Vakanties

Op vakantie in Drenthe; hoe en wat

Drenthe, de provincie in Nederland die nog wel eens vergeten wordt. En dat vinden wij van HotelSpecials zonde! Drenthe is namelijk een geweldige provincie om een vakantie te beleven. Sommige zeggen dat het lijkt op de Veluwe, maar Drenthe heeft echt zijn eigen karakter.

Urenlang kun je dwalen door de vrije natuur van bijvoorbeeld het Drents-Friese Wold of het Nationaal Park Dwingelderveld. Maar ook een bezoekje aan dierentuin Wildlands Adventure Zoo Emmen is mogelijk. Of kies voor een ontspannen wellness vakantie.

En twijfel je nog om naar Drenthe op vakantie te gaan? Of weet je niet welk hotel je moet boeken? Wij helpen je graag verder.

 Nu denk je Drenthe, wat is er dan is typisch Drents? Een ding is zeker! Als je zegt; Hunebedden, dan denkt iedereen aan Drenthe. In Drenthe vind je er maar liefst 52 waar vroeger het Trechterbekervolk woonde. Wil je het grootste hunebed van Drenthe bewonderen? Deze staat in Borger naast het Hunebedcentrum. Ideaal dus om een leuk hotel in Borger te boeken en vanuit daar meer te leren over de historie van Drenthe.

Wat en hoe Drenthe? Als je gaat voor een vakantie in Drenthe gaat, wil je natuurlijk meer weten over wat is Drenthe en wat kun je er allemaal doen. Wij geven wat leuke feitjes over deze provincie:

  • Drenthe is een provincie in het noordoosten van Nederland;
  • De hoofdstad is Assen;
  • Drenthe kent een wisselend landschap van zandgebieden tot veengebieden;
  • Er zijn maar liefst 3 grote natuurgebieden, ken jij ze? Drents-Friese Wold, Nationaal Park Dwingelderveld en Drentsche Aa;
  • De binnenstad van Meppel is een cultureel hoogtepunt maar ook het Kasteel Coevorden;
  • De grootste attracties zijn Wildlands Adventure Zoo Emmen en Plopsa Indoor Coevorden;
  • En ken jij het gerecht Hete Bliksem? Dit oud Nederlandse gerecht is een stamppot die bestaat uit aardappel, zoete appels of peren, zure appels en ui. Samen met bloedworst wordt dit geserveerd;
  • Wist je dat naast Nederlands ook Drents gesproken wordt? Zo’n 50% van de inwoners spreekt nog dagelijks Drents;
  • Last but not least! De jaarlijkse TT van Assen is wereldberoemd!


Nu denk je wellicht “welke bestemming in Drenthe moet ik nu kiezen”? Echter is dit heel erg afhankelijk van je doel en met wie je op vakantie gaat. Ga je voor een actieve vakantie en wil je lekker wandelen en fietsen in de natuur? Kies dan bijvoorbeeld een hotel in Dwingeloo. Je bent binnen een mum van tijd in het Dwingelderveld.

Houd je van afwisseling? Ga dan voor steden als Assen, Emmen of Meppel. Meppel heeft een rijke historie en de grachten van Meppel zijn romantisch. En wist je dat je vanaf Meppel ook heel dicht bij Giethoorn zit, het Venetië van Nederland. In Assen ben je in mum van tijd bij de Drentsche Aa of bezoek je de TT van Assen. Ga je met je familie op vakantie? Kies dan voor Emmen zodat een dagje naar Wildlands Zoo Emmen niet overgeslagen kan worden. Voor de wat kleinere kinderen is Coevorden een aanrader want daar heb je Plopsaland Coevorden.

Hopelijk heb je al meer een idee gekregen over waar je op vakantie wilt in Drenthe. Dan ga je nu kijken in welk hotel, appartement of B&B je gaat overnachten. Ook hier is het weer afhankelijk van jouw wensen. Heel veel mensen gaan lekker wandelen en fietsen en nemen ook hun hond mee op vakantie naar Drenthe. Wij hebben een aantal hotels waar je je hond lekker mag meenemen en daarom ook van heerlijke wandelingen kan genieten.

Of je gaat met familie naar Drenthe dan wil je natuurlijk dat het hotel kindvriendelijk is. Dat er genoeg vermaak is voor zowel jonge als wat oudere kinderen. Bekijk hier onze hotels in Drenthe die kindvriendelijk worden beoordeeld door onze klanten.

Het is ook leuk om samen met je moeder of een vriendin lekker op pad te gaan en te genieten van een wellness vakantie. Drenthe is dé perfecte provincie. Volop natuur, fijne hotels met wellness en een leuke steden om samen te shoppen.

Waar ga jij op vakantie in Drenthe?

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden