Dagje uit

7x lunchen in Leiden: de leukste hotspots

Leiden, ook wel de stad van ontdekkingen genoemd. Maar waarom eigenlijk? Eigenlijk is het heel simpel, in Leiden is gewoon veel te ontdekken. Van een stadswandeling door de typisch Leidse hofjes ga je naar een leuk restaurant voor een heerlijke lunch of breng je een bezoek aan een van de Leidse musea. Leiden is leuk! En bij een bezoek aan deze stad hoort een lekkere lunch bij een van deze 7 restaurants. Waar ga jij lunchen in Leiden?

1. Lot en de Walvis – Haven 1

Elke dag vanaf 9 uur ben je welkom bij Lot en de Walvis. Uitgebreid ontbijten, lekker lunchen, kleine hapjes voor de lekkere trek of een diner. Lot en de Walvis zorgt ervoor dat jij op een hippe plek in Leiden geniet van al het lekkers. Wist je dat Lot en de Walvis aan de havenkade in Leiden ligt? En dat Lot al haar ervaringen van haar wereldreis heeft meegenomen naar Leiden? Tip: elke zondag van 9-12 uur Recovery Breakfast zodat jij jouw zondag opperbest begint.

2. Waag Leiden – Aalmarkt 21

Bijzonder lunchen doe je op de plek waar vroeger de goederen van handelaren werden gewogen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staan de deuren van Waag Leiden open. Dit monumentale pand is een nieuwe levensfase begonnen en straalt weer midden in Leiden. Wandel binnen in dit industriële restaurant waar je van een kopje koffie tot een diner uit de Josper oven kunt proeven.

3. Catootje aan de Markt – Kaasmarkt 10

Biologische producten, verse producten en een mediterrane twist, dat is waar Catootje aan de Markt voor staat. Neem een plaatsje bij Catootje en geniet van een kopje koffie van Puro (Fairtrade merk) en vergeet zeker de overheerlijke taart niet. Tip voor de mensen met een glutenallergie. Wilma bakt ook glutenvrije taarten!

4. Dende – Nieuwe Rijn 5

Dende is een sfeervol restaurant aan de gracht in Leiden. Je herkent het gelijk door de terrasboot met rood-zwarte stoelen. Dit is dus dé plek waar je tijdens de zomer kunt genieten van een wijntje met een hapje op het kabbelende water met een stralende zonnetje. Maar niet getreurd als je Leiden in de winter bezoekt. Ook dan zorgt Dende ervoor dat jij sfeervol geniet van je hapje en je drankje in de oude binnenstad van Leiden. Ook kun je op deze prachtige plek uitgebreid lunchen!

5. BetterBagels – Lange Mare 96

Trek in een bagel? De allerbeste haal je bij BetterBagels. In deze ambachtelijke bagelbakkerij worden ze nog op traditionele wijze gemaakt, waarbij de bagels gekookt worden voordat ze worden gebakken. Dit zorgt voor een unieke smaak en structuur. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. Naast overheerlijke bagels worden er ook muffins, cookies en Amerikaanse taarten verkocht. Krijg je al trek? 😉

6. Borgman & Borgman – Nieuwe Rijn 41

Dé koffie van Leiden vind je bij Borgman & Borgman. Deze espressobar serveert de lekkerste koffie van verse bonen die ze zelf gebrand en sorteert hebben. Ben jij dus gek op koffie en houd je wel van een proeverijtje? Ga dan zeker langs bij deze kleine koffiebranderij in het stadshart van Leiden.

7. Galerie Café Leidse Lente – Haagweg 4 A11

In een voormalige Ambachtsschool aan de Haagweg in Leiden vind je een gezellige café met een artistiek tintje. Kustenaars, webdesigners en architecten hebben hier hun thuis gevonden en Galerie Café Leidse Lente sluit hier perfect op aan. Ga lekker uitgebreid lunchen of dineren en sluit de avond af met een lekker biertje of wijntje.

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden