Dagje uit

10 tips om te lunchen in Groningen

Lunchen in Groningen! Deze stad is hot! Groningen staat bekend als studentenstad, maar iedereen van jong tot oud kan hun hart hier ophalen. Er zijn talloze plekken waar je in Groningen uitgebreid kunt lunchen, maar wat is nu de beste plek om te gaan lunchen als je op het terras wilt zitten? Of waar kun je op zondag lekker en gezond lunchen in Groningen? Wij geven jullie graag tips voor deze leuke stad in het noorden van ons land.

Lekker lunchen in Groningen

De veelzijdigheid van de studentenstad Groningen maakt deze stad sfeervol en gezellig en dit zie je ook terug in de restaurants in Groningen. Je kunt in de verschillende lunchtentjes makkelijk en goedkoop een broodje of soepje gaan eten. Maar je kan ook uitgebreid lunchen en vanaf een plek aan het raam waar de vele studenten langs fietsen is zeker een aanrader. Ga dus een lekker weekendje weg naar Groningen en ga uitgebreid lunchen, shoppen en genieten! Hier komen onze lunchtips voor Groningen:

1. Wadapartja – Gedempte Zuiderdiep 39-41

Een echt begrip in Groningen: Wadapartja. Gevestigd in een monumentaal pand en met een heerlijk terras: in elk seizoen is dit restaurant heerlijk. Ontbijten, lekker lunchen, dineren, een borreltje: het kan hier allemaal. De gerechten worden veelal bereid met producten uit hun eigen moestuin, dus je schuift ieder seizoen aan voor een andere specialiteit. Ben je op zoek naar een uniek cadeau? Je kunt hier ook unieke items shoppen voor in huis!

2. Elmer’sNieuwe Ebbingestraat 62

Elmer’s zit net buiten de stad op de weg naar het Noorderplantsoen, een van de meest gezellige parken van Groningen. Bij Elmer’s kun je terecht voor een lekkere lunch met broodjes, quiches en salades of zelfs voor een High Tea met versgebakken lekkernijen. Wat Elmer’s een bijzonder plekje maakt, is dat er veel mensen met het syndroom van down werken, waaronder ook de mede-eigenaar Elmer. De service is hierdoor erg attent en de sfeer onwijs gezellig. Het is zeker wel de moeite waard om dit café vlakbij de binnenstad van Groningen eens op te zoeken.

3. Bakkerij Blanche – Brugstraat 28/ Kleine der A 1 

Lekker lunchen in de geur van versgebakken brood.. hmmm! De combinatie van hangplanten, hoge plafonds en divers materiaal als koper, messing, staal en beton maken Bakkerij Blanche een echte hotspot die je niet kunt overslaan. En natuurlijk komt je broodje vers uit de oven! Je kunt ook gaan voor de take away als je weinig tijd hebt.

4. De Uurwerker – Uurwerkersplein 1

In de De Uurwerker komen studenten, ZZP’ers, docenten en stadjers samen. In de De Uurwerker komen studenten, ZZP’ers, docenten en stadjers samen. (Stadjers? Zo worden de bewoners van Groningen genoemd!) De Uurwerker zit midden in de stad in één van de oudste buurten van Groningen en tussen vele universiteitsgebouwen in. De sfeer is dan ook gemoedelijk en relaxt. Je krijgt bij de Uurwerker vanaf een uur s’ middags lekkere pizza’s uit de steenoven en tijdens de lunch kun je genieten van lekkere broodjes, salades en burgers. En als het zonnetje schijnt, kun je genieten op het terras.

Geheimtip: de Uurwerker zit op een gezellige plein direct naast het bekende Belgisch bier café De Pintelier – een echt begrip! Daar kun je aan de eind van de middag genieten van meer dan 80 bieren op de fles en meer dan 20 wisselkranen.

5. Zondag – Kruissingel 1

Schijnt de zon? Is het toevallig zondag? Maakt eigenlijk niet uit, want bij Café Zondag, op zo’n 10 minuten lopen van het centrum, is het eigenlijk altijd weekend. Het café zit namelijk in het hartje van de stad bij zowel studenten als stadjers geliefde park, de Noorderplantsoen, in een super mooi en historisch gebouwtje. Even uit de dagelijkse drukte geniet je hier van koffie, broodjes of een heerlijk stuk taart. Gewoon simpel en ontspannend, zoals het weekend hoort te zijn. Dat is pas leuk lunchen in Groningen!

6. Café De Sigaar – Hoge der A 2/Brugstraat 27

Café De Sigaar is een grand café direct aan het water aan de Hoge der A in het hart van Groningen. Alleen het interieur is al een bezoek waard, want over elk detail is in dit authentiek Brussels Grand Café nagedacht. De uitgebreide lunch die hier geserveerd wordt is veelzijdig en bestaat uit broodjes, tosti’s, huisgemaakte burgers en een scala aan soepen en salades. En het beste is: bij mooi weer kunnen jullie lekker gaan lunchen op het riante terras aan een van de mooiste grachten van Groningen!

7. ANAT – Verlengde Grachtstraat 1  

Vegan en gezond eten is een hype en ook Groningen wordt niet overgeslagen. ANAT is een plantbased, raw en vegan lunchcafé. Dit betekent dat de gerechten zoveel mogelijk biologisch, duurzaam en suikervrij zijn. Op de menukaart vind je salades, smoothies, slowjuices en lekkere soepen. Zo hoef je je geen zorgen te maken om je lijn!

8. PernikkelAweg 2

Duurzaam, lekker en gezond eten staat bij dit spijslokaal op het programma! Pernikkel heeft een kleine kaart die wekelijks wisselt en gebaseerd is op lokale producten van het seizoen. Erg lekker dus! Ook lekkere koffie en sapjes staan in dit restaurant met huiskamergevoel op het menu. Maar wat wij vooral erg leuk vinden, is dat je bij Pernikkel ook de hele dag onwijs lekkere ontbijtgerechten, als wentelteefjes of American Pancakes, kunt krijgen. Smullen!

9. Grand Café De BastilleDamsterplein 2

In de zomer is deze plek ideaal! Je zit bij Grand Café De Bastille namelijk in een ongedwongen sfeer op het zonnige terras op het zuiden lekker te genieten. En nog een voordeel: De Bastille is makkelijk bereikbaar, want je zit onder de parkeergarage aan het Damsterdiep. Ideaal dus om je dag hier te beginnen of te beëindigen. Het eten is precies zoals je het van een Grand Café mag verwachten: lekker, betaalbaar en traditioneel. Ons tip: probeer eens de Mosterdsoep die gemaakt is van Groninger Marne mosterd!

10. Gustatio Oosterstraat 3

Als jullie geen zin hebben in een broodje tijdens de lunch dan is restaurant Gustatio vlakbij het Grote Markt een echte aanrader. Dit restaurant wordt ook ‘La casa della Pasta’ genoemd, want hier kun je zowel tijdens de lunch als diner klassieke Italiaanse pastagerechten proeven. De pasta’s worden volgens traditionele recepten en met veel verse ingrediënten bereid. Echt Italiaans dus! En ook de zelfgemaakte desserts zijn een aanrader… want als je op citytrip bent, mag je jezelf ook wel eens verwennen, of niet?

Heb jij je keuze voor je hotspot in Groningen al gemaakt? Dan hoef je alleen nog maar je hotel te boeken. Kijk voor een hotel voor jouw weekendje weg naar Groningen op de website van HotelSpecials.

 

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

6 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden