Vakanties

Hotels en tips voor onderweg

De koffers zijn ingepakt, de reisdocumenten zijn geprint en de auto is klaar voor vertrek: de autovakantie kan beginnen! Omdat veel mensen nu – zowel in Nederland als in onze buurlanden – met autovakantie gaan stromen de (snel)wegen snel vol en kan je lang in de file komen te staan. Om dit iets te verzachten vind je diverse hotels voor onderweg, waar je na een nacht goed slapen je weg naar je vakantiebestemming weer kan vervolgen. Of je nou een last minute autovakantie in Nederland onderneemt, of toch de andere kant opgaat voor een last minute autovakantie naar België en/of Frankrijk, blijf dan zeker lezen voor meer informatie. Hieronder vind je verschillende hotels en tips voor onderweg mocht je van plan zijn een last minute autovakantie te ondernemen.

Hotels onderweg in Duitsland

Tijdens de zomerperiode kunnen in Duitsland files ontstaan tot maar liefst 50 kilometer. Alleen wordt natuurlijk niemand daar blij van. Tip: vertrek wanneer je op autovakantie naar Duitsland gaat op donderdag of zondag. Deze dagen zijn namelijk gedurende de zomer de rustigste dagen.  Hieronder kun je zien welke dagen je rekening moet houden met erg drukke wegen in Duitsland:

Drukste dagen Duitsland:

Halverwege juni en juli is het altijd druk op de wegen in Duitsland. Dit geldt ook voor de laatste week van juli en de eerste twee weken van augustus. 

Ga je dit jaar op autovakantie naar Oostenrijk of Italië en ben je van plan een tussenstop in Duitsland te maken? Je kunt in Duitsland in diverse overnachtingshotels bijtanken na een lange autorit. Veel hotels zijn gelegen vlakbij de belangrijkste snelwegen, zodat je de volgende ochtend op tijd weer in de auto kan springen op weg naar je eindbestemming van je autovakantie in Duitsland.

Overnacht bijvoorbeeld in Hotel Hirsch in de Duitse stad Heidenhem. Dit hotel heeft een perfecte ligging vlak bij de Autobahn A7. Geniet ’s ochtends van een stevig ontbijt, zodat je weer klaar bent om je weg te vervolgen naar je eindbestemming van je autovakantie in Duitsland.

Ga je met kinderen op reis? Overnacht dan in Secret Hotel omgeving München, kinderen verblijven hier namelijk gratis! Het hotel blijft tot 48 uur voor aankomst geheim maar wél kunnen we alvast verklappen dat het vlakbij de Autobahn A9 ligt. Je kunt in dit hotel dus prima overnachten tijdens autovakantie die last minute op je pad kwam. Verken je liever wat langer  de stad München?  Het is ook mogelijk om langer dan 1 nacht te verblijven!

Hotels onderweg in Frankrijk

Je hoort vaak de aankondigingen al op de radio:  zwarte zaterdag in Frankrijk. Ook deze maand wordt er extreme drukte verwacht op verschillende zaterdagen. Dit kan ervoor zorgen dat je last minute autovakantie naar Frankrijk net wat langer gaat duren dan gewild. Er worden met name files verwacht rondom de Spaanse grens en rondom Lyon en Bordeaux. Vanaf 27 juli 2019 wordt er zowel veel vertrekkende als terugreizende vakantiegangers verwacht op de Franse (snel)wegen. Hieronder kun je zien welke dagen je rekening moet houden met erg drukke wegen in Frankrijk mocht je op een last minute autovakantie naar Frankrijk gaan:

Drukste dagen Frankrijk:

De laatste week van juli is het extra druk op de wegen in Frankrijk. Dit geldt ook voor de eerste twee weken van augustus. Zwarte zaterdag is dan ook of de laatste zaterdag in juli, of de eerste zaterdag van augustus. 

Ben jij van plan aankomende dagen af te reizen naar Zuid-Frankrijk of Spanje maar vind je de reis te lang om in één keer te rijden? Appart’City Valence Centre ligt nabij de A7 tussen Lyon en Avignon en is een prima overnachtingshotel. Wanneer je ’s ochtends ontwaakt in je studio kun jezelf makkelijk en snel je ontbijt klaarmaken in het keukentje in je studio om vervolgens je autovakantie in Frankrijk door te zetten.

En heb je na je vakantie onderweg nog tijd over? Maak dan een stopover in de stad van de liefde: Parijs! Timhotel Berthier Paris XVII is gemakkelijk te bereiken en ligt net buiten het centrum van Parijs. De auto kun je tijdens je korte verblijf gemakkelijk parkeren in de beveiligde parkeergarage van het hotel. Met de CitySpecial profiteer je van een gratis parkeerplek en late check-out.

Ruimte over?

Heb je nog ruimte over in de auto en lijkt het je leuk nieuwe mensen te leren kennen? Kijk dan eens naar bla bla car. Mensen kunnen zich dan inschrijven om met jou mee te rijden. Zo denken we allemaal wat meer aan het milieu en scheelt het voor beide, qua kosten!

We hopen natuurlijk dat je geen last ondervindt van de files. Mocht je toch kiezen voor een hotel voor onderweg, laat ons weten welk hotel je hebt gekozen. Wij zijn helemaal fan van een secret hotel. Maar nog meer tips voor een last minute autovakantie nederland zijn natuurlijk ook altijd welkom!

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

6 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden