Dagje uit

15x een dagje weg met Pasen: dit is er te doen met kinderen!

Pasen is het ideale moment om een dagje wat leuks te doen. Lekker op pad met het hele gezin en echt even tijd met elkaar doorbrengen. Maar wat is er nu allemaal te doen tijdens Pasen in 2021 met de kinderen? Wij helpen je op weg met 15 paasactiviteiten die je tijdens deze feestdagen op zondag 4 en maandag 5 april zou kunnen doen.

Wat is er te doen met Pasen?

1. Eekhoorn Experience
Vanaf april kun je weer eekhoorntjes voeren bij de Eekhoorn Experience in Etten-Leur. Het is net of je je even in Azië waant door alle bamboe, Indonesische prieeltjes, boeddhabeelden en exotische, kleurrijke vogels. Er valt voor jong en oud genoeg te leren over deze fascinerende diertjes en het mooiste is nog dat de toegang gratis is. Een ideaal uitje met Pasen!

2. Keukenhof
Bewonder tussen 20 maart t/m 9 mei 2021 de kleurrijke bloemenzee in de Keukenhof in Lisse. Extra leuk voor kinderen is de gratis speurtocht met opdrachten waarna ze een cadeautje kunnen ophalen. Bezoek ook de kinderboerderij waar je konijnen kunt aaien en vergeet de Nijntje-speeltuin niet!

3. Offshore Experience
Doe een uitdagende zoektocht naar energie op zee tijdens de Offshore Experience in Maritiem Museum Rotterdam (advies 8+). Dankzij een 360 graden filmprojectie kun jij zelf ervaren hoe helikopterpiloten, kraanmachinisten en boormeesters midden op zee te werk gaan. Ga aan boord op een platform op zee of duik tot wel drie kilometer onder water. Metershoge golven en harde wind zijn altijd aanwezig! Durf jij het aan?

4. Eieren zoeken
Ga eieren zoeken bij Natuurmonumenten in het OisterWijkse bos! Op de Paasdagen kun je tussen 10 en 15 uur met het hele gezin op zoek naar verschillende paaseieren. Deze zijn niet van chocola, maar lijken op echte vogeleieren! Met deze paasactiviteit ben je zeker anderhalf uur zoet. Kan jij ze allemaal vinden?

5. Paasvuur
Ga eropuit naar Oost-Nederland om maak de Paasvuren van dichtbij mee. Het ontsteken van het Paasvuur heeft zich ontwikkeld tot een heuse traditie! Wil je het grootste Paasvuur van Nederland meemaken? Dan moet je naar het Paasvuur van Dijkerhoek. Deze haalde de afgelopen jaren de 1e prijs binnen met stapels van ruim 20 meter!

6. Paasmarkt
Struin over een van de vele Paasmarkten, in bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag. Bezoek de verschillende kraampjes met kleding, sieraden, of lederwaren en haal wat lekkers bij een van de vele eetkramen! Je vindt deze Paasmarkten door het hele land. In dit  overzicht van Paasmarkten in 2020 vind je alle plaatsen, tijden en andere informatie die je nodig hebt om een bezoek te plannen.

7. Kolenmijn Valkenburg
Daal af in de mysterieuze kolenmijn in Valkenburg en volg de rondleiding van zo’n 75 minuten. Tijdens deze rondleiding kom je erachter hoe het vroeger was om in een steenkolenmijn te werken. De machines en apparaten die je tegenkomt zijn vroeger echt gebruikt en alle gidsen hebben een bijzondere band met de mijnwerkerswereld. Een indrukwekkend uitje tijdens Pasen!

8. Naturalis
Ga op ontdekking met de hele familie in Naturalis in Leiden. Laat je onderdompelen in de een van de splinternieuwe zalen van dit onlangs vernieuwde museum en leer over onze wonderlijke wereld en de natuur. Bezoek ook zeker de Dino-tijdzaal om T.rex Trix te bezoeken en bekijk hier spectaculaire fossielen die met behulp van projecties en geluiden bijna tot leven komen!

9. Reptielenzoo Iguana
In Vlissingen maak je kennis met de exotische bewoners van Reptielenzoo Iguana. Je vind er gigantische hagedissen en kleurrijke leguanen en slangen die je van heel dichtbij mag bekijken. Sommige dieren zijn tot wel 7 meter! Vanaf 1 uur ben je welkom een kijkje te nemen in deze reptielenwereld. Durf jij het aan?

10. Efteling
Laat je kinderen kennis maken met de magie en de wonderwereld van de Efteling. Zweef door Droomvlucht en neem een kijkje in het dorp van Laaf. Dit voorjaar opent hun nieuwe attractie Max & Morritz, waarbij je een rit vol streken en kattenkwaad beleeft! De Efteling is tijdens Pasen van 10 tot 19 uur geopend, zodat je extra lang kan genieten van dit unieke sprookjespark.

11. Paaskermis 
Zijn jouw kinderen helemaal weg van de kermis? Bezoek dan tussen 10 t/m 19 april de  Paaskermis in Deventer aan de Roland Holstlaan. Geniet vanaf 2 uur van een uitgebreid activiteitenprogramma en de keuze tussen ruim 30 attracties! Leuk voor jong en oud!

12. Geitenboerderij Ridammerhoeve
Naar de Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamste bos kan eigenlijk altijd, maar met Pasen is dit leuk om met het hele gezin te doen. Vanaf 10 uur ben je welkom om de varkens en koeien te bewonderen en de geitjes een fles te geven. Extra leuk voor kinderen! Bovendien is er een kaaswinkel, een biologische moestuin, worden er diverse workshops gegeven en hebben zij een restaurant met terras en speeltuin. Nu nog hopen op mooi weer!

13. Duinrell
Attractiepark Duinrell is vanaf 27 maart 2021 weer elke dag geopend voor eindeloos plezier met het hele gezin! Maak een ritje in een van de vele attracties en ga tijdens Pasen eieren zoeken in het Duinrell-bos met Rick de Kikker en de Paashaas. Slecht weer? Vermaak je dan in het Tikibad met 21 glijbanen, een golfslagbad en de Lazy River.

14. Olmenhorst
Wandelen tussen de appelbomen op een prachtig landgoed? Dan ga je naar Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Je bent welkom voor een picknick in de boomgaard, leuke workshop of een uitgebreide high tea. Struin tussen de biologische fruitbomen en koop voor 2.50 een speurtocht met interessante vraagstukken en weetjes. Of adopteer een boom voor het hele jaar en pluk hier je eigen appels!

15. Paasactiviteiten aan huis
Blijf jij liever lekker thuis met de kinderen? Ook dan kun je genoeg leuke paasactiviteiten doen! Ga de tuin in en laat de kinderen paaseieren zoeken. Ga een middagje eieren schilderen bij minder mooi weer of maak samen een van deze vrolijke Paasrecepten!

Vrolijk Pasen!
Delen
Geschreven door:
redactie

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden