Categorieën: Vakanties

Gentse Winterfeesten: sfeervol en warm!

Tussen Brussel en Brugge ligt de stad Gent. Deze mooie stad laat zich kenmerken door veel gotische bouwstijlen, die we ook in Nederland kennen, maar dan met een meer Franse slag. Adembenemend! Van vrijdag 6 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. zijn er weer Gentse Winterfeesten. Tijdens dit evenement staat de hele stad op zijn kop en zijn er veel leuke dingen te doen in Gent.

Kerstmarkt in Gent

Heeft Gent een kerstmarkt? Eigenlijk is het Gentse Winterfeest één grote kerstmarkt. Dus liefhebbers van kerstsfeer, glühwein, schattige kraampjes met geschenken, ambachtelijke hapjes en de mooiste kerstbomen; jullie zitten hier helemaal goed! Je vindt de kerstmarkt wijd verspreid over het centrum van Gent en wat ons betreft is dit één van de leukste kerstmarkten in België! Begin bij het Sint-Baafsplein en vervolg je route over de Botermarkt naar Klein Turkije en ga vanaf daar naar de eveneens sfeervolle Korenmarkt. De meer dan 150 gezellige kerstkraampjes zullen je hier lang zoet houden!

Wat verder te doen in Gent?

Uit in Gent was nog nooit zo leuk! Tijdens de Gentse Winterfeesten hangt er een weelderige gloed over deze stad. Er is werkelijk van alles te doen tijdens dit ruim vijf weken durende evenement. Op het Emile Braunplein wordt een ijspiste geplaatst waarop geschaatst kan worden in een romantische sfeer. Met uitzicht op de Sint-Baafskathedraal aan de ene kant en de Stadshal aan de andere kant is het schaatsen op dit plein een mooie ervaring; zeker als je van architectuur houdt. Maar er is meer!

Als je jezelf afvraagd wat er nog meer te doen valt, vrees dan niet. De website van Toerisme Vlaanderen heeft een handige evenementenkalender op hun website geplaatst waar je absoluut mee uit te voeten moet kunnen. Hier kan je van alles vinden, neem snel een kijkje!

Evenementenkalender Toerisme Vlaanderen

Winterwonderkasteel

Van 13 december 2019 tot 5 januari 2020 kun je ook Het Gravensteen oftewel Winterwonderkasteel bezoeken. Dit imposante gebouw is tijdens de Gentse Winterfeesten mooi uitgelicht en staat in het teken van het vertellen van het verhaal over Vikingen, Koning Alfred en een Graaf Boudewijn de Kale, dat zich afspeelde in 882. Laat je meeslepen door de boeiende vertelling in dit Middeleeuwse decor; het is een ware ervaring voor jong en oud!

Lichtplan in Gent

Sinds 1998 is er een prachtig lichtplan ontwikkeld in Gent. Nu is de stad tijdens de Gentse Winterfeesten sowieso al feestelijk verlicht; maak een stadswandeling en geniet van de prachtig uitgelichte, beeldbepalende gebouwen, plein en straten. Gent heeft deze lichtwandeling ontwikkeld om lichtvervuiling tegen te gaan en tegelijkertijd de stad meer identiteit en sfeer te geven; het mes snijdt dus aan twee kanten. Magie om elke hoek!

Voor de carnivoren onder jullie: Ben je moe van het struinen, heb je koude voeten en inmiddels trek gekregen? Breng dan zeker even een bezoek aan het Groot Vleeshuis aan de Groentenmarkt 7; hier vind je streekproducten en kan je echt heerlijk eten! Alleen al de manier waarop het vlees hangend vanaf het plafond wordt weergegeven is de moeite waard om even binnen te lopen. Bestel hier ook het befaamde Gentse gerecht ‘waterzooi’ en proef zelf waar de geruchten over deze delicatesse over gaan!

Terug naar de jaren ’20

Op het Sint-Veerleplein kan je je in de jaren ’20 wanen. Van vrijdag 6 december 2019 t/m 5 januari 2020 kan je een maand lang je hart op als je van vintage kerstmarkten houdt. Er zijn allerlei antieke attracties, zoals een carrouseltent uit 1926, en gezellige barretjes. ’s Avonds een echte après ski feest verwachten en kan je meezingen met het kerstkoor.

Zoek je een mooi overzicht van alle activiteiten en bezienswaardigheden in Gent tijdens de Gentse Winterfeesten? Check dan deze link.

Gentse feesten: het zomerse evenbeeld

De Gentse Winterfeesten is eigenlijk de wintervariant van de alom bekende Gentse Feesten. Dit bekende evenement vol cultuur en muziek bestaat al sinds jaar en dag en is, net als de wintervariant, inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement. Elk jaar komen er ruim een miljoen bezoekers op dit spektakel af! 

Vind tickets voor attracties in Gent

Openingstijden Gentse Winterfeesten

De Gentse Winterfeesten zijn in feite de hele dag te ervaren. Kijk hier voor de actuele informatie over de openingstijden van de Gentse Winterfeesten.

Parkeren in Gent

Tussen 11:00 en 18:00 heb je een vergunning nodig om de voetgangerszone in te mogen rijden met een auto. Dat is handig om te weten want anders kun je een boete krijgen en dat is natuurlijk zonde van je geld! Er zijn 12 parkeergarages in Gent te vinden die tezamen goed zijn voor zo’n 6000 parkeerplekken. Parkeren in voetgangerszones is niet toegestaan. Bekijk hier alle praktische informatie omtrent parkeren in Gent.

Tip: Kom met de trein naar Gent, dat scheelt gedoe met parkeren en je hebt meer tijd voor elkaar tijdens je reis. Gent heeft een uitstekende verbinding met Antwerpen en Brussel, welke o.a. met de Thalys vanaf verschillende Nederlandse steden snel te bereiken zijn. Check hier de NS International Reisplanner voor de reis vanaf jouw locatie.

Kom je toch liever met de auto, houd er dan rekening mee dat de Gentse binnenstad of het gebied binnen de R40 vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone wordt. Voorkom een boete en check hier altijd je auto voor je naar Gent komt!

Hotels in Gent

Omdat dit evenement in de loop der jaren flink is gegroeid, is het doorgaans erg druk in de stad en zijn veel hotels volgeboekt. Zie hier ons aanbod van hotels in Gent.

Aanbod van HotelSpecials in Gent

Delen
Geschreven door:
Justin

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden