Categorieën: Dagje uit

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg en Maastricht

Let op: de kerstmarkten 2021 in Nederland gaan vanwege de nieuwe corona maatregelen niet door. We kijken alvast uit naar volgend jaar!

De kerstmarkte in Nederland gaan niet door, maar niet getreurd! Breng dit jaar een bezoekje aan één van de vele andere leuke kerstmarkten. Bekijk ons aanbod van overnachtingen bij kerstmarkten op de site.

Voor de gezelligste kerstmarkten hoef je niet altijd de grens over. De kerstmarkten in Valkenburg en maastricht zijn al jarenlang de meest bezochte kerstmarkten van Nederland. Doe je kerstinkopen bij de feestelijk verlichte kraampjes en luister naar de kerstliederen. Tijdens het wandelen langs alle markten en bezienswaardigheden warm je op met een glaasje glühwein of een kom erwtensoep. Wij hebben de leukste kerstactiviteiten in Valkenburg en Maastricht voor jou op een rijtje gezet!

De leukste kerstactiviteiten in Valkenburg

Valkenburg staat bekend om zijn mooie en bijzondere kerstmarkten. Valkenburg veranderd in december in een winterwonderland, een soort sprookjesbos in Valkenburg. Ervaar de ultieme sprookjesachtige kerstsfeer in Valkenburg! Bezoek de kerstmarkten en bewonder de mooie grotten.

Ondergrondse kerstmarkten in Valkenburg

De kerstmarkten in Valkenburg zijn heel bijzonder. Deze kerstmarkten zijn namelijk ondergronds. In de tientallen kilometers lange gangenstelsels van de Valkenburgse grotten vind je de kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. De kerstmarkt onderaan de Cauberg – in de Gemeentegrot – is de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. Bij de Fluweelengrot loop je langs indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen en een uniek 18e -eeuws kapel met kerst- en cadeauartikelen.

Openingstijden kerstmarkten in Valkenburg:

De openingstijden zijn nog niet bekend voor 2022

De grootste ondergrondse Kerststal van Europa

De grootste ondergrondse kerststal van Europa staat ook in Valkenburg! In de Wilhelminagrot vind je het pronkstok van de kerstmarkt in Valkenburg: Magisch Zand. Met een doorsnede van 30 meter en een hoogte van 6 meter is de kerststal, gemaakt van zand, zeker indrukwekkend. Buiten de kerstmarkten en de kerststal zijn er natuurlijk nog meer grotten in Valkenburg. Deze grotten zijn onwijs leuk om te bezoeken met kinderen. MergelRijk is een van de mooiste kerstgrotten, met unieke mergelbeelden en een miniatuurwereld. Bij MergelRijk wordt er in een knusse sfeer verhalen verteld, prachtige beelden getoond en kun je zelf van alles ontdekken op de interactieve tablets.

Het ultieme kerstgevoel in Valkenburg

Naast een bezoek aan de kerstmarkten zijn er meer activiteiten te doen in Valkenburg. Boek bijvoorbeeld een hotel vlakbij de kerstmarkt en volg de culinaire wandeling d’Amuse, waarbij je onderweg bij de beste restaurants van Valkenburg geniet van heerlijke amuses.  De culinaire route kost je nog geen 10 euro! Op woensdag- en zaterdagavond trekt de Christmas parade door het centrum. Je kijkt je ogen uit naar de verlichte praalwagens en alle dansers in kostuum. Santa’s Village is ook zeker het bezoeken waard. Het Theodoor Dorrenplein, in het hart van Valkenburg, wordt omgetoverd tot Santa’s village. In de authentieke chalets kan je terecht voor een oliebol, crêpe, churros en natuurlijk een glaasje glühwein. Santa’s Village staat bekend om Europa’s grootste kerstboom. De kerstboom is versierd met 5.000 lampjes, bij inworp van een klein bedrag gaat de kerstboom zelfs zingen, echt een sprookjesbos in Valkenburg!

Openingstijden Santa’s Village

De openingstijden zijn nog onbekend voor 2022

Heerlijk uitrusten in Hotels in Valkenburg

Wat is er leuker dan na een dagje in Valkenburg in een fijn hotel te ontspannen? Zo kun je de volgende dag nog eens genieten van de kerstsfeer in deze stad. Breng meer tijd met elkaar door tijdens de feestdagen en beleef samen in Valkenburg een nieuw avontuur!

Hotels in Valkenburg

De leukste kerstactiviteiten in Maastricht

Niet alleen Valkenburg heeft het ultieme kerstgevoel met zijn mooie kerstmarkten en leuke kerstactiviteiten. Maastricht mag ook zeker niet ontbreken als je houdt van de kerstsfeer. Ga schaatsen op de gezellige schaatsbaan, bezoek de kerstmarkt en ervaar het ultieme kerstgevoel.

Magisch Maastricht

De kerstmarkt van Maastricht, Magisch Maastricht, is een aanrader. De kerstmarkt van Maastricht is onwijs gezellig door de nostalgische uitstraling. De chalets zijn voorzien van rode daken met schitterende quirlandes. Geniet van alle lichtjes, gezelligheid en het magische gevoel.

Openingstijden kersmarkt Maastricht
De openingstijden zijn nog niet bekend voor 2022.

Magisch Cultuur Festival

Als je in Maastricht bent mag een bezoekje aan het Magisch Cultuur Festival ook zeker niet ontbreken. Tijdens dit festival spelen 90 theater-, dans- en muziekgezelschappen op verschillende culturele hotspots in Maastricht. Je kunt hier kijken naar meer dan 200 optredens! Kom in de kerstsfeer terwijl je kijkt naar deze muzikale optredens.

De openingstijden zijn nog niet bekend voor 2022.

Vrijthof

Het Vrijthof wordt in december omgetoverd tot een winter wonderland. Ervaar het winterplezier midden op het plein bij de overdekte schaatsbaan. Liever de kerstsfeer van bovenaf bekijken? Bewonder het mooie uitzicht vanuit het 45 meter hoge reuzenrad. Op het Vrijthof zijn verder nog heel veel traditionele activiteiten te doen. Het Huis van de Kerstman biedt ook plezier voor alle leeftijden, zeker ook een aanrader voor kinderen. Het ultieme kerstgevoel beleef je op dit knusse en authentieke plein.

Na een drukke dag kerstmarkten bezoeken, schaatsen en kijken naar het Magisch Cultuur Festival is het fijn als je s ’avonds kunt bijkomen in een gezellig hotel. Zo kun je de volgende dag ook nog genieten van de kerstsfeer in deze toffe stad!

Naar welke kerstmarkt ga jij?

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden