Categorieën: Stedentrips

Top 10 bezienswaardigheden in Antwerpen

Weekendje Antwerpen, vakantie Antwerpen, stedentrip Antwerpen. Het maakt niet uit waarom je naar Antwerpen komt, de top 10 bezienswaardigheden in Antwerpen moet je gezien hebben. Dan pas weet je hoe Antwerpen is en waarom het hier zo leuk is. Boek een leuk hotel in Antwerpen en ga lekker op ontdekking in deze Belgische stad. Lees daarom snel verder welke top 10 bezienswaardigheden HotelSpecials heeft opgesomd.

MAS – Museum aan de Stroom

Zoals de naam van het museum al doet vermoeden, ligt het MAS in Antwerpen aan een rivier, de rivier de Schelde. Dé rivier die Antwerpen met de wereld verbindt. Vroeger voornamelijk een belangrijke plek voor de handel, in het MAS zelf leer je alles over de handel en scheepvaart op de 6e verdieping. En daarom is het MAS ook zo bijzonder, dit museum in de vorm van een pakhuis heeft 10 verdiepingen. Op elke verdieping vind je een unieke tentoonstelling. En als kers op de taart vind je op de 10e verdieping een 360 graden panorama van de stad Antwerpen. Dit is echt een must als je in Antwerpen bent. Neem je camera mee en schiet de mooiste plaatjes vanaf het dak. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds keer op keer een ander beeld.

  • Tip: met de Antwerp Citycard heb je gratis toegang tot alle tentoonstellingen. Het panoramaterras in het MAS is gratis toegankelijk.
  • Hoe kom je er? Bus 17 brengt je direct naar het MAS. Met de Antwerp Citycard reis je gratis met het Openbaar Vervoer in Antwerpen.

ZOO Antwerpen

Een van de oudste en beroemdste dierentuinen van Europa is de ZOO in Antwerpen. Een bezienswaardigheid in Antwerpen die je zeker moet bezoeken. ZOO Antwerpen is niet voor niets een van de beroemdste dierentuinen van Europa. Deze dierentuin is anders dan andere. Naast het Centraal station vind je de ZOO Belangrijk om te weten is dat je wel de tijd moet nemen, want je bent niet binnen een half uur de dierentuin in en uit.

  • Tip: staat de ZOO Antwerpen op jouw lijstje van bezienswaardigheden in Antwerpen, reserveer dan online een kaartje. Dan ben je zeker van jouw bezoek.
  • Hoe kom je er? Wandelend want het de ZOO ligt naast het Centraal Station van Antwerpen.

Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal

Een van de hoogtepunten onder de bezienswaardigheden in Antwerpen is de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal. Deze kathedraal is bijzonder, alleen al omdat ze er 169 jaar over gedaan hebben om deze kathedraal te bouwen. Maar daarnaast is het ook de schatkamer van beroemde schilder Rubens. Wandel in alle rust door de ruimte en bewonder de immense elementen.

  • Tip: met de Antwerp Citycard heb je gratis toegang tot de Kathedraal.
  • Hoe kom je er? De Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal vind je tussen de Groenplaats en de Grote Markt. Het beste kun je die wandelen, zodat je het imposante bouwwerk ook van buiten kunt zien. Op de Groenplaats stoppen diverse trams die alle kanten van Antwerpen op gaan.

Grote Markt

De Grote Markt van Antwerpen, een centraal punt waar iedereen tezamen komt. Het imposante stadhuis vind je er en het bekende beeld de Brabofontein. Wist je dat deze fontein is ontworpen door beeldhouwer Jef Lambeaux en dateert uit 1887. Het verhaal gaat dat er een reus was in Antwerpen die van onwillige tolbetalers de hand afhakte. Brabo doodde deze reus en hakte de hand van de reus af. Een echte held dus!

  • Fotomoment: de Gildenhuizen aan de Grote markt met de Brabofontein ervoor.
  • Hoe kom je er? Vele trams stoppen op de Groenplaats en vanaf daar wandel je gemakkelijk naar de Grote Markt. Of pak de tram naar de oever en wandel vanaf daar naar de Grote Markt.

Centraal Station

Of je nu met de trein komt of niet, het Centraal Station van Antwerpen moet je gezien hebben. Het behoort tot een van de Antwerpen bezienswaardigheden die altijd al op je lijstje heeft moet staan. Nu denk je wellicht, een station, wat kan daar mooi aan zijn. Maar het station van Antwerpen is een monument en stamt uit 1895.

  • Tip: kijk omhoog! Elk deel van het station heeft iets unieks.
  • Hoe kom je er? Dat is niet zo lastig, bijna elke bus, tram of trein komt hier langs!

 Vlaeykensgang

Op korte afstand van de Grote Markt vind je de Vlaeykensgang, een uniek plekje in Antwerpen waar je je in een andere tijd waant. De steeg stamt uit 1591 en is hét plekje in Antwerpen voor een uniek fotokiekje.

  • Wist je dat de Vlaeykensgang vroeger fungeerde als domein van de schoenmakers? De armste mensen van de stad woonden hier. Nu vind je er antiekwinkeltjes en één luxe restaurant.
  • Hoe kom je er? Wandelend vanaf de Grote Markt of met tram 15 richting de Groenplaats en vanaf daar wandelend naar de Vlaeykensgang.

Het Steen

Van origine was het Steen een gevangenis en heeft het daarna ook vele verschillende functies gehad. Zo diende het als woning, houtzagerij, opslagplaats en uiteindelijk als museum. En wel het Scheepvaartsmuseum. Ook het Scheepvaartsmuseum zit niet meer in het Steen en nu de dag is het een soort buurthuis waar jong en oud deel kan nemen aan workshops.

  • Wandel om het Steen heen en geniet van het plaatje langs de Schelde.
  • Hoe kom je er? Neem de tram naar Antwerpen Suikerrui Steenplein.

Stadsfeestzaal

Tijdens een leuke shopsessie op de Meir kun je een bezoekje aan de Stadsfeestzaal niet overslaan. Van buiten lijkt dit een gewoon winkelcentrum maar van binnen is alles met goud bedekt. Zeer bijzonder. Tijdens een stedentrip naar Antwerpen kun je trouwens perfect winkelen.

  • Wist je dat de Stadsfeestzaal in 2000 volledig is verwoest tijdens een brand? Sinds 2007 kun je weer shoppen in de Stadsfeestzaal en wandel je gemakkelijk van de beroemde Meir naar Hopland.
  • Hoe kom je er? Wandel vanaf het Centraal Station via de Keyserlei naar de Meier.

Stripmuren

Natuurlijk is België het beste land waar je de stripverhalen kunt ontdekken en Antwerpen speelt daar perfect op in. De stad heeft namelijk op verschillende locaties striptekeningen op de muren gemaakt. Doe een heuse speurtocht en kom op de leukste plekjes met prachtige tekeningen. Er zijn in totaal 10 striptekeningen.

  • Tip: trek goede wandelschoenen aan en check van te voren waar je een lekkere lunch kunt halen.
  • Hoe kom je er? Al wandelend ontdek je de tekeningen en kom je ook nog eens op unieke plekjes in Antwerpen.

Ben jij nu in Antwerpen geweest en weet je nog een super toffe bezienswaardigheid in Antwerpen die in dit rijtje thuis hoort? Laat het HotelSpecials weten!

Bekijk hotels in Antwerpen

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden