Weekendje weg

Weekendje weg in de Franse Elzas: dit is er allemaal te doen

Charmante dorpjes, kleurrijke bloemen, talrijke kastelen en natuurlijk de prachtige wijngaarden: je vindt het allemaal in de Elzas. Deze natuurrijke regio in Frankrijk staat bekend om haar prestigieuze wijnroute die van Marlenheim naar Thann loopt. Bewonder de mooie landschappen met heuvels die bedekt zijn met wijngaarden, loop langs de wijnwandelpaden en ontdek de kastelen die deze regio rijk is. Deze regio is perfect voor een weekendje weg Elzas!

Bezienswaardigheden Elzas

Er zijn volop activiteiten te ondernemen in deze bijzondere wijnstreek in Frankrijk. Naast de wandelingen en de bekende stad Straatsburg, zijn ook andere steden en dorpen een bezoekje waard. Mulhouse bijvoorbeeld is ook een grote stad waar je je ogen uitkijkt. Proef de Elzas wijnen en verken het centrum. Bovendien is de stad Colmar ook een echte aanrader tijdens jouw weekendje weg in de Elzas. Deze stad is kleurrijk en de vakwerkhuizen maken het een romantische stad.

Colmar

Wijnroute Elzas

Tijdens de Elzasser Wijnroute, ook wel Elzasser Route des Vins genoemd, kom je langs de mooiste plekjes van deze streek.  Langs de route staan informatieborden waardoor je als bezoeker meer te weten komt over het werk van de wijnboer, de kunst van het wijn maken en de typische eigenschappen van de verschillende druivensoorten. Tijdens deze wandeling leer je de streek goed kennen en uiteraard mag een wijnproeverij niet ontbreken!

De maar liefst 170 kilometer lange route leid je langs wijngaarden en schilderachtige dorpjes

Ook zijn er diverse dorpjes die je onderweg tegenkomt die zeker een bezoekje waard zijn. Bewonder de middeleeuwse straatjes, burchtruïnes en eeuwenoude huizen en strijk neer op een gezellig terras. Dat klinkt echt als vakantie, toch?

Kastelen Elzas

Als je van kastelen houdt zit je in de Elzas meer dan goed. Je vindt er tal van indrukwekkende kastelen met een rijke geschiedenis waarmee je jouw weekendje weg of vakantie goed kunt invullen. In de Noordelijke Vogezen, het heuvelachtige gebied bovenin de Elzas, vind je de meeste kastelen en kasteelruïnes. Zo zijn er veel gemarkeerde wandelroutes, waardoor je uitgebreide dagtochten kunt maken. Zo is er de 17 kilometer lange wandelroutes, waarbij je langs meerdere kastelen en ruïnes komt.

Ben je niet zo’n wandelliefhebber of ben je met kinderen? Er zijn ook kortere wandelingen die 
je ook leiden naar prachtige kastelen!

Château Fort de Fleckenstein

Een van de kastelen die je niet mag missen is Château Fort de Fleckenstein. Dit is een van de grotere en best bewaarde kastelen in de regio. Ook zijn er nog veel historische details te zien, zoals de geheime trappen en de poorten die naar de ingang leiden. Het kasteel ligt op hoge rotsen, vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de omgeving. Tip: speciaal voor kinderen is er een spel met opdrachten in en rondom het kasteel. Erg leuk!

Château du-Haut Koenigsbourg

Een ander kasteel dat je niet mag missen is het populaire Château du-Haut Koenigsbourg. Dit bijzonder mooie kasteel verkeert in zeer goede staat en is prachtig gelegen op de top van een heuvel met uitzicht over de vallei.

Tip: zorg ervoor dat je vroeg bij dit kasteel bent om de beste parkeergelegenheid te hebben en de grootste drukte te vermijden.

Tijdens het volgen van de wijnroutes kom je langs verschillende indrukwekkende kastelen

Weer in de Elzas

Voordat jij op pad gaat voor jouw weekendje weg Elzas, wil je natuurlijk weten wat de beste periode is om naar deze regio te vertrekken. De zomers in de Elzas zijn zonnig en warm en de winters nat en koud. Het is daarom aan te raden om tussen mei en oktober jouw verblijf te plannen. Dan heb je de meeste kans op zonnig weer en temperaturen tussen de 19 en 22 graden.

Hotels in de Elzas

Tijdens jouw weekendje weg Elzas of vakantie in de Elzas is er niets fijners dan te vertoeven in een heerlijk hotel. Zo bieden wij hotels aan in Eguisheim, het mooiste dorp van de Elzas, maar ook in de stad Straatsburg.

Wil je het volledige aanbod aan hotels in de Elzas bekijken? 

Bekijk alle hotels in de Elzas

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden