Dagje uit

De leukste kerstmarkten van Duitsland net over de grens

Kerstmarkten, onze Oosterburen zijn er goed in. En dat is elk jaar weer te merken aan de talloze kerstmarkten die als paddenstoelen uit de grond schieten. En dan in de positieve zin van het woord. Want hoe sfeervol zijn al die lichtjes en hoe lekker is al het eten en drinken wat je er kan vinden. Lees alles over kerstmarkten in Duitsland net over de grens. 

Kerstmarkt Duitsland net over de grens

En zo’n kerstmarkt bezoeken kun je als een dag uitje zien en soms is het leuk om er samen met je partner een feestje van te maken. Kies een van de hotels in Duitsland net over de grens en geniet van al het spektakel rondom de kerstmarkt. Want tijdens zo’n kerstmarkt in Duitsland is er van alles te bevelen. Van workshops kerststukjes maken tot het proeven van de lekkerste curryworst of glühwein. Maar ook de fanatieke glasblazers vind je op de markt. Leuk toch om lekker een weekend samen te genieten van al dit leuks.

Kerstmarkten vlak bij de grens

Om het jullie makkelijk te maken hebben wij de kerstmarkten geselecteerd die maar een paar uurtjes rijden zijn vanaf Nederland. Ideaal toch.

Kerstmarkt in Lingen

De kerstmarkt in Lingen ligt op 1 uur rijden vanaf de Nederlandse grens en behoort tot een van de knusse kerstmarkten en is dan ook wat minder bekend. Het item van deze kerstmarkt is toch wel de grote ijsbaan. De kerstmarkt in Lingen is open in november en december 2019. Bekijk hotels in en om Lingen.

Kerstmarkt in Düsseldorf

Waar Lingen knus en kleinschalig is, hebben we Düsseldorf met haar verschillende markten. Elk jaar openen deze kerstmarkten op verschillende moment maar meestal wel aan het eind van november. De kerstmarkt in Düsseldorf is ingericht als een sprookje. Overal branden gezellige lichtjes en zijn de straten versierd.

Kerstmarkt in Aken / Aachen

Van Düsseldorf gaan we naar de kerstmarkt in het bekende Aken. Nederlanders zeggen Aken, Duitsers zeggen Aachen. Wist je vast al, maar altijd leuk om even te delen. Aken is een kleurrijk en vrolijk festijn tijdens de kerst. Je vindt deze kerstmarkt net over de grens bij Limburg en dus ideaal voor een dagje uit of weekendje weg. De kerstmarkt in Aken bestaat al meer dan 40 jaar.

Kerstmarkt in Nordhorn

Klein en kort, de kerstmarkt in Nordhorn. Sommige zeggen de lekkerste, andere zeggen de kleinste of juist de meest knusse. Plan een bezoek aan deze kerstmarkt want in 1 week tijd is het op en rond de boerderij van Tierpark Nordhorn een gezellige bedoening in kerstsfeer.

Kerstmarkt in Meppen

En over kleinschalig gesproken, neem eens een kijkje bij de kerstmarkt in Meppen. Dicht bij de grens en super gezellig. Het hart van de stad/ dit dorpje is omgetoverd tot kerststallen en er staat een overdekte ijsbaan. Kom gezellig bij elkaar en geniet van de lokale gezelligheid. Meppen ligt op 35 minuten rijden van Emmen.

Kerstmarkt in Bad Bentheim

Ben je op zoek naar iets nieuws? Of een bijzondere kerstmarkt? Dan moeten jullie naar de kerstmarkt in Bad Bentheim. Deze kerstmarkt ligt namelijk bij de beroemde burcht in Bad Bentheim en je proeft hier echt super lekkere dingen. Er zit vast iets tussen de 50 kramen die in het hart van dit dorpje staan. Bad Bentheim ligt tegen de Nederlandse grens bij Enschede en Hengelo. Hotels nabij de kerstmarkt van Bad Bentheim.

Kerstmarkt in Kalkar

En nu we het toch over bijzonder hebben. Laten we dan gelijk even een kijkje nemen hoe het er is bij de kerstmarkt in Kalkar. In de tuinen van Schloss Moyland vind je versierde kraampjes in kerstsfeer. Je vindt er van alles; van traditioneel gemaake producten tot een museumwinkel. Let op: voor deze kerstmarkt wordt een entreeprijs gevraagd. Meestal niet hoger dan 5 euro per persoon. Hotels nabij de kerstmarkt van Kalkar.

Hotels nabij de kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkt in Keulen

Oke, ben je niet zo’n fan van klein en bijzonder. Dan nemen we gewoon een greep uit de kerstmarkten in topsteden. En dan hebben we het over misschien wel een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Namelijk de kerstmarkt in Keulen. De stad Keulen maakt er namelijk elk jaar weer een groot feest van. Toffe evenementen, talloze kramen en de lekkerste hapjes en drankjes. Wil je de kerstmarkt in Keulen bezoeken dan moet je er wel een weekend weg van maken.

Kerstmarkt in Duisburg

Maar Duitsland heeft nog zoveel meer op het gebied van kerstmarkten. Zo heb je een kerstmarkt in Duisburg die bekend staat om de vaak meer dan 700 kerstbomen die de kerstmarkt uniek maken. Maar ook de kerstmarkt in Essen is niet mis. Meer dan 200 kraampjes stralen al zo’n 40 jaar in deze stad vlak bij de grens van Nederland.

Kerstmarkt in Münster

Ietsje meer dan 1 uur van de Nederlandse grens vind je de kerstmarkt in Münster. Deze kerstmarkt is verdeeld over 5 mooie pleinen in Münster waar je gezelligheid en romantiek vindt. Ideaal dus voor een kerstmarkt weekend met je partner.

Nog 3 leuke tips die we jou willen meegeven voor een kerstmarkt net over de grens in Duitsland.

  • Ga je niet voor Essen of Duisburg, dan ligt de kerstmarkt in Oberhausen hier ook vlak bij.
  • Ietsje verder van de grens maar net zo leuk. De kerstmarkt in Osnabrück
  • De kerstmarkt in Raesfeld, slechts 30 minuten vanaf de Nederlandse grens

Nog meer lezen over kerstmarkten in Duitsland? Neem eens een kijkje bij onze blog “Top 10 kerstmarkten in Duitsland“. 

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

6 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden