Categorieën: Hotels

Deze zomer een vakantie vlakbij huis? 3x hotels aan het water in Friesland

Het voorjaar doet bijna zijn intrede en sommigen zijn al aan het nadenken wat ze deze zomervakantie gaan doen. Gaan we op vakantie in een warm land in Europa of blijven we dit jaar dicht bij huis? Je hoeft echt niet altijd naar het buitenland om het ultieme vakantiegevoel te ervaren. Ons eigen land heeft prachtige plekjes voor een heerlijke zomervakantie, zoals de waterrijke provincie Friesland. Ontspannen aan het water, varen op de Friese Meren en eindeloos zwemmen. Zie je het al voor je?

De Friese Meren: een eindeloos netwerk van wateren

De Friese Meren bestaan uit meerdere meren in Friesland, zoals het Slotermeer en het Tjeukemeer. Dit gebied is uitstekend geschikt voor liefhebbers van fietsen, wandelen, varen en paardrijden. Een eindeloos netwerk van wateren maken het gebied bij uitstek gemaakt voor een dagje op het water. Heb je zelf geen boot? Ga dan eens voor een Fries skûtsje of een rondvaartboot. Optimaal genieten!

In de omgeving zijn een aantal locaties waar je een kano of kajak kunt huren om de omgeving zelf te verkennen. Wil je graag leren varen of zeilen? Klop dan even aan bij een van de vaar- of zeilscholen! Gezellige plaatsen die je kunt bezoeken zijn Sneek of Heerenveen. En trek er ook zeker langer dan een dag voor uit. Met deze 3 hotels aan het water in Friesland wordt jouw zomer helemaal compleet!

1. Van der Valk Hotel Sneek

Het luxueuze Van der Valk Hotel Sneek ligt op een steenworp afstand van het centrum van Sneek. Het hotel wordt beoordeeld met maar liefst een 8,9 en is een daarmee een van de beste hotels van de provincie. De ligging is perfect: met een heerlijk terras aan het water geniet je ’s zomers van het mooie weer en heb je zicht op de voorbijvarende boten. Het echte Friese gevoel krijg je hier!

2. Hotel Iselmar

Hotel Iselmar ligt nabij de Friese Meren in het dorpje Lemmer op zo’n 20 minuten rijden van Sneek. Vanaf het sfeervolle zomerterras heb je zicht op de haven van Lemmer waar vele boten aangemeerd liggen. Groot, klein, je ziet ze allemaal voorbij komen. Vooral ’s zomers is het komen en gaan op het water. Heel indrukwekkend!

3. Beach Hotel De Vigilante

Aan de kust van Makkum vind je Beach Hotel De Vigilante. Het hotel ligt direct aan het zandstrand en de levendige boulevard van dit Friese dorpje. Sommige kamers kijken uit over het IJsselmeer en het strand, anderen hebben uitzicht over het recreatiegebied. Vanuit je kamer loop je in ieder geval zo het strand op. Heerlijk!

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden