Categorieën: Vakanties

8 leuke vakantie-ideeën in Nederland

Ben je toe aan vakantie en wil je er gewoon even tussenuit? Mocht je nog geen vakantieplannen hebben voor aankomende tijd en wil je toch even weg? Wij helpen je aan de leukste vakantie in Nederland! Ons kikkerlandje heeft namelijk genoeg moois te bieden, zodat jij alsnog last minute op een leuke vakantie in Nederland kan gaan. Wij hebben enkele tips voor een bijzondere vakantie in Nederland en de leuke vakantieplekken in Nederland voor je op een rijtje gezet!

leuke weekendjes weg nederland

1. De Waddeneilanden: elk eiland heeft zijn charme

Ben je op zoek naar de leukste vakantie ideeën in Nederland? Dan zijn de Waddeneilanden zeker een aanrader! Zoals je waarschijnlijk wel weet kent Nederland vijf eilanden: de Waddeneilanden. Deze eilanden zijn beschermd gebied en staan op de Werelderfgoedlijst. Of je nu lekker de natuur in wilt gaan, wilt zonnebaden aan het strand of lekker wilt uitwaaien. Elk Waddeneiland heeft zijn eigen charme waardoor er vast en zijn dan ook een leuke vakantiebestemming in Nederland.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: Wad een zomer –eilandhoppen op de Wadden

2. De kustplaatsen volgeboekt? Verblijf nabij de kust!

Met het mooie weer gaat iedereen vaak massaal naar de kust om lekker te genieten. Veel mensen brengen de leuke vakanties in Nederland dan ook vaak door aan de kust. En zeg nu eerlijk: ik geef ze geen ongelijk. Alleen waar je vaak tegenaan loopt is dat de hotels aan zee al snel zijn volgeboekt. Wil jij toch last minute op vakantie én genieten aan de kust? Verblijf dan in een hotel nabij de kust. Binnen een mum van tijd ben je dan met de fiets of auto alsnog bij het strand!

Hotels aan de kust

3. Terneuzen, stad van de Vliegende Hollander

Zonaanbidders opgelet: Zeeland heeft in de zomer de meeste zonuren van Nederland! Maar ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken, er zijn genoeg wandel- en fietsmogelijkheden door diverse natuurgebieden. Terneuzen is gelegen in het zuidelijkste gedeelte van Zeeland en biedt je rust, zee en strand vol gezelligheid. Een ideale en gevarieerde bestemming waar je last minute naar toe kunt gaan! Zeeland hoort daarom ook zeker thuis in het lijstje met leuke vakantieplekken in Nederland.

Hotels Zeeland

4. Den Haag, mooie stad achter de duinen

Als je aan Den Haag en strand denkt kom je al gauw uit bij Scheveningen. Scheveningen is – zeker in het zomerseizoen – enorm populair als vakantiebestemming of voor een dagje weg. Zoals al eerder aangegeven is de kans alleen groot dat veel hotels al volgeboekt zijn. Wil jij toch last minute op vakantie naar het populaire Scheveningen? Verblijf dan in de mooie stad achter de duinen!

Hotels Den Haag

5. Alkmaar: prachtstad

De volgende uit het lijstje met leuke vakantieplekken in Nederland is Alkmaar. De stad Alkmaar is naast een prachtstad ook een ideaal vertrekpunt voor diverse kustplaatsen zoals Egmond aan Zee of Bergen aan Zee.  De meeste kustplaatsen bereik je binnen 20 minuten met de auto, ga je liever fietsen? Dan raad ik je of naar Egmond aan Zee te gaan. Je fietst er ongeveer 30 minuten over en de route er naartoe is veelbelovend vanwege het duinlandschap.

Hotels Alkmaar

6. Veluwe: geniet van de natuur

De volgende tip voor een leuke vakantie in Nederland is de Veluwe. Geniet van de natuur en maak een heerlijk wandel- of fietstocht door de bossen, zandverstuivingen en heide gebieden. Spot de Nederlandse big five: edelhert, wild zwijn, ree, vos en schotse hooglander. Naast de prachtige natuur heeft de Veluwe ook nog genoeg andere leuke attracties. Ga bijvoorbeeld aapjes kijken in de Apenheul of breng een bezoek aan Paleis het Loo. Kortom, de Veluwe is de perfecte locatie om helemaal tot rust te komen en daarom perfect voor een bijzondere vakantie in Nederland. Bekijk ook eens alle hotels in Gelderland

Hotels Veluwe

7. Zuid-Limburg: het hoog(s)tepunt van Nederland

Voor een leuke vakantie in Nederland is Zuid-Limburg perfect! Geniet in het heuvellandschap en wordt wakker van de fluitende vogeltjes. Wat wil je nog meer? Ga naar het Geuldal en bezoek de snelste rivier van Nederland, breng een bezoek aan de wijngaarden of geniet van een rustgevende fiets- of wandeltocht. Ook voor de gezellige steden ben je in Zuid-Limburg aan het juiste adres. Ga bijvoorbeeld een dagje naar de bourgondische stad Maastricht of ga naar Valkenburg en neem een kijkje in de grotten.

Hotels Zuid-Limburg

8. Drentse Hunebedden

De laatste uit de lijst met de leuke vakantieplekken in Nederland zijn de Drentse Hunebedden. De Drentse Hunebedden iedereen kent ze wel, maar wist je ook dat de hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Deze moet je daarom zeker een keer gezien hebben! We hebben er in Drenthe 52 en daarom is er altijd wel eentje in de buurt om te bezoeken. Ga voor een fiets- of wandeltocht langs de hunebedden. Voor de grootste hunebed moet je in Borger wezen. Dit hunebed, genaamd D27, is 22,6 meter de grootste in Nederland en is zeker een bezoek waard!

Hotels Drenthe

Hopelijk heb ik je een eindje op weg geholpen met deze leuke vakantieplekken in Nederland en ga je alsnog lekker lastminute op een leuke vakantie in Nederland.

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden