Categorieën: Vakanties

Een romantische date thuis: de 7 beste tips

Is het jullie jubileum, is een van de twee jarig of wil je je vriend of vriendin verrassen met een date bij jullie thuis? Ik hoor je denken: een romantische date thuis? Ja, ook thuis kun je genieten van een romantisch diner of een gezellig date! Wij helpen je een handje met onze beste date ideeën voor thuis. Nodig je date thuis uit, volg onze thuis date tips en maak er een top date van!

 1. Maak het gezellig/ romantisch

De eerste en ook de belangrijkste tip: maak het gezellig en breng de sfeer erin. Steek de kaarsjes aan, zorg voor een leuk en romantisch muziekje voor op de achtergrond en trek je mooiste outfit aan. Zo kom je helemaal in de stemming en kan het niet anders dan een top avond worden.

2. Een heerlijk diner

Maak thuis daten nog leuker met een heerlijk diner. Houden jullie van koken? Maak dan jullie diner zelf en voel je een echte sterrenchef! Geen zin om zelf te koken? Haal dan restaurant gewoon naar jullie toe! Bestel een heerlijk diner en eet het thuis op. Of je nou gaat voor een luxe diner of voor een makkelijke saté, dit wordt gegarandeerd genieten. 

3. Hou een filmavond

Plof neer op de bank, haal de lekkerste snacks, zet Netflix aan en geniet van een gezellige filmavond. Kies de leukste films uit of ga op zoek naar reisinspiratie met een van deze reisdocumentaires. Geen idee welke films jullie moeten kijken? Dit zijn onze favorieten:

4. Speel spelletjes

Maak van jullie date thuis een ouderwetse spelletjesavond. Kies jullie favoriete spellen en ga de strijd met elkaar aan. Kan je date goed tegen zijn of haar verlies, is hij/zij fanatiek of speelt hij/zij vals? Ontdek de ware aard van je date. Ga voor de klassiekers, zoals Monopoly of Scrabble of kies voor een van de vele nieuwe spellen. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

  1. Ticket to Ride: Ga op treinavontuur dwars door verschillende landen. Met dit bordspel verzamel je kaarten met verschillende types treinwagons, waarmee je treinroutes tussen steden kunt claimen. Reis door Amsterdam, New York of kies een van de andere vele versies. Benieuwd geworden? Kijk hier voor de uitleg van het spel!
  2. Qwixx: Qwixx is een strategisch als een tactisch dobbelspel waarbij je elke worp kan benutten. Hoe meer kruisjes je kan zetten hoe meer punten je krijgt.
  3. Clever: Clever is een dobbelspel waarbij je in verschillende kleuren categorieën punten kan halen. Kies je juiste dobbelstenen, haal de meeste punten en win het spel!  
  4. Regenwormen: Verzamel doormiddel van dobbelstenen de meeste wormen. Ligt jouw aantal punten er niet meer? Pak hem dan gewoon af van je tegenstander! Kijk hier voor de uitleg
  5. Codenames: In Codenames nemen twee teams het tegen elkaar op. Bij elk geheime dienst (team) weet 1 persoon welke spionnen er bij hun team horen. Lukt het hem of haar aanwijzingen te geven van één woord, zodat het team de juiste spionnen aanwijzen en zo als eerste contact maken met al hun spionnen? Dit spel kan je met een groep spellen, maar ook met twee personen is dit een top spel!

Bekijk ook onze blog voor andere leuke spellen.

5. (Wijn)proeverij 

Houden jullie van wijn? Houd dan een wijnproeverij date bij jullie thuis. Bestel al vanaf €26,50 een wijnbox op Wijnproeverijbox.nl en ga op wijntrip vanuit je eigen huis. De boxen bevatten verschillende soorten wijn, een instructieflyer en proefmateriaal. Geniet van deze smakelijke date-night en kom meer te weten over de wijnen.

Houden jullie niet van wijn? Ga dan voor een likeur-, whiskey– of bierproeverij.

6. Kaartspelletjes

Leer elkaar tijdens het thuis daten nog beter kennen met deze kaart spellen. Met deze spellen stel je elkaar om en om een vraag. Kom er door deze spelletjes achter hoe jullie over dingen denken en ga interessante discussies met elkaar aan. 

7. Cocktails maken

Ga samen cocktails maken en voel je een echte bartender. Gaan jullie voor de klassieke cocktails, zoals de Gin-Tonic, de Pina colada en de Mojito of gaan jullie voor een voor de vele andere cocktails.

Liever alcoholvrij? Maak dan een van deze heerlijke alcoholvrije cocktails.

Wil je liever toch het huis uit?

Ga dan een romantisch weekendje weg! Geniet van een rustgevende en romantische hotelovernachting. Wij hebben de beste romantische hotels voor je op een rijtje gezet. Neem een kijkje en verzeker je van een romantisch weekendje weg!

Romantisch weekendje weg

Delen
Geschreven door:
redactie

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

6 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden