Categorieën: Vakanties

De ideale vakantiebestemmingen in mei

Op vakantie in mei is ideaal. Deze maand is namelijk perfect voor een leuke citytrip of relaxte vakantie in de natuur. Het zonnetje komt door en we kunnen er meestal wel vanuit gaan dat het goed weer is. Natuurlijk verschilt dit wel per bestemming. Voor een citytrip wil je uiteraard niet dat het té warm is en ook niet dat het regent of koud is, daarom is de maand mei hier geschikt voor. Maar in mei op vakantie gaan om lekker te wandelen, fietsen of relaxen is ook zeker een goed plan. De natuurgebieden kleuren namelijk weer groen en met een doorkomend zonnetje is een wandeling of fietstocht heerlijk. Welke vakantiebestemming in mei is jouw favoriet? HotelSpecials zet 4 bestemming op een rij die wij aanraden.

Frankrijk met haar wijngebied de Elzas

In het noordoosten van Frankrijk aan de grens met Duitsland vind je de wijnregio de Elzas. De Elzas is de kleinste regio van Frankrijk en wordt ook wel Alsace op zijn Frans genoemd. Vanaf Utrecht doe je er met de auto ongeveer 7 uur over om er te komen. Natuurlijk kun je in mei op één locatie blijven in de Elzas maar het is ook super leuk om in de Elzas te gaan rondtrekken. Zo start je gemakkelijk bovenaan bij Straatsburg en volg je een van de mooiste routes door het wijngebied via Colmar naar Mulhouse. Onderweg kom je knusse dorpjes tegen, proef je de lekkerste wijnen en gerechten en geniet je van het natuurschoon wat deze regio te bieden heeft. HotelSpecials vindt zeker dat deze vakantiebestemming in mei op nummer 1 moet staan. En waarom in mei? Dat is eigenlijk heel logisch. Je hebt in mei de meeste kans op goed weer, het zonnetje gaat weer schijnen, het is niet té warm en overal is het weer lekker groen. Bekende plaatsen in de Elzas zijn:

  • Colmar is de hoofdstad van de wijnen en super romantisch!
  • Straatsburg met prachtige Elzasser vakwerkhuizen in het oude centrum.
  • Leer alles over de industriële stad Mulhouse waar de Rijn en Doller doorstromen.
  • Eguisheim, een klein dorpje dat in een cirkel is gebouwd om een historische kapel.

Al fietsend door Duitsland

Duitsland is hét perfecte land om te kiezen als vakantiebestemming in mei. Dit omdat het lekker dichtbij Nederland ligt, je er dus gemakkelijk met de auto heen kan en er vele verschillende vakanties mogelijk zijn. Voor de vakantiebestemmingen in mei vertellen wij je hoe je Duitsland met de fiets kan ontdekken. We beginnen met een van de mooiste regio’s van Duitsland, het Zwarte Woud. Relatief wat verder weg van Nederland maar zeker de moeite waard. Het sprookjesachtige gebied is maar liefst 200 kilometer lang en bekend van de typische boerderijen en koekoeksklokken. Boek een hotel met fietshuur in het Zwarte Woud en ga lekker de omgeving ontdekken. Wij weten zeker dat je hier gaat genieten op vakantie in mei. Als je het Zwarte Wout wellicht te ver weg vindt of dat je het te ruig vindt om te fietsen, kun je ook kiezen voor de Moezel. Deze regio is wat vlakker maar net zo bijzonder. Deze van origine wijnregio heeft vele wijndorpjes en bezienswaardigheden, dus een fietstocht is echt aan te raden. Je ziet ook veel meer dan dat je met de auto langs een dorpje rijdt. HotelSpecials heeft verschillende hotels met fietsverhuur in de Moezel. De laatste regio die we aanraden is het Sauerland, vele mensen kennen het van de wintersport in Winterberg maar deze regio is in de maand mei net zo mooi. De groene bossen wisselen de weilanden en glooiende bergen af en zijn dus uiterst geschikt voor een leuke fietstocht. Bekijk alle hotels in het Sauerland met fietsverhuur.

  • Utrecht > Sauerland = ongeveer 3,5 uur rijden met de auto
  • Utrecht > Moezel = ongeveer 5 uur rijden met de auto
  • Utrecht > Zwarte Woud = ongeveer 7 uur rijden met de auto

Ontdek Denemarken, het land van de LEGO

Wij Nederlanders zijn gek op fietsen en zijn ook gewend aan goede fietspaden die ons gemakkelijk van A naar B sturen. Nu heeft Denemarken net zoveel met fietsen en vind je er dus uitstekende fietspaden. Denemarken bestaat uit een groot schiereiland met daarom heen een aantal grote en kleine eilanden. Jutland is het grote schiereiland en staat bekend om graanvelden, bossen, meren en duinen. Alles wat je wilt tijdens een heerlijke fietstocht. Op dit eiland ligt ook het bekende Legoland. Kies je Denemarken als vakantiebestemming in mei? Kijk dan eens in ons aanbod hotels in Denemarken met fietsverhuur. Fietsroutes vind je in Denemarken overal, voornamelijk lange fietsroutes die variëren van 230 t/m 650 kilometer. Dat klinkt natuurlijk als een complete fietsvakantie , maar het leuke hieraan is dat je gewoon een stukje van de route kunt fietsen. Wij geven je een greep uit de meest bekende routes:

  • Westkustroute, Rudbøl-Skagen
  • Hanstholm-Kopenhagen
  • De Heerweg (Hærvejen)
  • Oostkustroute, Skagen-Sønderborg


Jodelahiti, op naar Oostenrijk

Oostenrijk, een veelzijdig land om op vakantie te gaan in mei. Zo kun je er genieten van wintersport, een citytrip en een relax vakantie in de natuur. Genoeg keuze dus! Voor een vakantiebestemming in mei kiezen wij graag voor deze top 3. Op nummer 1 staat uiteraard Wenen. In deze stad moet je een keer geweest zijn en is perfect voor een citytrip. Romantisch, historisch, volop bezienswaardigheden en dat allemaal in een relaxte sfeer. Bekijk het aanbod hotels in Wenen en geniet in mei van een citytrip. Ga je liever voor een natuurrijke vakantie in mei? Kies dan bijvoorbeeld voor Zell am See of Kaprun. Deze bestemmingen zijn werkelijk waar prachtig. Glooiende heuvels bedekt in groen zijn dé perfecte startplaats voor een mooie wandeling of fietstocht. En dat is nog niet alles want er zijn ook tal van hotels in Oostenrijk die een heerlijke wellness hebben. Volop relaxen kun je dus tijdens een vakantie in mei. Bekijk alle hotels in Oostenrijk op HotelSpecials.nl.

HotelSpecials hoopt jou geïnspireerd te hebben met een aantal vakantiebestemmingen in mei. Weet jij al waar je heen gaat op vakantie in mei? Laat het ons weten, wellicht zit er nog een goede tip bij.

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden