Categorieën: Vakanties

Kasteel Neuschwanstein: het mooiste kasteel van Duitsland

De titel zegt het al: het imposante Kasteel Neuschwanstein is het mooiste en meest bekende kasteel van Duitsland. Dit sprookjesachtige kasteel ligt in de Duitse plaats Hohenschwangau in de prachtige, natuurrijke omgeving van Beieren. Ben je op doorreis en ben je in de buurt? Of ga je in deze regio op vakantie en wil je bijvoorbeeld vanuit München een leuke dagtrip maken? Een bezoek aan dit kasteel kun je gewoonweg niet overslaan. En met een hotel nabij Kasteel Neuschwanstein ben je er in een mum van tijd, zodat je alles uit je bezoek kunt halen!

Een sprookjeskasteel

Kasteel Neuschwanstein werd in de tweede helft van de 19e eeuw gebouwd in opdracht van Koning Ludwig II, die geobsedeerd was door sprookjes. Het kasteel is vernoemd naar Schwan (zwaan) en is een van de beroemdste bouwwerken van de koning. Na het overlijden van Koning Ludwig II in 1886 is het kasteel opengesteld voor het publiek en door de jaren heen een van de populairste toeristische attracties van Beieren geworden, ondanks dat het kasteel nooit is afgemaakt. Er ontbreken nog een aantal gebouwen die de koning wel op zijn planning had staan om te bouwen. Ook leuk om te weten: Walt Disney liet zich voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland Californië inspireren door Kasteel Neuschwanstein. Het wereldberoemde icoon bezocht het kasteel in Hohenschwangau alvorens hij aan de bouw van zijn eerste themapark begon.

1,3 miljoen bezoekers per jaar

Jaarlijks brengen zo’n 1,3 miljoen mensen een bezoek aan Kasteel Neuschwanstein. Het kasteel is dan ook met recht een van de meest populaire kastelen in Europa te noemen. Met uitzondering van de kerstdagen en oud & nieuw is het kasteel het hele jaar geopend. Het kasteel is uitsluitend te bezoeken onder leiding van een gids. Dagelijks worden er diverse rondleidingen georganiseerd waarbij je een kijkje kunt nemen in de voormalige vertrekken van Koning Ludwig II. Geniet tijdens je bezoek aan het kasteel zeker eens van het adembenemende uitzicht over de bergachtige omgeving.


Kasteel Neuschwanstein bezoeken: praktische info

  • Je auto kun je op de parkeerplaats neerzetten in het dorp. Let op: je kunt alleen cash betalen;
  • Koop van tevoren je kaartjes om lange wachtrijen te voorkomen. Je kunt ze van tevoren online bestellen, waarna je ze alleen hoeft op te halen. Voor volwassenen kost een kaartje €13,00. Het kasteel kun je alleen met een rondleiding bezoeken, die zo’n 35 minuten duurt. Zorg dat je op tijd bent voor het tijdstip dat je de tour geboekt hebt;
  • Vanuit het dorp zijn er een aantal manieren om naar boven te gaan naar het kasteel. Je kunt natuurlijk lopen, dat duurt zo’n 20 minuten. Er gaat ook een treintje omhoog: voor nog geen €3,00 brengt ‘ie je omhoog en ook weer naar beneden;
  • Als je op jouw gereserveerde tijdstip aankomt, meld je je bij het hek. Hier krijg je een audioguide, waarna de gids je rondleidt. Je leert er alles over de geschiedenis van het kasteel en de koning die het kasteel liet bouwen. Vergeet af en toe ook niet om naar buiten te kijken vanuit het kasteel. Niet alleen het kasteel, maar ook de omgeving is adembenemend!
  • Houd bij alles rekening met wachttijden. Zorg dat je op tijd je kaartjes ophaalt en op tijd wacht voor het treintje, indien je hier gebruik van maakt. De rijen kunnen namelijk flink oplopen!

Slapen in een kasteel? Ook dat kan! Ga voor een kasteel hotel en beleef een unieke ervaring.

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden