Categorieën: Stedentrips

Stedentrip Kopenhagen in de winter

Ben jij van plan om binnenkort een stedentrip te maken? Dan is een stedentrip Kopenhagen in de winter een goed idee! Deze stad verbaasd je namelijk van top tot teen door de mooie bezienswaardigheden en in de gezellige restaurantjes en barretjes warm je vanzelf weer op. Kopenhagen is een verrassende stad vol gezelligheid en dat zo dichtbij! Met het vliegtuig ben je vanaf Schiphol namelijk al na ruim een uur vliegen in Kopenhagen.

Tijdens een stedentrip Kopenhagen in de winter vind je de ideale balans tussen modern en historie. Zo vind je er moderne winkels, musea en restaurants, maar tegelijkertijd vind je er minstens zoveel historische gebouwen. Laat je betoveren door deze kleurrijke stad en lees gauw verder waar de fijnste hotels en restaurants te vinden zijn en welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen tijdens je stedentrip in Kopenhagen.

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

Een groot voordeel van Kopenhagen is dat de vele hoogtepunten en bezienswaardigheden van de stad op loopafstand van elkaar liggen. Je kunt ook kiezen voor de hop-on hop-off bus met maar liefst 19 haltes. Tijdens je stedentrip in Kopenhagen kun je dus in een kort tijdsbestek onvergetelijke ervaringen opdoen. Hieronder een kort overzicht van de bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip Kopenhagen niet mag missen:

Nyhavn

Iedereen kent wel de gekleurde pakhuizen en koopmanshuizen in deze oude zeemansbuurt van Kopenhagen. Tegenwoordig is het omgetoverd tot een trendy uitgaansgebied. De gekleurde pakhuizen en koopmanshuizen zijn veranderd in bars, cafés en restaurants waar je natuurlijk de heerlijke Deense specialiteiten kan uitproberen. Tevens is Nyhavn is een vertrekplaats voor rondvaartboten door de grachten en naar de vestingeilandjes.

De Kleine Zeemeermin

Wanneer je in Kopenhagen bent, kun je eigenlijk niet om het wereldberoemde standbeeld van de Kleine Zeemeermin heen. De Kleine Zeemeermin is een beroemd sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen en staat sinds 1913 in de haven van Kopenhagen. Het beeld is een echte trekpleister van de stad. Houd er wel rekening mee dat deze bezienswaardigheid wat verder ligt van de andere bezienswaardigheden. Tip: pak voor het bezoek aan de Kleine Zeemeermin de fiets of de hop-on hop-off bus.

Rosenborg Castle

Het Rosenborg Castle is een renaissancistisch stadspaleis uit 1607, gelegen in het meest populaire park van Kopenhagen, King’s Garden. Dit kasteel is sinds 1838 een cultuurhistorisch museum en open voor publiek. Het paleis is gemeubileerd in de stijl van de Deense vorsten van de 17e tot 19e eeuw. In de kelder van het kasteel zijn de prachtige Deense kroonjuwelen te bewonderen. 

Amalienborg Palace

In Kopenhagen vind je vele indrukwekkende koninklijke kastelen en standbeelden. Met name het Amalieborg Palace kan niet aan jouw lijstje ontbreken. Dit is het paleis van de Deense koninklijke familie die hier in de winter woont. Het Amalienborg Palace bestaat uit 4 paleizen die rondom een plein zijn gebouwd. Het plein is toegankelijk voor publiek, zodat je dichtbij dit prachtige koningshuis kunt komen. Dagelijks is er om 12.00 uur de wisseling van de wacht. De koninklijke wacht marcheert van Rosenborg Castle door de stad naar Amalienborg Palace. 

Tivoli

Een pretpark midden in de stad? In Scandinavië – en dus ook Kopenhagen – is dit de gewoonste zaak van de wereld! Tivoli is het op een na oudste attractiepark ter wereld en biedt een diversiteit aan achtbanen, attracties en voorstellingen voor jong en oud. Ook kun je in Tivoli thema’s terugvinden, het park wordt in de kerst helemaal omgetoverd tot kerstsfeer. Één en al gezelligheid dus.

Strøget

Houd je van winkelen? Dan zit je in Kopenhagen ook zeker goed. De populairste winkelstraat van Kopenhagen, Strøget, zit vol met beroemde Kopenhaagse winkels en chique boetieks. De straatmuzikanten, trendy cafés mogen hier ook zeker niet in ontbreken. Neem wel een goedgevulde portemonnee mee, Scandinavische mode is aan de dure kant!

Restaurants in Kopenhagen

Alhoewel Scandinavië bekend staat als een dure vakantiebestemming, is goedkoop uit eten in Kopenhagen geen probleem. In de Deense hoofdstad zijn enkele wijken te vinden waar veel betaalbare restaurants te vinden zijn. In de wijken Vesterbro en Nørrebro vind je restaurants waar je heerlijk kan eten voor een leuk prijsje. De wijken staan vooral bekend om het grote aanbod van Indiase en Chinese restaurants. Voor een echte Deense specialiteit kan je beter naar Strøget gaan. Hier vind je vele cafés die de Deense Specialiteit verkopen. Naast Smørrebrød vind je hier ook veel restaurants waar ze goedkope pizza’s serveren.

Hotels in Kopenhagen

Tijdens je stedentrip Kopenhagen kan een verblijf in een hotel natuurlijk niet missen. Verblijf bijvoorbeeld in het moderne Hotel Ansgar. Dit hotel ligt in een rustige straat in het stadshart van Kopenhagen waar de populaire winkelstraat Strøget op loopafstand te vinden is. Ben je van plan om met het gezin of familie naar Kopenhagen te gaan? Dan kun je kiezen voor het Saga Hotel. Het Saga Hotel is een gezellig familiehotel in de trendy wijk Vesterbro. Het hotel ligt dichtbij het centraal station en bevindt zich vlakbij het pretpark Tivoli.

Ben jij enthousiast geworden om een stedentrip Kopenhagen in de winter te maken? Twijfel dan niet! Een stedentrip Kopenhagen zal zeker een blijvende indruk op je maken. Kijk snel voor Hotels in Kopenhagen

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden