Categorieën: Weekendje weg

Een weekend Texel | dit is er te doen in 24 uur

Afgelopen weekend had ik het genoegen om een nachtje op Texel te vertoeven. Het was niet mijn eerste keer; vroeger kwam ik hier al eens met mijn ouders, maar hier kon mij nog maar weinig van herinneren. Tijd voor ontspanning en quality time en genieten van alle rust. Ik ontdekte waarom dit eiland ook leuk is in de wintermaanden en wat je er allemaal kunt doen in 24 uur!

10:00 uur – op de boot van Den Helder naar Texel

Daar gaan we! Als we om 9:45 uur komen aanrijden bij de boot in Den Helder, kunnen we na het kopen van een kaartje direct aansluiten in een van de rijen. Deze zorgen ervoor dat alle auto’s snel en efficiënt de boot op kunnen, zodat hij op tijd kan vertrekken. Ik verbaas mij enigszins over hoe vlot dit gaat en om exact 10:00 uur vertrekt de boot inderdaad naar Texel nadat alle auto’s op het dek staan. De boot is super groot en luxe: je hebt er zelfs een restaurant waar je volop eten, drinken en souvenirs kunt kopen. Ook vind je er tientallen banken vanwaar je uitzicht hebt op zee. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op het dek te staan en ondanks de kou deden we dat dan ook!

11:00 uur – aankomst bij de vuurtoren van Texel

Na 20 minuten varen staan we op Texel en rijden alle auto’s de boot weer af. We zien dat het nog zo’n 20 minuten rijden is naar het hotel. Omdat we erg vroeg zijn en we vanaf 14:00 uur kunnen inchecken, kiezen we ervoor meteen naar het noordelijkste puntje van het eiland te rijden. Hier staat namelijk de vuurtoren van Texel. Al van verre zien we deze rood met witte bezienswaardigheid staan. Best wel indrukwekkend! Op ons gemak lopen we erheen, maar we kiezen ervoor om niet naar binnen te gaan. Dit kan overigens wel voor €4,- per persoon! Vanuit de vuurtoren heb je dan een prachtig uitzicht over de omgeving en het strand.

12:00 uur – lunchtijd bij Paal 19

Nadat we de vuurtoren hebben bekeken en een uitgebreide strandwandeling hebben gemaakt, schuiven we aan bij strandpaviljoen Paal 19. Dit is hét strandpaviljoen van Texel. Het is er dan ook altijd erg druk, ongeacht het seizoen. Ook vanuit het strandpaviljoen heb je een prachtig uitzicht over het uitgestrekte zandstrand van dit prachtige eiland. Genieten!

13:30 uur – een rondje door Den Burg en een kopje thee bij Lokaal 16

Na de lunch besluiten we om richting Den Burg te rijden. Onderweg rijden we langs De Cocksdorp waar ook ons hotel gevestigd is, en we besluiten om ook hier even te stoppen. Al gauw zien we dat er – behalve een supermarkt en een klein winkeltje – weinig te beleven is. We rijden daarom snel door.

In Den Burg parkeren we in het centrum, waarna we direct de winkelstraat inlopen. Het is er groter dan verwacht en naast de kleine boetiekwinkeltjes komen we ook een aantal grote ketens tegen. Het is er gezellig druk, zelfs in de wintermaanden. Midden in het centrum komen we ook langs een mooi hofje. Die moet even op de foto gezet worden!

Na het bekijken van een aantal winkeltjes, drinken we een kopje thee bij Lokaal 16. Klein maar fijn en er worden de lekkerste koffies, theetjes en lekkernijen geserveerd. Het valt ons op dat alles flink geprijsd is, dus we houden het enkel bij een kopje thee.

16:00 uur – check-in bij Boutique Hotel Texel

Na een rondje door Den Burg besluiten we naar het hotel te rijden in het kleine dorpje De Cocksdorp. We mogen ondertussen al inchecken. We worden hartelijk ontvangen en na een korte uitleg van de receptioniste ploffen we op het bed in onze luxe kamer! De receptioniste vertelt ons dat we vrijblijvend gebruik mogen maken van het zwembad of tegen een vergoeding van €25,- per persoon gebruik kunnen maken van de wellness. We relaxen liever even op de kamer, dus dat doen we dan ook.

17:00 uur – wandeling door natuurgebied de Slufter

We besluiten om toch nog even van het winterse zonnetje te genieten en rijden naar natuurgebied de Slufter. Dit ligt achter het hotel. Het is indrukwekkend om te zien hoe droog dit natuurgebied staat en dat je toch helemaal naar zee kunt lopen over het droge vlak. Ook hier kun je naar hartenlust wandelen!

19:00 uur – diner in restaurant Gusta

Na een borrel in de lounge kiezen we ervoor om in hotel-restaurant Gusta te eten. De menukaart beloofd veel: we zien culinaire gerechten terugkomen met echt Texelse streekproducten. En het is volop genieten. Fijne en vriendelijke service en ontzettend lekker eten. Echt een aanrader!

22:00 uur – bedtijd

Nadat we nog lekker nagetafeld hebben, vallen we na het diner voldaan in slaap van alle indrukken van het eiland!

De volgende morgen genieten we in alle vroegte van een overheerlijk ontbijt van het ontbijtbuffet in het hotel. De hoeveelheid keus was overweldigend en de sfeer was heel erg fijn op de zondagochtend. En wil je de drukte vermijden tijdens het ontbijt? Dan is het aan te raden om voor 10:00 uur aan te schuiven in het restaurant. Maar wees niet bang dat je misgrijpt: alles wordt netjes aangevuld zodat er voor ieder genoeg is!

Na nog een cappuccino in de lounge van het hotel, waren de 24 uur om en namen wij om 11:00 uur de boot weer terug naar Den Helder. We hebben ontzettend genoten van de rust, gastvrijheid en lekker eten en komen zeker nog eens terug!

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

6 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden