Categorieën: Vakanties

Winterse vakantie in de Ardennen: dichtbij huis, maar toch even weg

Wil je niet te ver weg op vakantie, maar er toch lekker tussenuit buiten de landsgrenzen?  Een vakantie in de Ardennen biedt gegarandeerd uitkomst! Dit bosrijke laaggebergte sterkt zich uit over oostelijk België, Noord-Luxemburg en een stukje van Frankrijk. Dit levert prachtige plaatjes op. ’s Zomer komen fervente wandelaars hier graag, maar ook fans van het actieve nordic walking, mountainbiken en watersporten als kanoën en raften grijpen elke kans om naar deze streek te trekken. Ben je nieuwsgierig naar wat deze regio ’s winters allemaal te bieden heeft? Wij geven je tips!

Gastvrijheid en culinaire rijkdom

De Ardennen liggen grotendeels in het zuiden van Wallonië, het zuidelijke en Franstalige deel van België. Deze regio staat vooral bekend om de gastvrijheid en lokale culinaire rijkdom. Je bezoekt een stad of dorp niet alleen voor de bezienswaardigheden, maar ook voor de streekspecialiteiten. Het is dan ook een must om tijdens een vakantie in de Ardennen een van de themaroutes te volgen van Wallonië België Toerisme die je meenemen op ontdekking van de bieren, wijnen, kazen en chocolade. De chocolatiers en brouwers zijn wereldwijd bekend en gebruiken eeuwenoude recepten die zij voortdurend vernieuwen.

Ook is het een aanrader om een van de vele workshops of proeverijen te volgen bij de brouwers. Wat denk je van een bezoek aan de whiskydistilleerderij? Of een ambachtelijke kaasmakerij? Elk dorp heeft zijn eigen specialiteit! Ook worden er regelmatig in fijnproevers evenementen georganiseerd, zoals het jaarlijkse bierweekend in Namen – ook wel de hoofdstad van het bier genoemd – en Luik. Bourgondiërs zijn in deze regio helemaal op hun plek. Vergeet niet om achteraf iets lekkers mee naar huis te nemen om thuis ook nog even in de Ardense vakantiesferen te blijven!

Hét skigebied van de Belgische Ardennen

De Ardennen zijn in de koude maanden erg in trek bij wintersporters. Dat is ook niet verwonderlijk, vanwege het uitgestrekte berglandschap, de vrijwel sneeuwzekere pistes en de mogelijkheden voor zowel jong als oud om in deze natuurrijk omgeving heerlijk te vertoeven. Niet alleen skiën is populair, ook langlaufen, schaatsen, rodelen of op een sneeuwscooter rijden zijn plaatselijk gewilde winterse activiteiten. Vooral voor langlaufers heeft deze regio een aantal prachtige loipes. Deze lopen dwars door de natuur en het bos en vaak over het terrein van de boeren die hun weides speciaal openstellen om de loipes te kunnen trekken.

En ben je al bekend met hét skigebied van de Ardennen? Dat is Natuurpark de Hoge Venen. Dit is het oudste en grootste natuurpark van België, tegen de Duitse grens. In het noordwesten vind je er vooral veel koeien en bossen en in het zuiden vind je de Eifel met beboste heuvels en de pittoreske vallei van de Our. Ligt er genoeg sneeuw? Bind je ski’s om en geniet van al het sneeuwpret!

Vier Kerst tijdens een vakantie in de Ardennen

Rondom de feestdagen zul je je ook goed vermaken in de Ardennen. In de regio worden tal van festiviteiten en markten georganiseerd om helemaal in de kerststemming te komen. Beleef de magie van kerst in de grote Waalse steden met kerstdorpen, ijsbanen, winters activiteiten en gastronomische specialiteiten.

In Luik vind je zoals ieder jaar de grootste en de oudste kerstmarkt van België. Je vindt er tal van kerstbomen, een slee piste, honderden chalets met lekkernijen, glühwein en muziek. Tip: bezoek in de kerstvakantie ook het Europees Circus in Luik. Clowns, acrobaten en trapeze artiesten komen hier uit heel Europa. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Ook de kerstmarkt in Namen, Mons en Durbuy zijn de moeite waard om te bezoeken voor het doen van je kerstinkopen. Struin langs de vele kerststalletjes, bind de schaatsen om voor een rondje op de ijsbaan en strijk neer bij een van de gezellige eetgelegenheden.

De meeste kerstmarkten en activiteiten vinden plaats tot en met 5 januari 2020, maar sommige eindigen al in december. Wil je zeker weten dat er op jouw bestemming nog kerstactiviteiten plaatsvinden? Raadpleeg dan van tevoren de kerstagenda op deze website.

Kerstsferen in Mons

Hotels en bungalows in de Ardennen

Tijdens een vakantie in de Ardennen hoort natuurlijk ook een heerlijk verblijf die bij jouw wensen past. Zo overnacht je al vanaf €39,50 p.k.p.n. in deze regio en bovendien zijn de meeste hotels omringd door prachtige natuur. Maar we hebben ook hotels in steden, zoals in Luik, Dinant en Bouillon, zodat jij meteen vanuit je hotel naar de mooiste bezienswaardigheden van de stad loopt. Ben je benieuwd welke hotels wij aanbieden en welke het beste bij jouw wensen past? Bekijk dan op onze website alle hotels voor een vakantie in de Ardennen. Gaan jullie met de hele familie op pad? Bekijk dan ook eens het aanbod aan bungalows in de Ardennen, zodat jullie met de hele familie in een sfeervol huisje kunnen doorbrengen! Wel zo gezellig.

’s Zomers biedt deze regio nog meer mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in de Ardennen. Wat denk je van prachtige fiets- en wandelroutes die er zijn? En het bezoeken van middeleeuwse steden en pittoreske dorpjes? Houd onze blog in de gaten voor meer tips hierover!

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden