Weekendje weg

Paasweekend 2021: 3 bestemmingen met leuke paasactiviteiten

We gaan langzaamaan weer richting het voorjaar en dat houdt in dat Pasen 2021 eraan komt! Omdat Pasen een officiële feestdag is en twee dagen duurt zijn de meeste mensen tijdens het paasweekend lekker lang vrij. Ideaal om er eens even lekker tussenuit te gaan met je partner of met het hele gezin! Wij geven je 3 tips voor bestemmingen in eigen land met leuke paasactiviteiten tijdens het paasweekend van 2021.

Wanneer valt Pasen 2021?

De viering van Pasen vindt plaats op de zondag na de eerste volle maan in de lente. De datum van het paasweekend verschilt daarom per jaar. Dit jaar valt Pasen op zondag 4 april 2021 (Eerste Paasdag) en op maandag 5 april 2021 (Tweede Paasdag).

Paasweekend op de Waddeneilanden

Een echte aanrader voor een weekend weg met Pasen is een verblijf op een van de Waddeneilanden. De Waddeneilanden behoren sinds 2009 tot het UNESCO Werelderfgoed en zijn daarom zeker de moeite waard. Maar wat is er te doen tijdens Pasen op Texel? Ga bijvoorbeeld eieren zoeken in de duinen met de kinderen of  maak een mooie fietsroute langs de lammetjes die vrolijk rondhuppelen door de weide. Je kan de lammetjes ook knuffelen bij Schapenboerderij Texel! Tijdens het paasweekend zijn er ook verschillende markten met talloze kraampjes en tweedehands spullen.

Ook Terschelling is een goede keuze als je weg wilt tijdens het paasweekend. Ook hier is namelijk genoeg te doen met Pasen! Huur een fiets en verken dit mooie eiland en al haar nostalgische dorpjes. Rust tussendoor uit op een van de vele bankjes en geniet van het prachtige uitzicht. Wie weet kun je zelfs al plaatsnemen op een sfeervol terrasje als het lentezonnetje doorkomt… Je kunt de natuur ook ontdekken met de 100% elektrische terreinwagentjes tijdens een Eco-safari. Onderweg vertelt de gids je alles over de natuur, cultuur en geschiedenis van Terschelling en wie weet zie je onderweg wel (paas)hazen! Een andere optie is de speciale Paastocht, een huifkartocht van 2,5 uur met als afsluiter paaseieren zoeken op een boerderij. Vind jij het gouden ei?

Paasweekend in Amsterdam

Waar kun je het paasweekend beter vieren dan in onze eigen hoofdstad? Met de tulpen in bloei en de lente op komst zijn hier leuke activiteiten te doen. Zo kun je de dag beginnen met een heerlijk paasontbijt in Artis en hierna eieren zoeken in de dierentuin, een mooi concert bezoeken in het Muziekgebouw of bijvoorbeeld een uitgebreide paasbrunch reserveren in een van de prachtige hotels van Amsterdam. Lekker varen? Reserveer dan bij De Pannenkoekenboot voor een vrolijke paasbrunch! Bezoek ook zeker een van de paasmarkten die je dit weekend in de stad kunt vinden! Een weekendje weg in Amsterdam is ook goed te combineren met een bezoek aan Keukenhof: een perfect moment om alle tulpen en bloemen te bewonderen. Er is genoeg vertier voor het hele gezin!

Paasweekend in Rotterdam

Ga je liever op ontdekkingstocht in een te gekke stad? Overweeg dan eens om naar Rotterdam te gaan tijdens een weekend weg met Pasen! Ga eieren zoeken in het Plaswijckpark, shop een nieuwe garderobe bij elkaar of snuif cultuur op in een van de vele musea. Rotterdam biedt in de omgeving ook vele mooie parken voor een heerlijk dagje in de natuur. Ga bijvoorbeeld naar het Kralingse Bos en vier hier de lente! Na een leuke dag is er niets lekkerder dan uitgebreid dineren tijdens een paasdiner. Wat denk je van een diner op de SS Rotterdam of op de Euromast? Indrukwekkend!

Wil je helemaal goed gebruik maken van dit extra lange weekend? Overweeg dan eens om een hotel te boeken voor Pasen, zodat je alles uit jouw weekendje weg kunt halen. Dan kun je de volgende dag weer vol energie op pad en ben je lekker even van huis!

Welke bestemming of paasactiviteiten spreken jou het meeste aan voor het paasweekend 2021? Wij zijn benieuwd!

Delen
Geschreven door:
redactie

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

6 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden