Vakanties

Top 10 boeken over reizen

Heb je inspiratie nodig voor je volgende reis of ben je bezig met een reisbucketlist? Leuke reisboeken zijn dan heerlijk om te lezen en bij weg te dromen. HotelSpecials heeft de beste reisboeken voor je op een rij gezet. Wat wordt jouw volgende reisbestemming?

Ben je op zoek naar een boek om te lezen voor op vakantie? Bekijk dan deze top 10.

#1 365 dagen onderweg – Floortje Dessing

Als er iemand is die inspirerende reisboeken kan schrijven, dan is het Floortje Dessing wel. 365 dagen onderweg is eigenlijk een soort reisgids en inspiratieboek in één. Het boek zit vol met persoonlijke tips van Floortje over plekken die je gezien moet hebben volgens haar, maar ook over hoe je bijvoorbeeld goedkoop een vliegticket kunt scoren. Het perfecte reisboek om mee te beginnen.

Naast 365 dagen onderweg heeft Floortje Dessing ook nog twee andere leuke reisboeken om te lezen: 100 wereldplekken die je gezien moet hebben en 25 wereldroutes die je gedaan moet hebben.

#2 Wie (niet) reist is gek – App Dijksterhuis

Dit is een van onze persoonlijke favorieten als het gaan om boeken over reizen. De schrijver van het boek is psycholoog en neemt je mee in wat de effecten zijn van reizen op je gemoedstoestand. Dit ondersteunt hij door grappige anekdotes over zijn eigen reizen. Een niet al te dik boek wat in één ruk weg te lezen is.

#3 Staycation – Anne de Buck

HotelSpecials gelooft er heilig in dat je niet ver hoeft te reizen om het vakantiegevoel te ervaren. En dat weet Anne perfect neer te zetten in haar reisboek Staycation. Ze neemt je mee naar de mooiste plekjes in Nederland en België met verrassende tips! Van fijne hotels en lekkere eettentjes tot uitgebreide cityguides.

#4 Wereldplekken – National Geographic

Als er één plek is waar ze weten wat de mooiste plekken op de wereld zijn dan is het wel op het kantoor van National Geographic. Wij vinden dit dan ook één van de mooiste reisboeken. Ontdek de mooiste plekken op de wereld en bewonder de prachtige foto’s die het boek rijk is. Wedden dat jij niet kan wachten om weer op vakantie te gaan?

#5 Geheime Wereldwonderen – Lonely Planet

Waarschijnlijk ken je de guides van Lonely Planet wel. Voor elke bestemming hebben ze er wel één. Maar ze schrijven ook leuke reisboeken om jou inspiratie te geven waar je nog naartoe kan gaan. In het reisboek Geheime Wereldwonderen nemen ze je mee naar bijzondere plekken op aarde en vertellen ze hoe deze ontstaan zijn. Extra leuk is dat ze je ook vertellen hoe je er kunt komen.

Andere inspirerende reisboeken van Lonely Planet zijn ‘Beste streetfood ter wereld’, ‘Beroemde reizen’ en ‘Ultieme bestemmingen’.

#6 Take a Break – Sara van Geloven

Sara is de ex-hoofredacteur van Lonely Planet en neemt je mee in hoe je een sabbatical neemt. Plan je wereldreis aan de hand van haar praktische tips, maar ook onwijs leuke interviews. Tijd om eindelijk die lange reis naar het buitenland te plannen?

#7 De wereld in 27 vakantiedagen – Johannes Keuning

Iedereen wil wel reizen. Alleen de meeste mensen lopen ertegenaan dat ze maar een beperkt aantal vakantiedagen hebben. Johannes laat je zien hoe je met maar 27 vakantiedagen toch nog verre reizen kunt maken en daar alles uit kunt halen.

#8 Before They Pass Away – Jimmy Nelson

Wanneer je een echte reisliefhebber bent, moet dit boek ergens bovenaan je verlanglijstje staan. Journalist Jimmy Nelson reisde 2,5 jaar lang rond de wereld om 35 inheemse stammen te fotograferen die dreigen uit te sterven. Dit is zonder twijfel één van de beste reisboeken die er is, en die in iedere boekenkast thuishoort.

#9 Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

Ook een mooi boek over reizen is backpack bestemmingen van Roëll de Ram. Naast de populairdere backpack bestemmingen zoals Thailand, neemt ze je ook mee naar de onbekendere bestemmingen voor de rugzakreiziger. Daarnaast geeft ze je allemaal handige tips voor een backpackreis.

#10 Pinnen in Mongolië – Liesbeth Rasker

Nee, het gaat niet over Mongolië, maar het is wel een mooie anekdote. Dit mooie reisboek gaat erover hoe je kan backpacken zonder een stereotype backpacker te zijn met een afritsbroek. Het helpt je bij het omgaan van reisongemakken zoals taalbarrières, wat je moet doen als je ziek wordt op reis, etc. Na het lezen van dit reisboek ga je met een gerust hart weg.

 

 

 

 

Delen
Geschreven door:

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden