyle festival in 2021 van Nederland. Dit jaar zijn er maar liefst 25 verschillende stages, dus zorg dat je dit sfeervolle festival in 2021 niet mist!

Tickets scoren!

De leukste gratis festivals van 2021 in Nederland

De Nederlandse festivals zijn niet alleen ontzettend leuk, maar vaak ook behoorlijk prijzig. Gelukkig heeft 2020 ook genoeg gratis festivals te bieden! Onderstaande festivals van 2021 in Nederland zijn voor iedereen toegankelijk en bieden voor ieder wat wils. En voor een gratis festival hebben ze allen een bijzonder mooi programma!

Valkhof Festival

  • Wanneer: zaterdag 17 t/m vrijdag 23 juli 2021
  • Waar: Valkhofpark in Nijmegen
  • Wat: muzikale smaakmakers – gevarieerd programma – avontuurlijk

Ieder jaar vindt tijdens de Vierdaagseweek van Nijmegen het meerdaagse gratis festival Valkhof plaats. Loop via de trappen van het Valkhofpark omhoog en laat je eenmaal boven verrassen door de fantastische muziek, een afwisselend programma en bovenal de ontzettende gezelligheid van dit grote festival in Nederland. Ontdek muziek van de toekomst, geniet van misschien voor jou al bekende namen en bewonder de omgeving naast een eeuwenoude kapel en een afgebrokkelde ruïne. Regel hier je overnachting, want wanneer je Valkhof eenmaal een dagje meegemaakt hebt, kan je niet wachten om de volgende dag gewoon weer door te feesten en nieuwe dingen te ontdekken. En dat helemaal gratis!

Meer info!

Appelpop Festival

  • Wanneer: vrijdag 10 & zaterdag 11 september 2021
  • Waar: Waalkade in Tiel
  • Wat: Nederlandse topbands – internationale acts – regionaal talent

Appelpop is een tweedaags gratis festival dat op de Waalkade in Tiel plaatsvindt. Het is een van de grootste Nederlandse festivals in zijn soort en heeft internationale bekendheid. Zoals elk jaar is het tweede weekend van september volgepland met de beste bands uit de Nederlandse muziekindustrie, regionale talenten en internationale acts. Verwacht de beste optredens van onder andere Guus Meeuwis, Chef’s Special, The Dirty Daddies en nog veel meer! Het programma is gevarieerd en biedt naast muziek verschillende acts en andere specials zoals een Silent Disco en een gezellige vrijdagmiddagborrel. Dit gratis festival is dan ook de mooiste afsluiter van het festivalseizoen in 2021!

Meer info!

Werfpop Festival

  • Wanneer: zaterdag 10 juli 2021 om 13.00
  • Waar: De Leidse Hout in Leiden
  • Wat: lokale & internationale acts – duurzaam – popmuziek – relaxte sfeer

Hoe Werfpop in 1982 ooit begon als een klein festival midden in het centrum van Leiden, is dit nu uitgegroeid tot een groot muziekfestival met jaarlijks ruim 20.000 bezoekers. Dit gratis festival wordt gerund door vrijwilligers en heeft verschillende lokale en internationale muziekale acts op meerdere podia. Daarnaast is er straattheater, kinderactiviteiten, Werfpopcolleges en een uitgebreide festivalmarkt te vinden. Grote namen als Kensington en De Jeugd van Tegenwoordig hebben in het verleden opgetreden en Werfpop doet er dan ook alles aan om jou een onvergetelijke dag te bezorgen. Daarnaast is dit Nederlandse festival zich bewust van haar impact op het milieu en neemt hiervoor verschillende duurzame initiatieven. Dit gratis festival heeft voor iedereen wat te bieden en is dan ook zeker de moeite waard!

Meer info!

Metropolis Festival

  • Wanneer: zondag 4 juli 2021 om 12.00
  • Waar: Zuiderpark in Rotterdam
  • Wat: opkomend muziektalent – verrassende muziek – internationale artiesten

Het Metropolis Festival is een gratis festival in Rotterdam en heeft vernieuwende, opvallende en verrassende muziek van een hoge kwaliteit. Niet voor niks staat dit Nederlandse festival bekend om talentvolle acts en bands die op het punt staan om door te breken. Het gratis festival heeft onder andere een podium geboden aan inmiddels bekende namen als Ronnie Flex, Naaz en Gers Pardoel. Geniet op dit festival van opkomend muziektalent, originele popmuziek en verrassend goede acts. Goede muziek moet je namelijk niet alleen beluisteren, goede muziek moet je live meemaken!

Meer info!

Zomerparkfeest Festival

  • Wanneer: donderdag 26 t/m zondag 29 augustus 2021
  • Waar: Julianapark in Venlo
  • Wat: muziek – dans – theater – wetenschap – literatuur

Zomerparkfeest is een van de grootste gratis festivals in Nederland. Het vierdaagse festival biedt meer dan 100 optredens met de nadruk op muziek, maar ook acts op het gebied van dans, theater, film, kunst en wetenschap. Dit maakt het gratis festival ontzettend gevarieerd, zeer cultureel en voor iedereen toegankelijk. Kom met je beste vrienden, leukste buren en liefste familie, beleef hier samen de mooiste momenten en laat je verleiden bij een van de culinaire foodtrucks. Geniet van deze zomerse cultuurcocktail, laat je omringen door lachende en dansende mensen en geniet van het enorm brede aanbod van indrukwekkende optredens tijdens dit gratis festival.

Meer info!

De leukste kleine festivals van 2021 in Nederland

Hou jij meer van kleine festivals? Zie jij het niet zitten om tussen tienduizenden mensen je weg te vinden tijdens de grootse festivals van Nederland? Hieronder vind je de leukste, kleine festivals van 2021 in Nederland! Klein, maar oh zo fijn!

The Brave Festival

  • Wanneer: zaterdag 21 augustus 2021 om 11.00
  • Waar: Fruittuin van West in Amsterdam
  • Wat: singer/songwriters – indie – folk

Festival The Brave is het eerste Nederlandse festival in de open lucht dat zich enkel richt op singer/songwriters, indie en folk. Je zal hier dan ook geen dj’s tegenkomen. Geniet in de boomgaard van de pure muziek van verschillende muzikale talenten en kom tot rust tijdens een van de volledig akoestische sessies. De bijzondere mainstage bevindt zich half ondergronds een heuvel en dit kleine festival is omgeven door diverse biologische fruitbomen en loslopende kippen. ’s Avonds haal je een maaltijd in het volledig biologische restaurant op het terrein en kun je aanschuiven bij een van de intieme en gezellige kampvuur sessies. Met een maximum van 1000 bezoekers blijft dit jaarlijkse festival in Nederland kleinschalig, zoals het oorspronkelijk bedoeld is.

Tickets scoren!

90’s on the Beach Festival

  • Wanneer: vrijdag 9 juli 2021 om 17.00
  • Waar: Cattenbroekerplas in Woerden
  • Wat: 90’s – zeroes – hits

Festival 90’s on the Beach is, zoals de naam al zegt, op het strand van de Cattenbroekerplas te vinden. Duik tijdens dit kleine festival terug in de tijd samen met je beste vrienden, familie of je leukste buren en dans en zing uit volle borst mee met alle bekende hits uit de 90’s en zeroes. Bereid je voor op een zwoele zomeravond vol gezelligheid, maak liefdevolle herinneringen en geniet van de leukste mensen om je heen. SNAP!, Captain Jack en DJ Paul Elstak maken dit festival in 2021 compleet en zorgen ervoor dat jij een onvergetelijke avond hebt tijdens dit misschien wel gezelligste kleine festival in Nederland. Het muziekfestival heeft twee stages en is daarmee goed overzichtelijk, terwijl je niks te kort komt. Vergeet niet al je lieve vrienden, collega’s en familie mee te nemen, want de 6e persoon krijgt zijn ticket helemaal gratis!

Tickets scoren!

Lentefabriek Festival

  • Wanneer: zondag 23 mei 2021 om 13.00
  • Waar: De Vasim in Nijmegen
  • Wat: latin – hiphop – R&B

Wat is leuker dan om dit jaar een compleet nieuw festival in Nederland te bezoeken? Bezoek de première van dit nieuwe festival en geniet tijdens de Eerste Pinksterdag van dit heerlijke opstapje naar de zomer. De drie organisaties van het beste uitgaansleven in Nijmegen hebben hun krachten samengebundeld en hieruit is Lentefabriek ontstaan! Ga los op de lekkerste Latin, geniet van de Urban en Afro Sounds en maak in tijdens dit nieuwe festival van 2021 in Nederland de leukste herinneringen met al je vrienden. Fiesta Macumba, Chocolade & Froday zitten achter de organisatie, dus een ding is zeker: dit wordt een dag om nooit te vergeten! Nog een voordeel? De dag erna is Tweede Pinksterdag, dus kan je lekker uitbrakken en terugkijken op een van de mooiste dagen van je leven.

Tickets scoren!

Puur Festival

  • Wanneer: zondag 25 juli 2021 om 14.00
  • Waar: Park Landskroon in Oegstgeest
  • Wat: house – hits – disco – techno

Niet voor niks was Puur Festival vorig jaar compleet uitverkocht. Met de lekkerste hits, house, techno en disco bij Lolo’s Discotheque biedt dit kleine festival in Nederland voor ieder wat wils! Ga tijdens het laatste weekend van juli los bij een van de 4 verschillende podia’s van dit zomerfestival, geniet van al het heerlijke eten en voel de intieme vibe die in het park hangt. Wees op tijd als je hier bij wilt zijn, want het leukste feestje van 2021 heeft slechts plek voor 4000 feestgangers. Ben jij een trouwe bezoeker van het Puur Festival? Maak dan zeker gebruik van de pre-registratie voor een lekkere korting!

Tickets scoren!

Hidden Garden Festival

  • Wanneer: zaterdag 14 augustus 2021 om 13.00
  • Waar: Philips de Jonghpark in Eindhoven
  • Wat: deephouse – techhouse – progressive trance – techno

Midden in het groen, tussen eeuwenoude bomen van het Philips de Jonghpark, vind je het Hidden Garden Festival. Verdwaal in de prachtige tuin en feest met de voetjes in het gras op de fijnste deephouse, techhouse en stevige techno bij verschillende area’s. Laat je verrassen door de prachtige opzet van dit  zomerfestival, het verrassende entertainment en geniet van de aangename sfeer. Dit jaar is de 4e editie van dit bijzondere festival en de vorige edities waren (terecht!) volledig uitverkocht. Hidden Garden is een intiem, magisch, gezellig en klein festival in Nederland met de fijnste elektronische muziek.

Tickets scoren!

Delen
Geschreven door:
redactie

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden