Weekendje weg

Nachtje weg met het gezin: 7 goedkope bestemmingen

Een nachtje weg met het gezin: dat is niet altijd makkelijk. Er is veel om rekening mee te houden. Kinderen kunnen vaak niet urenlang door een stad slenteren, vinden ‘moeten’ maar niets en je wil hen ten slotte ook een leuke tijd bezorgen. Maar laat je daardoor niet tegenhouden! Door goed voorbereid op stap te gaan voor je nachtje weg met het gezin kun je al veel problemen van tevoren tackelen. Wij zetten de 7 leukste en goedkoopste bestemmingen voor je op een rij voor jullie volgende nachtje weg met het gezin!

  1. Belgische kust

De Belgische kust is een erg voordelige optie voor een weekendje weg met het gezin en toch ben je er even helemaal tussenuit! Je kunt hier heerlijke strandwandelingen maken, terwijl de kinderen zich vermaken. Neem een voetbal mee, bouw zandkastelen of neem met mooi weer een duik in zee! Zo kun je altijd terecht in Blankenberge, Knokke-Heist of het rustige De Panne.

  1. Texel

Een andere bestemming om te genieten van natuur, strand en rust is Texel. Vanaf Den Helder is dit slechts een kwartiertje met de veerboot. Het is misschien wel eigen land, maar zo voelt het niet. Maak mooie wandelingen door het duin en breng met de kinderen een bezoekje aan Ecomare om zeehonden te aaien. Kinderen vinden het vaak ook reuzeinteressant om bij de Schapenboerderij te rollebollen of zorgeloos in de modder te spelen tijdens het Wadlopen.

  1. Bremen

Je zou het misschien niet snel zeggen, maar Bremen is een leuke stad voor jong en oud. Tijdens een weekendje weg met het gezin kan iedereen zich uitstekend vermaken! Verspreid over de stad vind je diverse speeltuinen waar kinderen zich tijdens een citytrip even lekker kunnen uitleven. Ook vind je hier veel interactieve musea, zodat jullie met het hele gezin actief aan de gang kunnen. Tip: bij de Dom van Bremen kun je in de zomer af en toe terecht voor een leuke theatervoorstelling.

  1. Antwerpen

‘Antwerpen’ en ‘goedkoop’ zijn misschien twee woorden die niet helemaal goed samen gaan, maar gelukkig valt dat reuze mee. Er zijn namelijk wel degelijk leuke, betaalbare hotels te vinden in Antwerpen! Een echte aanrader tijdens een nachtje weg met het gezin naar Antwerpen is een bezoek aan Comics Station. Dit is een indoor pretpark welke geheel in het teken staat van Belgische stripfiguren. Jullie zijn hier zeker een paar uurtjes zoet! Vooral met water minder weer is dit een goede aanrader, want je zit gewoon met een dak boven het hoofd.

  1. Haarlem

Amsterdam met de kinderen is vaak lastig, maar Haarlem is een prima uitvalsbasis voor een weekendje weg met het gezin! Vanaf hier ben je namelijk snel bij leuke daguitjes, zoals het interactieve NEMO en Europa’s grootste speeltuin Linnaeushof. Gegarandeerd goedgekeurd door de kids! Je bent ook binnen no-time in Zandvoort, waar je lekker op het strand je gang kunt gaan. Regent het? Bezoek dan gratis de gamehal Circus. Leuk voor iedere generatie! Er is hier ook een bioscoop in huis.

  1. Movie Park Germany

Aan een nachtje weg heb je voor deze bestemming eigenlijk niet genoeg. Movie Park Germany is namelijk zo leuk dat je hier tenminste twee dagen rond wil struinen en de attracties in wil duiken! Een dagtripje met het gezin naar dit attractiepark is goed te combineren met een citytrip naar bijvoorbeeld Duisburg of Essen. De overnachtingen in deze steden zijn prima betaalbaar. Je kunt natuurlijk ook voor een natuurrijk gelegen hotel in de omgeving gaan om te genieten van rust.

  1. Op basis van onze Family Special

Maakt het je niet zoveel uit waar je precies heen gaat, of weten jullie het nog niet zo goed? Laat je dan inspireren door de hotels welke een Family Special aanbieden. Met deze Special mogen de kinderen t/m 12 jaar gratis mee. Zo kunnen jullie met het hele gezin eropuit! Dat is vast een zorg minder.

 

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden