Dagje uit

Koningsdag 2021: activiteiten in de 5 leukste steden

Als straks het voorjaar langzamerhand haar intrede doet weten we één ding zeker: de leuke feestdagen met de bijbehorende feestjes komen er ook weer aan! Van Pasen tot aan Hemelvaart en natuurlijk ook Koningsdag. De dag dat onze koning jarig is en het hele land gehuld is in oranje. Heb je zin om naar een stad te gaan en wil je de leukste feestjes niet missen? Dan vind je hier de 5 leukste steden op een rij voor Koningsdag 2021.

Wanneer is Koningsdag 2021?

Maar allereerst de vraag: wanneer is Koningsdag 2021? Sinds Koninginnedag is veranderd naar Koningsdag, wordt deze nationale feestdag altijd op 27 april gehouden, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In 2021 valt dit op een dinsdag, dus voor velen van jullie zal Koningsdag een vrije dag zijn! Door het hele land worden er activiteiten en vrijmarkten georganiseerd en de koninklijke familie bezoekt een aantal steden door het land. In 2021 zal het koningspaar de stad Maastricht bezoeken. Kijk op deze website voor meer informatie over de georganiseerde activiteiten, bezienswaardigheden die extra zullen worden uitgelicht, de bereikbaarheid enzovoorts. Natuurlijk zijn er ook genoeg hotels in Maastricht te vinden voor als je wil blijven overnachten. Hieronder vind je nog 5 andere steden die er naast Maastricht op Koningsdag 2021 uitspringen.

De 5 leukste steden voor Koningsdag 2021

1.      Koningsdag Groningen

Op nummer 1 staat Groningen. En dat is niet voor niets, want door de hele stad worden er de hele dag leuke festiviteiten gehouden voor jong en oud. Overdag wordt er rekening gehouden met de kleintjes met sport- en spelactiviteiten en kinderdisco’s. ’s Avonds gaat het dak eraf met een volledig georganiseerd muziekprogramma. Door de hele stad worden zowel op de Vismarkt, Ossenmarkt, Grote Markt en het Poeleplein diverse optredens gehouden.

Uiteraard kan de vrijmarkt niet ontbreken tijdens Koningsdag 2021. Op de Groningse singels stallen honderden mensen hun kleedje met oude spullen, zoals boeken, skates, kleding en spelletjes. Ga lekker struinen en geniet van de gezelligheid!

2.      Koningsdag Eindhoven

Ook in Eindhoven wordt het weer een groot feest. Zo vind je tussen het Philips stadion en het spoor het vrijmarktterrein. Ook zit je in Eindhoven goed als je een feestje wilt bouwen. Met name het Stadionsplein en het Stadhuisplein zijn op Koningsdag the places to be. Bij de Paterskerk geniet je van hardere dance stijlen, terwijl je rond het Catharinaplein vooral hiphop uit de speakers hoort. Houd je van een oer Hollands feestje? Dan moet je op de Markt zijn!

3.      Koningsdag Amsterdam

In onze hoofdstad ben je ook gegarandeerd van een feestelijke dag tijdens Koningsdag 2021. Met maar liefst 750.000 mensen die naar deze stad komen wordt het hier altijd een gezellige drukte. Vanaf 12:00 uur zijn er tal van Koningsdagfeesten en bandjes die optreden in de openlucht en je vind er diverse Vrijmarkten. Voor elke muziekstijl vind je ergens in de stad wel iets, maar de populairste feestlocaties zijn de Westerstraat, Prinsengracht en de Regulierdwarsstraat.

Ook het Rembrandtplein, het Spui en het Leidseplein staan vol met feestvierende mensen gekleed in oranje. En ben je met kinderen? Dan is het Vondelpark erg leuk om te bezoeken, omdat hier vooral veel kinderen hun oude speelgoed verkopen.

4.      Koningsdag Zwolle

In Zwolle wordt ieder jaar Kingdance georganiseerd op evenemententerrein Grote Voort. Hier komen jaarlijks 25.000 mensen op af voor de allerbeste house en hardstyle artiesten. Het is dan ook een van de grootste outdoor dance festivals op Koningsdag. Bekende en minder bekende DJ’s treden hier op om er een echt feestje van te maken.

Wil je het wat rustiger aan doen? Ook in Zwolle stallen veel mensen hun kleedje uit om oude spullen te verkopen. Ook worden er tal van kinderactiviteiten georganiseerd, zoals Oranjepret bij Park Eekhout. Hier vind je diverse optredens en live muziek, verschillende workshops en acts en zelfs een zeepbellenshow. Zo hebben de kleintjes ook een onvergetelijke dag!

5.      Koningsdag Rotterdam

Heb je zin om dit jaar Koningsdag in Rotterdam te vieren? Ook hier worden tal van (muziek) evenementen georganiseerd. Zo is er het Kralingse Bos Festival – een groot festival aan de Kralingse Plas met live en elektronische muziek in verschillende genres. Bij Oranjebitter hoor je vooral 80’s, 90’s, disco en hiphop muziek uit de speakers komen. Dit festival vindt plaats in het Roel Langerakpark naast Blijdorp. Houd je meer van Nederlandse muziek? Dan kun je Code Oranje op het Stadhuisplein niet overslaan! Tot slot is er nog het Kingsland Rotterdam Festival in Rotterdam Ahoy. Hier gaan de voetjes van de vloer met grote namen uit de eclectic en urban scene.

Waar ga jij Koningsdag 2021 vieren? Laat het weten!

Delen
Geschreven door:
redactie

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

6 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden