Stedentrips

Top 10 restaurants in Antwerpen

Een weekendje weg, wie vindt dat nou niet fijn? Een stad ontdekken, nieuwe hotspots vinden en zalig shoppen. Antwerpen is een van mijn favoriete steden en ik ben er al vaak geweest. Ik hou ook nog eens van lekker eten en dan zit je in Antwerpen helemaal goed. Hieronder mijn top 10 restaurants in Antwerpen.

10. Lam & Yin

Zoals het restaurant het zelf zegt leggen zij de focus op verse ingrediënten, puurheid en authenticiteit. Zij hebben allemaal vlees- en vis gerechten op de kaart staan. Het is een authentiek maar trendy restaurant dat zelfs een Michelinster heeft! En het eten is ook nog eens betaalbaar. Zeker een aanrader als je een keer in Antwerpen bent.

Adres: Reynderstraat 17

9. The Jane

The Jane is een klassiek ingericht restaurant in Antwerpen. Het toprestaurant is van de Nederlandse sterrenchef Sergio Herman. Je kan kiezen tussen twee tasting menu’s van 12 of 13 gerechten, dit zijn allemaal wat kleinere hapjes. Daarnaast kan je ook een bijpassend wijnarrangement kiezen.

Adres: Paradeplein 1

8. Zuiderterras

Dineren met uitzicht op Antwerpen? Dit kan bij restaurant Zuiderterras. De keuken werkt met seizoensgebonden producten en top ingrediënten. Je kunt in dit restaurant ontbijten, lunchen en dineren. Dit restaurant is razend populair en wordt druk bezocht, zowel door toeristen als lokale mensen. Op de kaart staan veel vis gerechten, zoals rivierkreeftjes en zeebaars.

Adres: Ernest Dijckkaai 37

7. Roji

Het interieur van dit restaurant is echt prachtig. En het eten is zeker voortreffelijk. Je kan er uitgebreid genieten van sushi. Denk aan de heerlijke tempura en edamame boontjes. Dit restaurant in Antwerpen is geschikt voor iedere sushi-lover die ook nog eens houdt van eten op een mooie locatie. Let er wel op dat dit restaurant aardig prijzig is, maar geloof me, dat is zeker de moeite waard.

Adres: Oude Koornmarkt 26

6. Frank & Brut

Een combinatie die je niet snel verwacht, maar erg lekker is: champagne en hotdogs. Daar staat de kaart van Frank & Brut vol mee. Maar naast de hotdogs staan er ook wereldse gerechten op de kaart, deze gerechten kun je met elkaar delen. Denk aan Thaise, Japanse en Marokkaanse gerechten. Ook het interieur ziet er leuk uit en het is zeker goede hotspot in Antwerpen.

Adres: Ernest van Dijckkaai 19

5. De Burgerij

De Burgerij heeft verschillende restaurants zowel in België als in Nederland. Het interieur van de Burgerij is stoer en het terras ziet er gezellig uit. De burgers zijn er ook verrukkelijk! Een echte aanrader als je een snelle hap wilt eten of als je van burgers houdt. De smokey bacon burger is echt om je vingers bij af te likken!

Adres: Sint-Laureiskaai 8 & Leopoldplaats 5

4. Wild Project

Dit is een vegetarische bistro waar je heerlijke gerechten kunt bestellen. Op de menukaart vind je variërende gerechten terug, van soepen tot sandwiches, pannenkoeken en salades. Ze maken hun gerechten met lokale producten. En elke vrijdagavond is er vanaf 7 uur een Italiaans diner. Tip: reserveren is aanbevolen!

Adres: Grote Pieter Potstraat 21

3. Pasta-Hippo-Vino

Dit restaurant en tevens wijnbar vind je in het oude stadscentrum van Antwerpen. Pasta-Hippo-Vino is al jaren bekend in Antwerpen en lokale mensen eten hier ook graag. Ze hebben dagverse pasta’s en alles is huisgemaakt. Geniet van heerlijke pasta’s, zoals de klassieke pasta carbonara of vegetarische pasta’s. In het gedeelte van de wijnbar kun je zelf een proeverij houden door wijntjes te tappen uit de wijninstallaties.

Adres: Oude Koornmarkt 32-34

2. Tinsel

Bij Tinsel kan je alleen ontbijten, lunchen en koffie drinken. Het is een schattig klein restaurantje en super hip ingericht, dat is voor mij al een reden om daar te eten. Alle producten zijn altijd vers en huisgemaakt. Kies bijvoorbeeld voor de granola, met vers fruit en yoghurt. Echt een power-ontbijtje! Ideaal als je daarna de stad gaat ontdekken! Bezoek na je brunch het Koninklijk Museum van schone Kusten, dat is daar namelijk om de hoek.

Adres: Vlaamse Kaai 40

1. Umami

Ook bij Umami eet je Aziatisch. Heerlijke sushi, tempura, dimsum en andere Aziatische lekkernijen. Het restaurant is groot, maar sfeervol en gezellig ingericht. Tevens is de menukaart erg uitgebreid. Op zondag kan je ook lunchen in dit restaurant.

Adres: Luikstraat 6

Boek een hotel in Antwerpen

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden