Dagje uit

Carnaval 2020. Waar moet je het nou echt vieren? of juist niet?

Het eerste feest van 2020 komt er weer aan. Tijdens carnaval openen cafés en kroegen hun deuren en wordt de hele stad gevuld met verklede mensen. Je moet niet gek opkijken als je tegen Badman of een banaan oploopt. Carnaval 2020 is van zondag 23 februari tot en met dinsdag 25 februari. Je kunt weer helemaal verkleed losgaan in leuke steden. Dans de polonaise en zing schaamteloos mee met foute nummers. Er zijn een hoop leuke steden om carnaval te vieren. Waar moet je nou echt heen voor een onvergetelijke carnaval 2020? Of waar moet je heen als je juist helemaal geen zin hebt in Carnaval?

Carnaval Breda – Kielegat

Vier dagen lang staat Breda op z’n kop. Je kan er feest vieren, naar carnavals concerten en optochten bekijken. Op zaterdag 10 februari, de carnavalszaterdag, is het tijd voor het grootste carnavalsfeest van Breda. Het 076 Bal in de MEZZ beloofd een kei leuke avond te worden. Zondag 23 februari gaat om stipt 20:00 uur het licht uit op de Grote Markt en begint hossen op de markt. Dit beteken dat carnaval 2020 echt is begonnen! Maandag 24 februari kan je gewoon weer door feesten op het grote verbroederingsfeest op de Grote Markt. Dit feest begint om 19 uur. Loop de polonaise en sluit de avond af met ‘Brabant’ van Guus. Carnaval Breda is echt kei leuk!

Wil je echt optimaal genieten van carnaval 2019? Bekijk het aanbod van onze hotels in Breda.

 

Carnaval Maastricht – Meestrech

Bij carnaval Maastricht wordt er veel meer aandacht besteed aan kostuums, schmink en optochten. Daarnaast is het typerend dat carnaval in Maastricht zich helemaal buiten afspeelt. De hele stad is versierd met de kleuren rood, geel en groen en op ieder plein is wel iets te doen. Zaterdag 8 februari start carnaval met het binnenhalen van de prins op het station. Op zondag 23 februari begint de grote intocht op het Vrijthof. Om 12.11 zijn er kanonschoten te horen die het officiële begin van carnaval aantonen. Je kan kijken bij verschillende optochten en dansen op elk plein.

Carnaval vieren in Maastricht? Bekijk het aanbod van onze hotels in Maastricht.

Carnaval Den Bosch – Oeteldonk

Den Bosch kan niet op tegen de carnavals vieringen in het zuiden van het land. Maar toch is Den Bosch onwijs gezellig en wat knusser. De zaterdag voor carnaval, zaterdag 22 februari, is de opwarmer voor carnaval 2020. Alle verenigingen en clubs geven een feest. Op maandag 24 februari begint om stipt 12:22 uur De Grote Optocht van Oeteldonk vanaf de Grobbendoncklaan. Alle verenigingen laten hun kunstwerken zien en horen. Oeteldonk heeft zijn eigen thema met carnaval ‘Oeteldonk, Van Keinds Af Aon’. Trek jouw carnaval kleding uit de kast en feest mee tijdens carnaval Den Bosch.

Wil je zowel feesten als de optocht bekijken? Bekijk het aanbod van onze hotels in Maastricht.

Carnaval Eindhoven – Lampegat

De aftrap van carnaval Eindhoven vindt plaats in het Lampegat. Op vrijdag 1 maart van 15:00 tot 18:00 uur zendt Omroep Brabant live uit bij hotel Pullman. Zowel op de radio als op de televisie kan je luisteren en kijken naar carnavalsartiesten. De Lampegatse optocht is op zaterdag 22 februari. Na afloop van deze optocht kan het feest echt beginnen. Van 1 tot en met 5 maart staat de tent op de Markt in Eindhoven op z’n kop. Er komen diverse artiesten en er is voor ieder wat wils. Ook wordt er in het grootste deel van de clubs iedere avond een carnavalsbal gehouden. Dans en drink vier dagen lang en geniet van carnaval 2020!

Wil je vier dagen feest vieren in Eindhoven? Bekijk het aanbod van onze hotels in Eindhoven.

Ik ben wel benieuwd welke stad jou het meeste aanspreekt. Ga je voor echt Brabantse gezelligheid in Breda of bewonder je de allermooiste kostuums in Maastricht? Het is in ieder geval in elke stad onwijs gezellig en een dolle boel. Hangt jouw carnavals kostuum al klaar?

Geen zin in Carnaval!

Sommige mensen gaan voor de fun en zijn helemaal gek van het jaarlijkse verkleedfeest dat wij in Nederland vieren. Maar er zijn ook aardig wat mensen die gewoon geen zin hebben in Carnaval. Prima! En daarom vinden wij het leuk om jou, jij die geen zin hebt in Carnaval, wat tips te geven waar je Carnaval het beste kunt ontvluchten.

  1. De kust is mateloos populair in de week van Carnaval. Het blijkt dus dat genoeg mensen Carnaval willen ontvluchten en geen zin hebben in het gefeest. Onze lange kustlijn is perfect voor een relaxte vakantie tijdens Carnaval. Bekijk alle hotels aan de kust.
  2. Wil je echt helemaal weg zijn, kies dan voor de Wadden. Natuur en ruimte vind je hier vooral en totaal geen feestgangers die als Batman of Spice Girl verkleed gaan. Alle hotels op de Wadden.
  3. De steden Antwerpen, Brussel en Leuven liggen ook in de nabije omgeving van het Carnavalsgebied. Ga dus voor het ontvluchten van Carnaval voor een stedentrip. Ook leuk. Bekijk bijvoorbeeld onze hotels in Antwerpen.
Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden