Dagje uit

7 originele uitjes voor de voorjaarsvakantie 2024

De voorjaarsvakantie is dé periode om een dagje eropuit te gaan met de kids of met je partner. Iedereen in Nederland die nog op school zit of in het onderwijs werkt heeft namelijk lekker een weekje vrij. Uiteraard is zo’n week vrij ideaal om activiteiten te ondernemen in de voorjaarsvakantie. De krokusvakantie van 2024 is voor Noord- en Midden Nederland van 20 februari 2024 tot en met 27 februari 2024. Voor Zuid Nederland is het van 13 februari 2024 tot en met 20 februari 2024 voorjaarsvakantie. Natuurlijk wil jij iets doen waarover je nog maanden lang kan vertellen op een verjaardag. Daarom hebben wij 7 originele uitjes voorjaarsvakantie op een rij gezet!

Goed om te weten: de krokusvakantie is in de regio Zuid-Nederland vanwege Carnaval voor sommige scholen in een afwijkende week.

Het Boomkroonpad

Activiteit 1 is geen Nemo, niet het Anne Frank Huis en ook niet Walibi. Maar het is het Boomkroonpad in Drouwen. Drouwen lig in de provincie Groningen op 45 minuten rijden van Groningen stad. Het Boomkroonpad is een unieke wandelroute. En waarom deze route uniek is, is niet zo moeilijk. Je wandelt namelijk niet op de grond maar door de toppen van de bomen.

  • Het perfecte uitje voor kinderen
  • Wandel ook door het (speel)bos

De beste en origineelste hamburger

Speciaal voor de kookliefhebbers onder onze bloglezers hebben wij een activiteit in de voorjaarsvakantie uitgezocht voor jou en je partner. Altijd al eens willen leren hoe ze toch die perfecte sushi maken? Of die super sappige hamburger? Het kan!

Koe knuffelen

In het lijstje van originele uitjes voorjaarvakantie 2024 kan deze natuurlijk niet ontbreken.  Kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie zijn er zat, maar wat is nu origineel en vinden de kinderen nog leuk. Wij hebben gekozen voor een bijzondere activiteit. Activiteit 3 in de krokusvakantie is namelijk koe knuffelen. Nu denk je misschien, knuffelen met een koe? Wie wil dat nu. Maar het is helemaal hip tegenwoordig.

Over deze activiteit zal je nog lang napraten op verjaardagen. Voorjaarsvakantie 2024 is niet compleet zonder koe knuffelen!

Zeekajakvaren

Ook aan de actievelingen hebben wij gedacht. Daarom staat het zeekajakvaren op nummer 4 van de originele activiteiten in de voorjaarsvakantie. En de beste plek om dit te doen is Zeeland. De provincie in het zuiden van ons land waar je één wordt met de natuur en wie weet spot je wel bruinvissen en zeehonden tijdens het zeekajakvaren. Dit uitje in de voorjaarsvakantie combineer je het beste met een weekendje weg. Bekijk dus zeker alle hotels in Zeeland en boek dat originele uitje in de krokusvakantie.

Stoere mannen activiteiten

Niet alleen aan de gezinnen en stelletjes hebben wij gedacht, want uiteraard is het ook super leuk om samen met vrienden eropuit te gaan. Daarom staat op nummer 5 stoere activiteiten voor de mannen.

  • Wat dacht je van stuntman voor 1 dag zijn of buggy rijden?
  • Je kan ook gaan Bumper voetballen
  • Ga naar een whiskey- of bierproeverij. Sluit de avond actief af met een workshop bier brouwen

Met deze activiteiten in de voorjaarsvakantie kan het mannenweekend niet meer stuk.

Daag je vriendinnen uit

Natuurlijk kunnen de vrouwen niet achterblijven en ook daarom hebben wij voor de dames onder elkaar uitjes in de voorjaarsvakantie 2024 op een rij gezet.

  • Ga met je vriendinnen naar een escaperoom! Terwijl jullie worden opgesloten in een kamer moeten jullie zien te ontsnappen. Kijk of jullie de raadsels binnen de tijd weten op te lossen.
  • Lasergamen is ook de perfecte uitdaging voor het verhogen van de teamspirit. Daag je vrienden uit voor een laserbattle en kijk wie er het snelst wordt uitgeschakeld.

Wil je lastminute weg in de krokuskvakantie? Dit allemaal is perfect te combineren met een fijn hotel waar jullie nog bijkletsen over de leuke activiteiten, of natuurlijk de stad in gaan voor een drankje in een gezellig café.

Activiteiten met je partner

Als laatste uitje voor de voorjaarsvakantie hebben wij gekozen voor een activiteit die geschikt is voor jou en je partner.

  • Huur een tandem, neem een volle picknickmand mee met allemaal lekkere hapjes en ga op ontdekkingsreis. De Veluwe, Utrechtse Heuvelrug of het Drents Friese Wold zijn hier perfect voor. Of fiets naar de kust om samen uit te waaien aan het strand
  • Wat dacht je van een toffe cursus nachtfotografie
  • Ga naar jullie favoriete band of cabaretier
  • Volg die ene dansles die je altijd al hebt willen doen

Boek een romantisch hotel, plan wat leuke activiteiten en jullie uitjes in de voorjaarsvakantie kunnen niet meer stuk.

Er zijn originele uitjes voor in de krokusvakantie genoeg. Welke activiteit ga jij uitproberen? Wij horen graag jouw ervaring. En heb je zelf nu een super originele activiteit en is die geschikt voor de voorjaarsvakantie van 2024? Laat het ons weten en wij voegen het toe aan ons lijstje.

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

6 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden