Dagje uit

De beste sauna’s van Brabant: tips van HotelSpecials

Soms ben je echt even toe aan ontspanning. Even lekker je hoofd leegmaken en helemaal tot rust komen. Alleen, met een vriendin of met je partner, een bezoek aan de sauna kan je echt goed doen. Ik adviseer je dan ook graag bij het vinden van de beste sauna’s van Brabant. Zo kan jij er straks weer tegenaan!

Brabant Sauna – Haarsteeg

Bij Brabant Sauna weten ze als geen ander hoe je een sauna runt. Niet zo gek, want het concept bestaat al veertig jaar! Daarmee is deze sauna de oudste van heel Brabant. Je kunt dan ook met een gerust hart hier naartoe: je weet zeker dat het met de ervaring wel goed zit. Het complex is niet zo groot, integendeel het is juist kleinschalig te noemen. Maar dat maakt je bezoek juist weer bijzonder en persoonlijk.

Je kunt kiezen uit verschillende sauna’s. Ga jij voor de Finse blokhutsauna? Of toch voor een met eucalyptusgeuren? Maak ook gelijk gebruik van het Turks stoombad, de infraroodcabine of laat je verwennen tijdens een massage. Je bent er nu toch!

SpaPuur – Tilburg

In wellnessresort SpaPuur geniet je van de typische Brabantse gastvrijheid. En de fijne sfeer is bij lange na niet het enige pluspunt. De faciliteiten bieden veel variatie. Neem plaats in de rozen-, lavendel- of kruidensauna voor heerlijke geuren. Of ga voor de grootste Kelo sauna van Brabant. De Himalayasauna is opgebouwd met miljoenen jaren oude zoutstenen, die wonderen doen voor je luchtwegen dankzij de zoutkristallen. Je hoort het al: bij SpaPuur kun je optimaal ontspannen.

SpaSense – Geldrop

Muzieksauna

Wil je ruime keuze uit soorten sauna’s? Dan kun je het best naar SpaSense gaan. Hier hebben ze namelijk maar liefst zeven verschillende sauna’s! Zo ontspan jij precies hoe jij wilt. Relax op de Finse manier, in een puuliiteri of geniet van de geuren in de lavendelsauna.

Ook de muzieksauna is zeker aan te raden. Zelf houd ik ontzettend van muziek en voor mij bepaalt het dan ook vaak de sfeer. Een bepaald lied kan je humeur compleet veranderen. Bij SpaSense zorgen ze ervoor dat jij door de liedkeuze helemaal tot rust komt. Bovendien wordt er elke week andere rustgevende muziek gedraaid. Als je dus nog een keer terugkeert (en geloof me, dat wil je zeker!), zal je ervaring weer een andere draai krijgen. Ontspannen wordt op deze manier een ware beleving.

De Wellnessboot – Mill

De Wellnessboot

Ben je ooit weleens naar een sauna op een boot geweest? De unieke locatie geeft weer een heel nieuwe dimensie aan jouw sauna ervaring. De Wellnessboot geeft gelijk bij het aanzicht al een luxe, ontspannende sfeer af. Stiekem krijg je toch een beetje het gevoel alsof je heel even op vakantie gaat. Beeld je maar gewoon in dat je op een cruise gaat! Bovendien ligt de boot op een rustige plek in het dorp Mill. Zo blijft de magie iets langer hangen en loop je niet gelijk de drukke stad weer in na je relaxmomentje.

De Wellnessboot is groots opgezet. Er zijn maar liefst vier verdiepingen. Ga voor de kleurensauna, de panoramasauna of de saunagrot met rozensauna. Natuurlijk zijn er nog veel meer ontspanning faciliteiten. De zwembaden, kruidenbaden en rustruimtes zijn nog maar het begin. Dus stap op de Wellnessboot en laat je zorgen op de kade, schip ahoy!

Wellness met overnachting: dubbel genieten

Om je uitje naar de sauna compleet te maken, boek je een overnachting in een hotel. Want na al dat ontspannen heb je natuurlijk geen zin meer om nog naar huis te reizen. Gelukkig zijn er hotels met een bijbehorende sauna. En soms zit het gebruik zelfs bij de prijs inbegrepen! Neem eens een kijkje bij onze Wellness Specials. Bij deze hotels krijg je bij je overnachting een dag gratis toegang tot de wellness van het hotel zelf of een nabijgelegen wellness.

Verblijf bijvoorbeeld in Hampshire Hotel-Fitland Helmond. Met de Wellness Special overnacht je in een luxe kamer inclusief gratis ontbijt en toegang tot het prachtige wellness resort. Relax in de diverse sauna’s, zonnebank, stoombad en het zwembad. Na een weekendje in dit hotel kun je er weer helemaal tegenaan!

Een ander hotel met sauna die ik zeker zou aanraden is Inntel Hotels ART Eindhoven. In dit 4-sterren design hotel kun je met de Wellness Special een dagje heerlijk ontspannen. Een sauna, rustruimte, hamam en een Turks stoombad… waar wil jij het eerst heen?

Op zoek naar een hotel met sauna? Op HotelSpecials vind je een uitgebreid aanbod aan hotels met sauna.

Wat is volgens jou de allerbeste sauna van Brabant? Laat jouw mening horen in de comments!

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden