Categorieën: Vakanties

Top 15 vakantiebestemmingen in Europa

Je kent het wel! Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de vraag; “waar gaan we heen op vakantie dit jaar” is al gesteld. Welke leuke vakantiebestemming in Europa gaan we dit jaar ontdekken? Of welke populaire vakantiebestemming gaan we bezoeken met de kinderen?

Mooiste plekken Europa

Europa heeft veel te bieden op het gebied van vakantiebestemmingen. Maar waar ga je nu heen op vakantie? Wordt het een citytrip of toch een relax vakantie aan de kust of in de natuur? HotelSpecials zet de populair bestemmingen in Europa op een rij! Wij noemen ze de toppers van de Benelux en Duitsland.

Vakantiebestemming 1: de Nederlandse kust

Nederland heeft vele badplaatsen die populair zijn als vakantiebestemming. Van het noorden tot het zuiden vind je langs de kustlijn een aantal bekende kustplaatsen. Zo heb je Bergen aan Zee, Zandvoort, Katwijk, Scheveningen, Renesse, Vlissingen en Cadzand. Maar welke kustplaats moet je nu kiezen voor de beste vakantiebestemming in Europa? Voor een leuke combinatie strand en stad kies je bijvoorbeeld Zandvoort, Scheveningen of Vlissingen. Deze badplaatsen hebben een heerlijk breed strand en liggen ook nog eens dichtbij interessante steden. Kies je voor Zandvoort, dan kun je bijvoorbeeld een dagje naar Haarlem of Amsterdam. Of vanuit Scheveningen bezoek je gemakkelijk Den Haag.

Wil je een knus strand? Kies dan voor Domburg in Zeeland. Het zandstrand is super breed, maar Domburg is klein en gezellig. Ook in het noorden van Nederland vind je knusse stranden. Zo heb je Egmond aan Zee of Bergen aan Zee. Deze gemoedelijke dorpjes stralen sfeer, rust en ruimte uit. Egmond aan Zee is een echt vissersdorpje van origine en Bergen aan Zee een kunstenaarsdorp.

 

Vakantiebestemming 2: Moezel

De Moezel, het klinkt ver weg, maar eigenlijk ben je binnen 2 uur rijden vanaf Maastricht al in dit romantische natuurgebied in Duitsland. Langs de steile rivierhellingen wordt hier heerlijke wijn geproduceerd. De knusse wijndorpjes zijn dan ook romantisch en echt een aanrader om te bezoeken. De steden Trier en Koblenz vormen de punten waar de rivier tussen meandert. Kies je de Moezel als vakantiebestemming in Europa? Neem dan zeker een kijkje bij één van deze 2 dorpjes:

  • Bernkastel-Kues ligt in het hart van de Moezel en heeft een historische binnenstad. Maak een mooie wandeling of boek een boottocht.
  • Cochem is een klein stadje in de Moezel dat populair is geworden om de prachtig gerestaureerde Burcht “Reisburg van Cochem” en het marktplein met haar vakwerkhuizen.

 

Vakantiebestemming 3: Veluwe

De Veluwe is een populaire vakantiebestemming in Nederland waar je kunt genieten van rust en ruimte door de uitgestrekte bossen en heidevelden. Rondom Het Nationale Park de Hoge Veluwe vind je vele dorpjes en steden als Arnhem, Ermelo, Wageningen en Apeldoorn. Bekijk alle aanbiedingen bij hotels in Gelderland eens voor het volledige overzicht! De Veluwe is niet voor niets een van de mooiste vakantiebestemmingen van Europa. Het is de ideale vakantiebestemming voor een wandel- of fietsvakantie. Maar ook voor een vakantie met kinderen kun je hier prima terecht. De 2 amusementsparken; Julianatoren en de Apenheul liggen namelijk allebei op de Veluwe en bieden volop plezier voor de kleine kruimels. Voor de actievelingen is er het Veluwemeer ten noorden van de Veluwe. Ga hier windsurfen of zeilen.

 

Vakantiebestemming 4: Teutoburgerwoud

Het Teutoburgerwoud of in het Duits Teutoburger Wald is het natuurgebied van de bekende rotsformatie. Het natuurgebied is van origine een bergrug dat ligt in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Net zoals de Veluwe in Nederland is deze vakantiebestemming in Europa bij uitstek geschikt voor een wandel- of fietsvakantie in Duitsland. Stap op de fiets of trek de wandelschoenen aan en ontdek de bekende bezienswaardigheden als het Hermannsdenkmal of de Porta Westfalica. Kies je het Teutoburgerwoud als vakantiebestemming dan is de stad Bielefeld wel een van de bekendste steden om te bezoeken. Midden door deze stad loopt namelijk de bergkam van het gebied. Andere aanraders zijn Bad Salzuflen en Niheim. Bad Salzuflen staat bekend als geneeskrachtig kuuroord.

 

Vakantiebestemming 5: Twente

Twente, dé regio om te genieten van alles wat het te bieden heeft. Of je nu graag gaat wandelen, fietsen, shoppen of relaxen. Het is mogelijk in Twente. Bezoek Almelo en ga shoppen in de Grotestraat. Ben je op zoek naar een leuke souvenir of cadeau uit de regio? Bezoek dan de Landwinkel en Aspergeboerderij Eggens voor leuke kadomanden en streekproducten. Voor een cultureel uitstapje bezoek je bijvoorbeeld het Zoutmuseum in Delden of Museum- en expositieboerderij Wendezoele waar je alles leert over de landbouw en veeteelt in Twente. Maar een bezoekje aan een van de rijke kastelen en landhuizen is ook zeker aan te raden. Wat dacht je van Huis Singraven, Landgoed Weldam of het bekende Kasteel Twickel?

 

Vakantiebestemming 6: Zwarte Woud

Het Zwarte Woud, bekend van de heerlijke Schwarzwälder Kirschtorte en natuurlijk smaakt deze het lekkerst als je ook zelf in het Zwarte Woud in Duitsland bent. Kies daarom deze regio als vakantiebestemming in Europa en geniet van al het moois wat je hier gaat beleven. Voor de wandelliefhebbers is dit gebied een walhalla. Kies een mooie wandelroute naar keuze en strijk tijdens het wandelen eens neer in een van de unieke herbergen die het gebied rijk is. En omdat het gebied zo heuvelachtig is, is dit ook een ideale plek voor een wintersportvakantie. Lekker langlaufen over de 2000 kilometer loipes of skiën in Feldberg. Tip: bezoek de Titisee, op zo’n 30 minuten van Freiburg in het zuiden van het Zwarte Woud.

 

Vakantiebestemming 7: Eifel

Op ongeveer 3 uur rijden vanaf Utrecht vind je de wonderschone Eifel in Duitsland. Dit natuurgebied moet écht op jouw wensenlijst van vakantiebestemmingen staan. Boek jij een vakantie naar de Eifel? Dan kun je de zogeheten skywalk niet overslaan. Deze wandeling heeft werkelijk waar een adembenemend uitzicht. De Erlebnisweg Achterhöhe (skywalk) is 5,4 kilometer en heeft als start- en eindpunt dezelfde plek, handig voor met de auto. Monschau, ook wel de parel van de Eifel genoemd, is een stad waar je de historische binnenstad kunt bewonderen.

 

Vakantiebestemming 8: de Belgische kust

Met je voeten in het zand en je haren in de wind beleef je een fijne vakantie aan de kust in België. De kust van België behoort tot een populaire vakantiebestemming in Europa en dat is niet voor niets. Leuke steden vind je langs de Noordzee kust waar je naast een dagje op het strand ook plezier beleeft in het centrum. Zo zijn de bekende steden Oostende, Blankenberge en Knokke-Heist echte badplaatsen waar je in alle seizoenen een fijne vakantie beleeft. Maar ook de minder bekende plaatsen als de Panne, De Haan en Zuienkerke zijn aanraders. Klein maar fijn past helemaal bij deze dorpjes. Over de stranden valt het niet te zeggen want deze zijn breed en uitgestrekt, heerlijk dus want je hebt alle ruimte. En natuurlijk slaan we Brugge niet over, deze historische stad is zeer populair. Met alle redenen, want in de stad zijn er tal van culturele activiteiten en binnen no-time zit je aan de kust.

 

Vakantiebestemming 9: Wadden

Ken je ze nog? De bekende eilanden in het noorden van Nederland die je vroeger op school leerde als de TVTAS eilanden. We hebben het natuurlijk over de Waddeneilanden. Elk eiland heeft zijn eigen karakter en daarom des te leuker om te ontdekken. Texel is een levendig eiland met verschillende dorpjes terwijl Vlieland en Schiermonnikoog geschikt zijn voor een rustige vakantie. Ameland zit er tussen in, dit eiland heeft genoeg vertier maar ook de mogelijkheid om lekker tot rust te komen. Tip: check van te voren de opstapplekken en tijden van overgang van de boot. 

 

Vakantiebestemming 10: Zuid Limburg

Zuid-Limburg, de provincie in het zuiden van ons land waar je je al in het buitenland voelt. De regio is perfect voor natuurliefhebbers maar ook zeker voor een toffe citytrip. Wat dacht je van Maastricht, Valkenburg en Sittard? Deze topsteden vind je in deze gastvrije provincie. En als je dan naar Limburg op vakantie gaat, sla dan zeker de vlaai, asperges en zuurvlees niet over. Dit is zoals VVV Zuid-Limburg dat zegt; Genieten met een grote “G”. Naast het lekkere eten en de leuke steden is er nog meer te beleven. Een dagje de natuur in, een dagje naar de wellness of een bezoek aan een van de grotten. Limburg staat niet voor niets bekend als het land van de Mergel en Grotten.

 

Vakantiebestemming 11: Belgische Ardennen

Voor de natuur ga je naar de Belgische Ardennen. Natuur is dan ook de grootste trekpleister van de Ardennen. Uitgestrekte bossen, meanderende rivieren en romantische dorpjes wisselen elkaar af. Deze vakantiebestemming in Europa is dan ook zeer geschikt voor een ontdekkingstocht. Pak de auto, boek verschillende hotels en beleef de verschillende delen van de Ardennen. Ga voor een wellness dagje naar Spa, het dorp waar het water vandaan komt. Bezoek de Citadel van Namen en laat je betoveren door de grotten van Han in Han-sur-Lesse.

 

Vakantiebestemming 12: Sauerland

Wanneer je Sauerland zegt, denkt iedereen aan wintersport. En dat is niet onterecht. In het Sauerland in Duitsland vind je de bekende wintersportgebieden Winterberg en Willingen. Lekker dichtbij huis en toch een algeheel vakantiegevoel. Naast Winterberg en Willingen heeft het Sauerland nog meer te bieden. Zo vind je er steden als Nordenau, Olsberg en Schmallenberg. Tip voor de actievelingen: de Biggesee is het grootste stuwmeer van het Sauerland en biedt volop watersportmogelijkheden zoals surfen, zeilen en duiken.

 

Vakantiebestemming 13: Achterhoek

De Achterhoek is een natuurrijke streek in de provincie Gelderland met middeleeuwse stadjes en een heuvelachtig landschap. Fietsend deze streek ontdekken is zeker een aanrader. Fietsroutes die je kunt volgen zijn bijv. “De boer op” en “Rivierenlandschap Berkelroute”. Dwars door de Achterhoek vind je de rivier de IJssel, wil je de Achterhoek eens op een andere manier ontdekken? Huur dan een kano of bootje en volg een leuke route over het water. Wil je niet de natuur in maar lekker shoppen of een stad leren kennen? Kies dan voor steden als Doetinchem, Winterswijk en Zutphen.

 

Vakantiebestemming 14: Thüringer Wald

Een mengeling van natuur en cultuur vind je in Thüringen, een deelstaat in het oosten van Duitsland. Het is verder rijden dan de andere vakantiebestemmingen maar zeker de moeite waard. Vanaf Utrecht doe je er ongeveer 7 uur over. Erfurt is de hoofdstad van Thüringen en heeft een rijke geschiedenis. Het is hier zeker aan te raden een wandeling door de stad te maken. De vele bruggen en torens zijn indrukwekkend. Sla zeker de Krämerbrücke niet over. In het hart van het Thüringer Wald vind je een natuurreservaat dat beschermd is door UNESCO. Bezoek je het Thüringer Wald als vakantiebestemming in Europa? Neem dan zeker je wandelschoenen mee. Tip: beklim een van de toppen, bijvoorbeeld Großer Beerberg, Schneekopf of Fichtenkopf en geniet van het geweldige uitzicht.

 

Vakantiebestemming 15: Utrechtse Heuvelrug

Iedereen weet, op de Utrechtse Heuvelrug kun je bij uitstek genieten van een mooie wandel- of fietstocht. Leersumseveld, Plantage Willem II en Landgoed Heidestein zijn perfect om urenlang rond te dwalen. Maar er is meer. Van grafheuvels tot kastelen en van musea tot topsteden. De Utrechtse Heuvelrug strekt zicht uit van Grebbeberg tot het Gooimeer en slingert langs steden als Amersfoort, Soesterberg en Leusden. Tip met de kids: Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Voor welke populaire vakantiebestemming in Europa ga jij? HotelSpecials is benieuwd en hoort graag jouw leuke ervaringen en tips. Mocht jij nog een leuke vakantiebestemming weten, laat het ons dan ook weten? Dan kunnen wij hem toevoegen aan de topbestemming in dit blog.

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden