Categorieën: Vakanties

Top 10 leuke shopsteden in Duitsland

Ben je op zoek naar een leuke shopstad in Duitsland? Look no further! Wij hebben hier een samenstelling gemaakt van de 10 leuke shopsteden in Duitsland. Ben jij er klaar voor? Shop ‘till you drop! Met deze winkelen in Duitsland tips zul je gegarandeerd een nieuwe garderobe in je kledingkast erbij shoppen!

Let op: Als je met de auto naar Duitsland gaat is het goed om te weten dat je voor de meeste Duitse steden een milieusticker nodig hebt. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van zo’n milieusticker.

Wil je winkelen in Duitsland? Tips vind je hieronder!

1. Oldenburg | Net over de grens bij Groningen

Het Duitse Oldenburg is een prachtige plek om te shoppen. Deze universiteitsstad ligt zo’n anderhalf uur rijden van de stad Groningen, dat is dus shoppen in Duitsland net over de grens! Het levendige stadshart heeft een schilderachtige uitstraling en biedt een zeer gevarieerd aanbod voor de echte winkelliefhebbers. Zo vind je hier winkels van grote ketens zoals WE en Snipes Shoe Store, maar ook zeker een hoop boutique winkels van zelfstandig ondernemers die een uniek assortiment aanbieden.

Het centrum van Oldenburg biedt voor ieder wat wils. Zowel op het gebied van mode en kleding, meubel- en woondecoratie als speelgoed en huishoudelijke artikelen worden in de stad goed vertegenwoordigd.

Tip: Er is een goede busverbinding beschikbaar vanuit de stad Groningen. Deze bus rijdt naar Bremen en heeft een stop heeft in Oldenburg en is beschikbaar vanaf €12,-. Kijk op de website van GoEuro voor meer informatie.

 

2. Oberhausen | Ter hoogte van Eindhoven

Voor wie in het zuiden van Nederland woont is dit een interessant shopping center in Duitsland. Dit winkelcentrum in het noordwestelijke deel van het Ruhrgebied Nordrhein-Westfalen is een heus paradijs voor mensen die willen shoppen in Duitsland net over de grens.

CentrO Oberhausen

Dit shopping center in West-Duitsland beschikt maar liefst over 119.000 m² en heeft een zeer uitgebreid aanbod met ook een indrukwekkende horeca-afdeling in het complex. Hier kan je voor vele eet- en drinkgelegenheden terecht. Of je nu op zoek bent naar een een goede kop koffie of thee, een lekkere lunch of een uitgebreid diner, het is allemaal onder één dak te vinden. Ook voor de snelle service ben je hier aan het goede adres; denk aan Restaurant Louisiana waar je heerlijke spareribs kunt eten.

Natuurlijk kunnen shopliefhebbers zich hier ook helemaal uitleven. De detailhandel afdeling in dit kolossale gebouw is zo uitgebreid dat je er zeker zult slagen. Bezoek de Flying Tiger als je op zoek bent naar prullaria. Of de Bershka of Clarks wanneer je zoekt naar dames- en/of herenmode. Voor degenen onder jullie met een wat duurdere smaak: er zijn ook de Tommy Hilfiger en een G-Star Raw zaken in het complex te vinden.

Met maar liefst 14.000 parkeerplaatsen is er ook voldoende plek om de auto te parkeren en vervolgens vol te laden met de aanwinsten die zijn aangeschaft. Dus, waar shoppen in Duitsland? In CentrO Oberhausen!

 

3. Keulen | Ter hoogte van Maastricht

Keulen mag je absoluut niet missen als je voor een mooie shopervaring naar Duitsland afreist. Het ligt op zo’n anderhalf uur reisafstand van Maastricht. De Schildergasse en de Hohe straße zijn al lange tijd belangrijke straten in Keulen geweest; dat was in de tijd van de Romeinen al zo.

Tegenwoordig is de Schildergasse zelfs één van de meest bezochte winkelstraten 
van heel Duitsland!

Hier zal je gegarandeerd slagen en zeker als je op kledingjacht bent. In deze twee winkelstraten vind je namelijk vooral winkels van internationale ketens zoals H&M en Jack & Jones, afgewisseld met de bekendere restaurantketens. Ook grote warenhuizen a la De Bijenkorf tref je hier, bijvoorbeeld MediaMarkt en Galeria Kaufhof.

Boetiekjes in Keulen

Deze prachtstad heeft echter veel meer in de aanbieding dan de voor de hand liggende grotere ketens. Wanneer je vanaf de Schildergasse gezien naar de andere kant van de Neumarkt gaat, bij de Apostelenkerk, tref je een hele andere samenstelling van winkels aan. Denk aan boetiek zaakjes met Duitse herenmode, Italiaanse kledingmakers, juweliers en meer van dergelijke exclusieve zaken.

Overdekte winkelcentra in Keulen

Voor regenachtige dagen kun je ook uitstekend terecht in één van de overdekte winkelcentra in Keulen. Aan de Breite Straße vind je een aantal van dit soort winkelcentra. Denk bijvoorbeeld aan de WDR Arkaden of de Opern Passage. In deze centra vind je, naast het diverse winkelaanbod, ook cafés en restaurants waar je voor redelijke prijzen kunt lunchen. Al met al is Keulen een super leuke shopstad in Duitsland!

 

4. Hamburg | Metropool met winkels in prachtige haven

Hamburg is zo groot dat het ook een deelstaat op zichzelf is. Het is een metropool in het noorden van Duitsland en het is een moderne stad die van veel markten thuis is. Daarnaast is het een hele leuke shopstad in Duitsland! Hamburg is uitermate geschikt voor shoppers die graag voor luxueuze items willen shoppen. Je zou bijvoorbeeld de Mönckebergstrasse en de Neuer Wall kunnen vergelijken met de duurste winkelstraten van Amsterdam. Opmerkelijk is dat deze straat omwille van het behoud van exclusiviteit iedere twee weken van uiterlijk verandert. Je vindt hier winkels als Louis Vitton, Gucci, Armani en meer van merken in die prijsklasse.

Unieke shopervaring in de haven van Hamburg

De pittoreske haven van Hamburg is er eentje die niet te missen is met alle sfeer die eromheen hangt. Ook als de avond valt zul je je ogen uitkijken met de atmosfeer die de stad ademt met alle lichtjes en contouren. Ga hier lekker shoppen op de Alsterarkaden en waan je in een Mediterraans dorp rondom de Middellandse zee, want daar doet de architectuur sterk aan denken. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit de oudste winkelgalerij van Hamburg is.

Boetiekjes in Hamburg

Wijk je liever ietsje af van de veel geziene grotere ketens? Dan mag je de Karolinenviertel absoluut niet missen. Dit was voorheen een achterstandswijk, maar is de laatste jaren mooi ontbloeit tot een trendy bestemming waar je, naast lekker winkelen, ook op de goede plek bent om de lokale cultuur op te snuiven. Hier vind je juist de kleinere boetiekjes en speciaalzaakjes die je echt het gevoel geven dat je in een unieke en leuke shopstad in Duitsland aan het winkelen bent.

 

5. Frankfurt

Frankfurt is de vijfde grootste stad van Duitsland en is gelegen in de deelstaat Hessen, ter hoogte van het noorden van Luxemburg, zo’n drie uur rijden landinwaarts. Frankfurt behoort niet voor niets tot onze lijst leuke shopsteden in Duitsland en biedt een verscheidenheid aan winkels. Opvallend is dat Frankfurt het afgelopen decennium jaar veel renovaties heeft ondergaan waardoor de stad op veel plekken een modernere uitstraling heeft gekregen.

De drukbezochte winkelstraat in Frankfurt, genaamd Zeil, is de afgelopen jaren ook flink op de schop gegaan dat nu bijdraagt aan een fijnere winkelervaring. Hier vind je onder andere een erg leuk shopping center van Duitsland genaamd MyZeil. Hier is veel modieus aanbod van grote kledingwinkel filialen te vinden zoals Peek & Cloppenburg en Zara.

Shop in het luxe segment in Frankfurt

Voor luxe ga je naar de Goethestrasse. Deze winkelstraat is met 300 meter niet al te lang maar laat je niet foppen; hier kan je makkelijk een maandsalaris uitgeven door winkels in het hogere segment zoals Versace en Jimmy Choo maar ook juweliers zoals Tiffany & Co. of Bulgari.

Voor trendy design, moderne kleding en gadgets moet je absoluut een bezoek brengen aan wat ook wel het ‘contemporary district of design’ genoemd wordt: de Zeilgalerie. Het is gelegen aan de Zeil en is na een complete sloop recentelijk weer helemaal opgebouwd. Bezoek hier bijvoorbeeld Elbenwald, of de sportwinkel Skyliners, of zoek handige spulletjes voor thuis bij de Flying Tiger.

 

6. Düsseldorf

Het Duitse Düsseldorf mag al vele Nederlanders verwelkomen maar willen wij desondanks toch even onder de aandacht brengen. Deze prachtstad op zo’n drie kwartier rijden ten oosten van Roermond leent zich uitstekend als leuke shopstad in Duitsland. Er wordt ook wel eens aan deze stad gerefereerd als ‘Parijs aan de Rijn’ en dat is niet voor niets! Op modegebied heeft deze stad door de jaren heen heel wat bekendheid verschaft, mede door de gesitueerde modeacademie en de grootste modebeurs ter wereld: Collection Premieren Düsseldorf.

Ga naar de Karlzplatz voor een markt die er elke dag staat. Hier kun je kennismaken met lokale producten en specialiteiten waar Duitsland om bekend staat. Ook producten van over de grens vinden steeds meer hun weg naar dergelijke markten. Bezoek de Schadowstrasse voor leuke kledingwinkeltjes met een zeker schattigheidsgehalte, schoenenwinkels en warenhuizen.

De Königsallee is geschikt voor een selecte groep met een flink gevulde portemonnee met winkels als Hugo Boss en Chanel. Wie zegt trouwens dat je niet mag dromen, toch? Het is dus alsnog heerlijk om hier rond te wandelen en wat te window shoppen.

 

7. Berlijn | Leukste shopping center in Duitsland

In Berlijn weet je zeker dat je kan genieten van een van de leuke shopsteden in Duitsland. Een leuk shopping center in Duitsland is het Kaufhaus des Westens, ook wel afgekort als kadewe. Het ligt in stadsdeel Schöneberg dichtbij het bekende Kurfürstendamm en de Gedächtniskirche. Hier vind je heren- en damesmode, maar ook lifestyle artikelen, beauty en restaurants.

De Wilmersdorfer Straße is een leuke tip voor de praktische shoppers. Zij kunnen hier naar lust en leven winkelen bij ketens als MediaMarkt, C&A en H&M, die hier dicht bij elkaar opgesteld staan. Er rijdt hier bijna geen autoverkeer en dat is natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Verder lijkt deze plek ook niet echt bekend bij het grote publiek, waardoor het gemoedelijk druk maar niet stampvol zit en je overal in de rij staat.

Natuurlijk kan Kurfürstendamm niet ontbreken als we het over Berlijn hebben. Dit winkelwalhalla staat wereldwijd bekend om de betoverende entourage. Ook grote merken als Nike en Apple hebben hier inmiddels hun flagshipstore geopend. Hoe meer je richting het westen loopt, hoe duurder de prijskaartjes worden en hoe luxer de omgeving wordt.

 

8. München

Voor sommigen is München de onmiskenbare topper als winkelstad van Europa en kan dus niet missen in deze lijst leuke shopsteden in Duitsland. Deze weelderige stad ligt in de Duitse deelstaat Beieren, in het zuidoosten van Duitsland. Dit is een stad met vele gezichten en heeft ook een uitermate bruisend nachtleven. Voor wie van winkelen houdt is München een absolute vertroeteling, want er is zoveel moois in deze stad te zien als het om winkelaanbod gaat. Hier zal je gouden vondsten doen! Waar winkelen in Duitsland? Hier!

Denk bijvoorbeeld aan de Fünf Höfe, dat haar naam te danken heeft aan de vijf binnenplaatsen waaraan dit kolossale winkelcentrum gevestigd is. Naast het aanbod aan restaurants en cafés is het met name detailhandel dat hier de klok slaat waardoor vooral  shop liefhebbend publiek zich hier kan verkneukelen.

 

9. Leipzig

Voor treinreizigers onder jullie: Het shoppen begint al zodra je de trein uitstapt. Sinds de hereniging van Duitsland is hier onder het centraal station een winkelcentrum gebouwd met een diversiteit aan winkelaanbod. Er is mode, woonaccessoires, sieraden en je kunt er ook heerlijk eten. Bij Ciao Bella eet je, je raadt het wel, heerlijk Italiaans. Of waan je in India en bestel iets bij Masala Indian Food.

Leipzich bewijst ook een geweldig leuke shopstad in Duitsland te zijn. Het station was nog maar het begin. De stad heeft een heel karakteristiek centrum met veel chique boetieks en smalle doorgangen. Ben jij een doorgewinterde shopper? Dan kan je je hart ophalen bij de Mädler Passage aan de Grimmaische Strasse, op zo’n 10 minuten loopafstand van het station. Dit is zonder twijfel het paradepaardje van de stad Leipzig. Ervaar hier de combinatie van shoppen in verschillende segmenten- maar toch vooral de wat luxere – en stijlvolle architectuur. Het gebouw heeft 5 verdiepingen met op elke verdieping een ander uiterlijk dat in lijn staat met de bedrijven die in hetzelfde pand gevestigd zitten. Als je denkt aan een shopping center in Duitsland is dit toch wel the place to be!

 

10. Dresden

Dresden staat weliswaar op 10 in ons lijstje, maar dat betekent zeker niet dat deze de minste is van het rijtje steden dat hier is opgesomd. Dresden blijkt een veelzijdige en leuke shopstad in Duitsland te zien en verdient haar plaats en jouw aandacht!

Voor wie van jullie van boeken en muziek houden: Breng een bezoek aan stadsdeel Äußere Neustadt; hier zul je gegarandeerd slagen voor jouw favoriete plaat of dat boek waar je al lang naar op zoek was of dat jou thuis heerlijk tot rust kan brengen in je leunstoel.

Verder is een trip naar het Barokke Kwartier, tevens in stadsdeel Neustadt, een smaakvolle keuze. Verwonder je hier over de prachtige architectuur in barokke stijl die direct je aandacht zal trekken. Droom tijdens het shoppen soms even weg bij de schattige huisjes en uitnodigende kleine antiekzaakjes; winkelen in Dresden zal een verademing zijn!

 

Zin om weer even lekker te gaan shoppenn en is 1 dag voor jou niet genoeg? Ontdek dan snel de beste hotels in Duitsland en boek er een overnachting bij!

Hotels in Duitsland

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden