Dagje uit

Wat te doen met Hemelvaart?

Voor velen is Hemelvaart een lang weekend vrij! De vraag “wat gaan we dit jaar doen met Hemelvaart?” komt dan ook weer om de hoek kijken. Er is in ieder geval genoeg te doen en wij hebben de leukste Hemelvaart uitjes voor jong en oud op een rij gezet!

Culturele activiteiten tijdens Hemelvaart

Het is misschien al wel bekend dat Hemelvaart in het teken staat van braderieën en markten door het hele land. Ideaal voor als je zin hebt in een leuke activiteit en wilt genieten van alle gezelligheid om je heen!

Keramiekmarkt Dwingeloo

Creatievelingen en liefhebbers van keramiek kunnen hun hart ophalen op de Keramiekmarkt in Dwingeloo. Met demonstraties en workshops vermaak je je volop en uiteraard kun je er ook keramiek kopen. Leuk voor thuis! Met de kleintjes wordt er ook rekening gehouden. Voor hen is er een waar kinder-pret-kraam. De straatmuzikanten nemen de verantwoordelijkheid voor de reuring op zich. Een gezellig Hemelvaart uitje met het gezin!

Waar?
De Brink in Dwingeloo, Drenthe

Bloemetjesmarkt Leeuwarden

Of je nu wel of niet van bloemen houdt, de Bloemetjesmarkt in Leeuwarden is een lust voor het oog met honderden kraampjes. Combineer het met een bezoekje aan de Jaarmarkt op de Nieuwestad en de Wirdumerdijk en een dag vol plezier is gegarandeerd! Als het het ons vraagt is dit één van de leukste evenementen tijdens Hemelvaart.

Waar?
Centrum Leeuwarden, Friesland

Vaasaqua

Een braderie met 150 kramen en een boekenmarkt met 175 kramen: dat kun je verwachten bij Vaasaqua in Vaassen, tussen Apeldoorn en Zwolle. Ook worden er leuke muziekoptredens gehouden door een breed aanbod van livebands. Op het speciale Kinderplein vermaken de kinderen zich ook goed met springkussens tot het kindertheater en optredens. Vaasaqua is een leuk Hemelvaart uitje voor het hele gezin.

Waar?
Marktplein, Vaassen in Gelderland

De natuur in met Hemelvaart

Wil je de mensenmassa’s vermijden en zoek je liever de rust op? Doe dan een activiteit met Hemelvaart in de natuur.

Dauwtrappen

Een eeuwenoude traditie met Hemelvaart is het zogenoemde dauwtrappen. Deze traditie wordt nog aardig goed in stand gehouden en houdt in dat mensen er vroeg op uit gaan om dauw te trappen. Ze maken dan een wandeling of gaan een eindje fietsen. Vroeger betekende dit dat men om 3 uur ’s nachts opstond en met hun blote voeten door het gras wandelden, dansten en zongen. Van dit ritueel zou een magische en genezende werking uitgaan.

Dauwtrappen is tegenwoordig in verschillende varianten bekend, maar er zijn er nog maar weinig die op hun blote voeten door het gras lopen. Wel worden er natuurexcursies, fietstoertochten en wandelingen met dauwtrapontbijt georganiseerd op diverse plekken in het land.

De leukste festivals met Hemelvaart

Dat Hemelvaart tot de populaire vakantie- en feestdagen behoort, blijkt mede door de aanzienlijke hoeveelheid aan festivals en evenement die er door het hele land worden georganiseerd. Niet alleen op Hemelvaartsdag zelf, maar ook in het weekend erna vinden er nog tal van evenementen plaats.

Breda Jazz Festival

Midden in het centrum van Breda wordt met Hemelvaart al jaren het Breda Jazz Festival georganiseerd. 4 dagen lang kun je mee swingen op heerlijke jazzklanken. Of het nu mooi weer is of minder mooi weer: er zijn zowel binnen- als buitenconcerten. Een hartstikke gezellig evenement met Hemelvaart waarbij zowel jong als oud hun weg hier ieder jaar weer naartoe weten te vinden.

Waar
Het centrum van Breda, Noord-Brabant

Jannarok

Ben je niet zo’n liefhebber van jazz muziek? Dat kan natuurlijk! Komt dat mooi uit, want in Diepenheim in Twente wordt Jannarok georganiseerd. Dit is een gratis muziekfestival waar diverse bandjes optreden. De sfeer is ieder jaar weer erg gezellig en ook dit jaar staan er weer tientallen bands op het programma. Ongekend muzikaal talent vind je hier!

Waar?
Haaksbergerstraat in Diepenheim

Activiteiten voor met kinderen tijdens Hemelvaart

De kids kunnen prima mee naar festival of markten, maar wat pas echt leuk is, is het bezoeken van een leuk pretpark. De meeste pretparken gaan eind maart/begin april weer open. Wedden dat je de kinderen hiermee blij verrast?

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden