Categorieën: Vakanties

Wat te doen in Limburg? 12 tips!

Historische steden, prachtige natuur, culinaire belevingen én wijngaarden; die zijn te vinden in ons zuidelijk en veelzijdige Limburg. Limburg kent veel interessante plaatsen. Met onderstaande tips vind je de leukste bezienswaardigheden en de mooiste plekken in deze bijzondere provincie.

Leuke plaatsen Limburg

Hoe verder je richting het Zuiden rijdt, hoe groter het vakantiegevoel wordt. Met elk stukje naar beneden voelt het steeds minder alsof je in Nederland bent. Limburg kent veel leuke bestemmingen en heeft als enige in Nederland heuvelachtige gebieden. In deze zuidelijke provincie is aan gezellig geen gebrek. Dit zijn de leukste en mooiste plekken in Limburg. 

1. Maastricht

Maastricht is een van de mooiste plaatsen in Limburg. De hoofdstad is onder velen een zekere stedentrip favoriet. Deze historische stad bruist van energie, met gezellige terrassen, charmante straatjes, een tal aan leuke winkels om te shoppen, historische gebouwen, musea, markten, goede restaurants en geweldige bezienswaardigheden. Eén dag is zeker niet genoeg om deze geweldige stad te ontdekken. 

2. Roermond

Een historische binnenstad die zich uitstekend leent voor een mooie stadswandeling. Verder vind je in deze binnenstad gezellige cafés,restaurants, boetieks en winkels met de grote namen. Roermond wordt ook vaak de winkelstad genoemd. Waar Roermond voornamelijk om bekend staat, vind je niet in de gezellige, historische binnenstad, maar op steenworp afstand van het centrum. Hier is het grootste Designer Outlet center van de hele Benelux te vinden. In Limburg een van de bekendste toeristische plekken waar mensen vanuit heel Europa naartoe komen.

3. Venlo

Tegen de grens van Duitsland, in het Noorden van Limburg, ligt de stad Venlo. Een stad met een mooi historisch centrum. Op het gebied van kunst, cultuur en evenementen is hier voor iedereen wel iets te vinden, ja dus ook voor jou! Van musea tot theaters, heerlijk eten en drinken tot ontzettend veel groen in de stad. De slogan van de stad ‘Venloverast’ staat voor de sfeer in de stad. Deze moet je zien, voelen en proeven.

4. Thorn

Als men denkt aan Thorn, denken ze aan de kleur wit. Al eeuwen lang is dit stadje voor een groot deel wit geschilderd. Dit is echt een van de parels van Limburg. Vroeger een mini vorstendom, tegenwoordig een gastvrij stadje met bezoekers van over de hele wereld. De stad biedt prachtige straatjes met wit geschilderde huizen en monumentale panden. Via deze bijzondere straatjes kom je uit bij gezellige terrasjes, want ook dat is Thorn.  Op zoek naar verborgen plekjes in Nederland? Lees hier verder!

5. Valkenburg

In het hart van het natuurgebied heuvelland, verscholen tussen mosgroene heuvels, ligt de al meer dan 135 jaar toeristische trekpleister Valkenburg. Een charmante stad vol terrassen en winkeltjes, waar omheen een indrukwekkende kasteelruïne en eeuwenoude gangenstelsel ligt. De combinatie van bruisende gezelligheid en rust en natuur lag nog nooit zo dicht bij elkaar.

Bezienswaardigheden Limburg

Heb je geen zin in een hele tour door Limburg om de leukste en meeste bijzondere bezienswaardigheden te vinden? Geen probleem, wij hebben speciaal voor jou een paar bezienswaardigheden in Limburg, die je niet mag missen, op een rijtje gezet. Want Limburg kent heel veel bezienswaardigheden.

1. Wijngaard Raarberg – voor de echte wijnliefhebbers

Wijngaarden, ja we noemde ze al, en dat gewoon in Nederland. Wijngaard Raarberg op 90 meter hoogte aan de helling van de Raarberg. Hier staan de Pinot Noir en de Chardonnay stokken geplant, deze zijn uitermate geschikt voor het maken van mousserende wijn. Op aanvraag kun je hier een rondleiding, proeverij, lunch of diner bijwonen. Proef de Nederlandse mousserende wijn uit het fantastische eigen Limburg.

2. Kasteelruïne en fluweelengrot Valkenburg

Als je in Valkenburg bent en alle gezelligheid van de stad al hebt meegepakt, moet je een bezoekje brengen aan de kasteelruïne en fluweelengrot. Bij een bezoek aan de kasteelruïne wordt de rijke middeleeuwen weer even werkelijkheid. Hoge torens en resten van een ooit zeer imposant kasteel. Dwaal rond van de ridderzaal, vroegere kapel tot onderaardse vluchtgangen die leiden naar de fluweelengrot. Een uitgebreid labyrint van oude en grillige gangen, die vroeger door de ridders werden gebruikt om ongezien het belegerde kasteel te ontvluchten.

3. Drielandenpunt

Een bijzondere plek waar je eigenlijk gewoon een keer in je leven moet zijn geweest, het drielandenpunt. Met slechts een paar stappen loop je van Nederland naar België en Duitsland. Deze plek is het gehele jaar gewoon 24 uur per dag gratis toegankelijk. Ook vind je hier twee uitkijktorens die een prachtig uitzicht geven over Nederland, België en Duitsland. Verder kun je in één van de horecagelegenheden lekker genieten van een hapje en drankje om de dag compleet te maken.

4. Bisschopsmolen Maastricht

Limburg staat niet alleen bekend om haar prachtige natuur en omgeving maar vooral om de vlaaien! Je kunt de provincie niet verlaten voordat je een echt stukje Limburgse vlaai hebt gegeten. Bij de Bisschopsmolen, in een van de mooiste plekken van Limburg, Maastricht, een eeuwenoude nog werkende watermolen, vind je hun eigen bakkerij midden in de stad. Hier kun je zien hoe broden en vlaaien worden gemaakt met de beste ingrediënten en materialen. Je kunt hier dus genieten van een heerlijk stukje vlaai. Wil je hier zelf aan de slag? Doe dan mee met een workshop echte Limburgse vlaaien bakken. 

5. Kasteeltuinen Arcen

Kom helemaal tot rust in de kasteeltuinen Arcen in het Noorden van Limburg. Dit is een park met meer dan 50 verschillende tuinen, waar je urenlang kunt rondwandelen om te genieten van alle prachtige geuren en kleuren. Bewonder bijvoorbeeld de Middellandse Zeetuin of ga gezellig picknicken bij de waterval. Uitgewandeld? Plof neer op het terras en neem een lekker hapje of drankje.

6. De Maasplassen

Rondom de Maasplassen liggen diverse stranden, ligweides en terrassen. Ideaal om heerlijk te vertoeven aan het water in Limburg en te dromen over alle mooie plaatsen die je in Limburg bezocht hebt. Ook vind je hier een tal aan watersportmogelijkheden om lekker actief te zijn. Ga zeilen, kanoën, surfen, zwemmen of huur een bootje. Eén ding is zeker, je hoeft je hier niet te vervelen. 

7. Thermale baden

Na alle activiteiten zoals het wandelen, fietsen, terrassen of shoppen ben je waarschijnlijk wel toe aan wat ontspanning. Ga daarom naar wellnessresort Thermae 2000. Dit wellnessresort staat al jaren in de top 10 van Nederland! Hier vind je ultieme ontspanning bij een van de talloze wellnessfaciliteiten en thermale baden. Zo sluit je jouw paar daagjes weg ontspannen af en kun je terugkijken op een geweldig uitstapje in de provincie Limburg.

Delen
Geschreven door:
redactie

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden