Categorieën: Dagje uit

Top 5 Efteling attracties

De Efteling. Wie kent het niet? Het attractiepark dat uitgroeide van het Sprookjesbos tot de Efteling, Wereld vol Verwondering. Een dagje uit in de Efteling is een uitje voor de hele familie. En met jaarlijks nieuwe attracties is een dag Efteling niet meer genoeg. Gelukkig kan je daarom blijven slapen in een hotel nabij de Efteling. Wil jij weten welke top 5 Efteling attracties je echt niet mag missen? Lees dan snel verder.

1. Symbolica: Paleis der Fantasie

Sinds dit jaar is de Efteling een attractie rijker; namelijk de overdekte familie-attractie Symbolica: Paleis der Fantasie. Tijdens je rit ga je samen op audiëntie bij de koning en beleef je een eigen avontuur door het Paleis der Fantasie. Pardoes – wie kent hem niet – zorgt ervoor dat elk bezoek betoverend is. Je kunt daarom ook kiezen uit drie verschillende paleistours met interactieve elementen. Ben jij er klaar voor

2. De Baron 1898

Een andere populaire Efteling attractie is de Baron 1898 en is voor de echte waaghalzen onder ons! Tijdens dit ritje stort je wel 37,5 meter omlaag, nadat je eerst op het randje van de ‘afgrond’ een tel stilhangt. Voel de kriebels in je buik wanneer je de duik maakt in de diepgelegen mijn! Zorg er wel voor dat je minimaal 140 cm bent én natuurlijk de nodige lef hebt!

3. Joris en de Draak

Kies  ‘Water’  of ‘Vuur’ en stap in deze houten achtbaan en ga de strijd aan tegen het andere race team! Diegene die het snelst de draak verslaat heeft gewonnen en krijgt alle eer. Maar pas op onderweg,  voor het water of zelfs vuur Omdat de draak erg groot is moet je voor deze attractie minimaal 110 cm zijn, anders lukt het je niet hem te verslaan.

4. Het Sprookjesbos

Natuurlijk mag de start van de Efteling niet vergeten worden. De sprookjes die in het Sprookjesbos vertelt worden behoren tot een orginele Efteling attractie. Maak een prachtige wandeling door het Sprookjesbos in de Efteling. Onderweg vertellen de Sprookjesbosbewoners hun verhaal. Ga bijvoorbeeld langs bij de Indische waterlelies, Hans en Grietje of misschien durf jij wel samen met Klein Duimpje naar de slapende reus in het bos. Nu ook het verhaal van De Nieuwe Kleren van de Keizer vertelt wordt in het Sprookjesbos van de Efteling vind je hier maar liefst 28 sprookjes.

5. Droomvlucht

Het sprookjesgevoel in de Efteling wordt nog meer versterkt door de attractie Droomvlucht. De Droomvlucht is sinds de opening de meest bezochte attractie van de Efteling.  Als een elfje vlieg je langs sterren en kastelen. Ontmoet je de elfjes, de dieren in het Wonderwoud en natuurlijk Koning Oberon. Ook kom je onderweg de ondeugende trollen tegen. Deze Efteling attractie is vooral erg geliefd bij kleine kinderen. Maar ook volwassenen kijken iedere keer weer hun ogen uit in deze Efteling attractie.

Praktische info

  • De Efteling is van maandag t/m vrijdag geopend van 10:00-20:00 uur en in het weekend van 10:00-23:00 uur.
  • Wil je weten wat de verwachte drukte is? Bekijk dan dit overzicht. 
  • Koop je tickets hier online met korting!
  • Soms kan het voorkomen dat attracties gesloten zijn i.v.m. onderhoud, je kunt dit hier van tevoren checken!

Dit zijn echter nog maar een paar van de vele Efteling attracties. Tijdens een bezoek aan de Efteling mag je natuurlijk ook de andere attracties niet missen. Blijf daarom slapen in het Efteling Hotel direct naast attractiepark de Efteling. Hier hou je die sprookjesachtige sfeer ook na sluitingstijd van de Efteling nog even vast. En de volgende dag ben je zo weer bij een van de Efteling attracties. Wil jij ook een van de attracties in de Efteling bezoeken? Boek dan nu alvast jouw verblijf in een van de hotels nabij de Efteling op HotelSpecials.nl

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

6 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden