Stedentrips

5 x leuke steden voor jouw stedentrip in Denemarken

Ben jij wel al eens in Denemarken geweest? Of het antwoord nu ja of nee is, waarschijnlijk staat een bezoek aan dit prachtige land nog steeds op je to-do list. Wij van HotelSpecials zijn dol op Scandinavië en schrijven er dan ook het liefst iedere dag een blog over. In deze blog geef ik je de leukste tips voor een stedentrip in Denemarken en kom je meer te weten over niet alleen de hoofdstad van Denemarken, maar ook over de andere bezienswaardigheden van Denemarken.

Stedentrip Kopenhagen

Op een half uurtje rijden van de stad Odense ligt het prachtige slot Egeskov. Naar mijn mening één van de mooiste plekken van Denemarken. Dit kasteel is het best bewaarde kasteel van de Europese renaissance en ziet er nog altijd prachtig uit. De graaf en zijn familie wonen nog altijd in slot Egeskov, maar bezoekers zijn van harte welkom! Odense en omgeving zijn dus zeker leuk voor een stedentrip in Denemarken! 

Bezoek Zuid-Jutland in Denemarken

In Zuid-Jutland vind je leuke steden, prachtige natuur en zit je vlakbij de grens tussen Nederland en Duitsland. Bezoek bijvoorbeeld Christiansfeld. Het goed bewaard gebleven oude stadsdeel staat sinds 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook dit staat hoog op onze lijst met mooiste plekken van Denemarken en wanneer je in Denemarken bent voor een stedentrip, mag deze plek dus niet ontbreken!

Ben je een wijnliefhebber? In augustus vindt er in Christiansfeld het wijnfestival plaats en een bezoek daaraan wordt zeker aangeraden. Wijnen van over de hele wereld kunnen hier geproefd worden terwijl je lekker in het zonnetje geniet. Meer informatie over Kolding vind je op de website van VisitDenmark.

Kom hier alles te weten over Denemarken!

Bezoek Esbjerg tijdens je stedentrip in West-Jutland

Esbjerg, gelegen in West-Jutland In Denemarken, is nummer 5 in het rijtje van grootste steden van Denemarken en de grootste van West-Jutland. Deze stad ligt aan de Noordzee en biedt veel verschillende activiteiten. Zo kun je er goed winkelen, eten en genieten van de natuur. Alles in deze stad gaat om water en visserij. ’S Avonds kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang. Mooie afsluiter van je avonden tijdens de stedentrip in Denemarken.

Bezoek eens het Visserij- en Maritiem Museum. Hier kun je roggen aaien, kijken hoe zeehonden gevoerd worden en je leert hier alles over de geschiedenis van Esbjerg en Denemarken. ’s Zomers geniet je heerlijk van een visje en een wijntje op één van de vele gezellige terrassen.

Aarhus, de culturele hoofdstad van Europa 2017

Aarhus is nummer twee op de lijst van grootste en leukste steden van Denemarken en is een geliefde plek voor een vakantie in Denemarken. Omringd door stranden en bossen en de mix van nieuw en oud maken dat de inwoners een van de gelukkigste inwoners van Europa zijn! De oude binnenstad is een populaire attractie voor iedere toerist. In Den Gamle By, het oude stadsmuseum, word je meegenomen in de geschiedenis en zie je mensen verkleed, werken en gedragen zoals ze dit vroeger al deden in Aarhus.

Wil je ook het nieuwe deel van de stad ontdekken? Bezoek van bijvoorbeeld het kunstmuseum, dat één van de grootste museums van noord Europa is. Op het dak van dit museum bezoek je ook de regenboog panorama, vanaf waar je uitzicht hebt over de stad. Dit is dus absoluut een must voor je stedentrip in Denemarken!

Vind tickets voor attracties in Denemarken

Er zijn een heleboel mooie en leuke steden in Denemarken en een stedentrip is dan ook altijd een groot succes. Ben je na het lezen deze blog geïnspireerd of heb jij al veel stedentrips in Denemarken gemaakt? Deel je ervaringen met ons!

 

 

Delen
Geschreven door:
Dineke

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden