Vakanties

5x de mooiste plaatsen in Zeeland

Zeeland heeft het allemaal; strand en natuur, steden en dorpjes, historie en cultuur, musea en attracties. Klinkt als de ideale provincie toch? De meeste mensen denken bij de hoogtepunten van Zeeland meteen aan de zee met de vele mooie stranden die hier te vinden zijn. Aan de kuststrook van ongeveer 600 km is er dan ook genoeg plek voor alle water- en strandliefhebbers. Zit je zoekgeschiedenis ook vol met zoekopdrachten zoals ‘’mooiste plekjes Zeeland’’ of ‘’bezienswaardigheden Zeeland’’? Dan zit je hier goed, want ook als je geen water- of strandliefhebber bent, is er zoveel leuks en moois te zien en te doen in Zeeland. Wij geven je hier tips over de mooiste plaatsen in Zeeland. Ook krijg je hier informatie over de leukste bezienswaardigheden in Zeeland. Een veelzijdige provincie als je op zoek bent naar een bestemming voor een leuk dagje, weekendje of weekje weg. Bekijk ook eens alle hotels aan zee in Nederland bij HotelSpecials!

Ga onze top 5 te lijf tijdens je bezoek aan Zeeland!

1. Zoutelande

Je zal ongetwijfeld wel hebben geluisterd naar het nummer over Zoutelande van de Nederlandse band BLØF. Ze hebben er geen woord aan gelogen want Zoutelande is één van de mooiste bezienswaardigheden in Zeeland die je moet bezoeken. Met de strandwachters altijd aanwezig, is dit ook één van de mooiste plaatsen in Zeeland geschikt voor families. Deze familiebadplaats is daardoor ook één van de meest bezochte stranden gelegen aan de Zeeuwse kust. De hoge duinen en zachte wind zorgen ervoor dat je bezoek aan het strand reden genoeg geeft om  Zoutelande te plaatsen onder het kopje ‘’mooiste plekjes Zeeland’’. Ga eropuit gedurende je bezoek en verken zo ook de omliggende steden, zoals het prachtige Vlissingen of Middelburg, allemaal gelegen op het eiland Walcheren. 

Boek een overnachting en ga er eventjes tussenuit! Hotels Zoutelande

 

2. Zierikzee

Er zijn veel mooie plekjes in Zeeland te vinden, en één daarvan is Zierikzee. Een prachtige historische stad aan het water met meer dan 500 monumenten, een oude haven en sfeervolle winkels en horecagelegenheden. Vergeet af en toe niet omhoog te kijken naar de gevels van de leuke huisjes in de kleine straatjes. Een stadswandeling in Zierikzee is zeker de moeite waard, de stad staat namelijk in de top 10 van Nederlandse monumentale steden. Ontdek wandelend de stad en zie voor jezelf waarom wij Zierikzee hebben toegevoegd aan ons lijstje van ‘’bezienswaardigheden Zeeland’’. 

Onderneem een weekendje weg naar Zeeland en bezoek het stadje Zierikzee! Hotels Zeeland

 

3. Goes

Als je er aan zit te denken om de richting van Zeeland op te gaan, dan mag een bezoek aan de mooie stad Goes niet ontbreken. Onderneem een wandeling door de prachtige stad van Goes en loop langs de mooiste plekjes, wat wellicht zelfs de mooiste plekjes van Zeeland zijn. De historische gevels in het centrum van de stad zorgen voor een kenmerkend beeld van de bestemming. Het stadscentrum en de stadshaven zijn dan ook zo indrukwekkend en mooi om te bezichtigen, dat het niet mag ontbreken gedurende je bezoek aan Goes.  Zij zijn dan ook de  bezienswaardigheden in Zeeland die Goes op de kaart zetten als een must-see bestemming. Krijg jij al zin om met je eigen bootje de stadshaven in te varen? Kom dan snel!

Boek een overnachting en ga er eventjes tussenuit! Hotels Goes 

 

4. Middelburg

Gelegen op het eiland Walcheren, in de buurt van Zoutelande, ligt de historische en prachtige stad genaamd Middelburg als een van de top bezienswaardigheden in Zeeland.  De stad staat bekend om haar grote aantal monumentale gebouwen, wat er zeker meer dan 1.000 zijn, die allemaal bijdragen aan de rijke geschiedenis van de stad. In haar huidige tijd is Middelburg ook nog een hele levendige stad met haar grote aanbod in winkels en horecagelegenheden. Voor wie opzoek is naar mooie plaatsen in Zeeland, is Middelburg een uitstekende keuze. Op een korte afstand gelegen van de kust, is Middelburg ook nog eens perfect voor iedereen die wat wilt opsteken van de cultuur en geschiedenis.

Boek een overnachting en ga er eventjes tussenuit! Hotels Middelburg

 

5. Renesse 

In Renesse zal jij je nooit vervelen. De stad is heel levendig door de gezellige terrasjes en de mooie stranden. Renesse beschikt daarmee zeker ook over de leukste bezienswaardigheden van Zeeland. Een heerlijke stranddag is helemaal geen gek idee als je deze beroemde badplaats bezoekt. De stad is bekend om haar gezelligheid en dat valt te merken door de gezellige tentjes en de feestende mensen in de zomer. De omgeving biedt de perfecte gelegenheid om wandelend of fietsend meer te zien. Ontdek zelf wat het geheim is van deze prachtige badplaats en bezoek een van de mooiste plekjes in Zeeland

Boek een overnachting en ga er eventjes tussenuit! Hotels Renesse

Verken alles van zowel zee als land tijdens je bezoek aan Zeeland! Bekijk hier alle hotels aangeboden in het prachtige Zeeland en ga genieten!

Delen
Geschreven door:
redactie

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden