Vakanties

Vakantie met kinderen: wat zijn leuke steden?

Op vakantie met kinderen ingewikkeld? Wij vinden van niet! Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat kinderen andere dingen leuk vinden om te doen dan volwassenen, maar met een goede voorbereiding is dit best eenvoudig en ook nog eens heel erg leuk. Ook als je op stedentrip gaat! In deze blog lichten wij 5 steden en leuke activiteiten uit die meer dan geschikt dan zijn voor een vakantie met kinderen.

Stedentrip Berlijn – leren over de geschiedenis

Berlijn is misschien niet de eerste stad die in je opkomt voor een vakantie met kinderen. De stad heeft immers een heftige geschiedenis, maar het is ook erg leerzaam voor kinderen. Op deze manier kun je ze alles leren over de wereldgeschiedenis. Het is wel een aanrader om keuzes te maken. De stad is groot en heeft vele bezienswaardigheden en soms ook grote afstanden. Ook wil je de kinderen natuurlijk niet te veel belasten met ingrijpende verhalen. Ga voor een mix van ontspanning en historie!

Zo is het leuk om naar de Kollwitzplatz te gaan, waar de kinderen volop kunnen spelen in de speeltuin met houten speelgoed. Het Labyrinth Kindermuseum is er ook eentje om niet over te slaan. Dit is een educatief leer- en ontdekcentrum waar de kinderen parcours kunnen afleggen en het een en ander kunnen bouwen.

Wat je ook met de kinderen kunt doen, is het bezoeken van de East Side Gallery. Hier staat ook een stukje van de Muur, maar deze is voorzien van kunstwerken, waardoor het aantrekkelijk is voor alle leeftijden. Zo kan iedereen een stukje geschiedenis op zijn eigen manier ervaren. Ook eentje voor op het lijstje voor tijdens je vakantie met kinderen, is een bezoek aan Zoo Berlin. Dit is de oudste dierentuin van Duitsland, met uiteenlopende dieren. Deze activiteit staat gegarandeerd voor een ochtendje of middagje vermaak en is ook voor volwassenen erg leuk om te doen.

Stedentrip Brussel – méér dan Manneken Pis

Als je denkt aan Brussel is de kans groot dat je direct aan Manneken Pis denkt. Maar Brussel is zoveel meer dan dat! Ook in deze stad zijn er voldoende bezienswaardigheden en activiteiten te doen die leuk zijn voor een vakantie met kinderen. Zo is er het stripmuseum met de bijbehorende stripwandeling die je eigenlijk niet kunt overslaan. In het museum worden spots getoond van auteurs en helden van de Negende Kunst. Ook nog eens leerzaam dus! Permanente tentoonstellingen worden afgewisseld met tijdelijke exposities, waardoor je als bezoeker goed kunt kennismaken met alle facetten van stripverhalen, zoals Kuifje en de Smurfen.

Wil je een combinatie van cultuur en ontspanning? Dan bezoek je het Atomium die uit negen bollen bestaat en die de kristalstructuur van ijzer uitbeelden. Je kunt de lift nemen naar de bovenste bol en Brussel vanaf grote hoogte bekijken. Erg indrukwekkend! Ook vind je in Brussel Mini Europa, waar je langs beroemde Europese monumenten wandelt in miniatuurformaat. Zo kom je er de Eiffeltoren tegen, maar ook de toren van Pisa en de Big Ben. Op spelende wijze is het een goede manier om voor kinderen de Europese Unie beter te begrijpen. Daarnaast is het ook erg interactief door de multimediaspelen die aanwezig zijn in de Spirit of Europe in het park.

Stedentrip Parijs – spelen in Jardin du Luxembourg

Ga je naar Parijs met kinderen? Dan kun je de indrukwekkende Eiffeltoren niet overslaan! Grote kans dat de kinderen hier nog lang over zullen napraten. De Eiffeltoren beklimmen is ook wel een aanrader, maar neem dan wel de lift. Met de trap is het voor kinderen namelijk best pittig.

Naast de Eiffeltoren heeft Parijs nog veel meer leuke musea en attracties voor met kinderen. Combineer de hoogtepunten van de stad met leuke uitjes voor kinderen. Je kunt ervoor kiezen om met de metro door de stad te reizen, maar het is ook leuk om te gaan fietsen in Parijs. Een van de betere organisaties is Baja Bikes. Hier kun je fietstours maken met een Nederlandse gids. De organisatie heeft geen kinderfietsen, maar er zijn wel kinderzitjes beschikbaar. Ontdek zo in een paar uur de mooiste plekken van Parijs.

Stop tijdens je fietstocht ook zeker even bij de Jardin du Luxembourg. Hier kunnen kinderen hun hart volledig ophalen. In de uitgestrekte tuinen van het Palais du Luxembourg kunnen kinderen uitgebreid spelen in de speeltuin, in het marionettentheater en er is een imkerschool. Ook is er een grote vijver waar op afstand bestuurbare miniatuurbootjes gehuurd kunnen worden. Een leuke activiteit voor met mooi weer!

Stedentrip Praag – verrassend en goedkoop

Laat je verrassen in Praag! Deze stad heeft – ook tijdens een vakantie met kinderen – super veel mogelijkheden. Wat dacht je van een kabelbaan, een kasteel en de historie die de stad rijk is? Ook is deze stad heel erg betaalbaar!

Vanuit de kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over de stad. Deze vertrekt vanuit Mala Strana, waarna je omhoog gaat naar de Petrin Heuvel. Hier vind je de Praagse Eiffeltoren. Deze is 60 meter hoog en kun je te voet beklimmen. Zowel ’s winters als ’s zomers is deze activiteit aan te raden, hoewel je ’s winters wel warme kleding moet aantrekken, want bovenop de heuvel kan het erg koud zijn.

’s Avonds is de fonteinenshow Krizikova Fontana prachtig, zowel voor kinderen als volwassenen en vooral als het donker is. De show start op twee tijdstippen en duurt ongeveer een uur. Van tevoren kun je kaartjes kopen, zodat je zeker weet dat je erbij kunt zijn. Het is er namelijk altijd erg druk. Wil je voor aanvang van de fonteinenshow eerst een hapje eten? Bezoek dan het Vytopna Railway Restaurant. Door het restaurant is een mega treinrails gebouwd en je drankje wordt met de trein naar je tafel gebracht. Je begrijpt het al; onmisbaar voor als je met kinderen bent!

Stedentrip Wenen – ontmoet Sissi

Tot slot kan Wenen niet in dit lijstje ontbreken. Wist je dat Wenen een enorm kindvriendelijke stad is? Zo reizen kinderen tot 6 jaar gratis en in schoolvakanties en op zondag geldt dit zelfs voor kinderen tot 15 jaar. Bovendien zijn er genoeg leuke activiteiten te doen voor met kinderen. Wat dacht je ervan om de stad te bekijken vanuit het reuzenrad, een boot of vanuit een koets? Voor de kinderen die de film Sissi hebben gezien is de Sissi toer in het Hofburg Paleis ook een echte aanrader. Wenen is immers de geboorteplaats van Sissi! In veel musea worden vele rondleidingen georganiseerd en zijn er in heel veel musea kinderen tot 19 jaar gratis.

Een dagje uit naar Schönbrunn kan ook niet ontbreken tijdens je vakantie met kinderen in de Oostenrijkse stad Wenen. Hier kun je het rijtuigenmuseum bezoeken, maar ook het Schönbrunn paleis. Deze is een lust voor het oog! Sla ook de Schönbrunn Zoo niet over, in de tuin van het paleis. Deze dierentuin is al meer dan 250 jaar oud waar je prachtige panda’s kunt bekijken. Wil je je stedentrip goed afsluiten? Dan kun je de lekkernijen uit Wenen niet overslaan, zoals de sachtertorte en natuurlijk de Wiener Schnitzel. Eet smakelijk!

Welke stad staat op jouw lijstje om te bezoeken met je kind(eren)? Neem eens een kijkje op HotelSpecials.nl voor kindvriendelijke hotels in een van deze leuke steden!

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden