Dagje uit

Amsterdam Light Festival 2021-2022

Elk jaar komt dit geweldige light festival weer terug naar Amsterdam. Het Amsterdam Light Festival. Hét festival waarbij families, vrienden en koppels de stad intrekken om samen een sfeervolle avond te beleven. Maar wat is er dit jaar allemaal te doen tijdens het Amsterdam Light Festival 2021? Welke Amsterdam Light Show kun je gaan bewonderen? 

Wanneer is het Amsterdam Light Festival?

Een kort maar krachtig antwoord: van 26 december 2021 tot en met 17 januari 2022 kun je iedere avond van 17:00-23:00u van de tiende editie van dit festival genieten.

Amsterdam Light Festival 2021 – thema

Elk jaar heeft zijn eigen thema, zo was het vorig jaar “When Nature calls”. Dit jaar is het thema ‘Celebrate Light’. Dit jaar is een speciale editie, omdat het festival 10 jaar bestaat! Ze reflecteren op de 10 jaar licht kunst en brengen de highlights van afgelopen jaren terug. Dit mag je dus echt niet missen! Breng jij een bezoek aan Editie #10 ‘Celebrate Light’?

Wil je alles weten over hoe het Amsterdam Light Festival was? Lees dan onze blog, want wij mochten hier in samenwerking met Blueboat company bij zijn. Ik weet zeker dat je er dit jaar heen wilt gaan. Want dit festival is zo leuk en gezellig.

Amsterdam Light Festival – wandelroute of fietstour

Het leukste is het Amsterdam Light Festival vanaf het water te bekijken. Maar niet iedereen vind dat, want zo is er elk jaar ook een wandelroute die je kunt volgen. Een tikkeltje langer, maar alle tijd om stil te staan bij de kunstwerken. Je kan dit met een officiële gids doen, of op eigen houtje. Wat je ook kiest, trek warme kleren aan en strijk af en toe neer in een leuk cafeetje.

Tijdens de Light Walk ga je met je smartphone in je hand wandelend op pad door de prachtige Plantage-Weesperbuurt. Via WhatsApp vertelt theatermaker Lucas De Man, creative director van het festival, met filmpjes, foto’s en audioberichten één groot verhaal over lichtkunst, de natuur en de stad. De wandeling is interactief, want je hebt als bezoeker zelf invloed op het verhaal. Wil je je verdiepen in de lichtkunst? App dit naar Lucas en hij deelt exclusieve interviews met de kunstenaars. Ben je juist geïnteresseerd in geschiedenis? Dan vertelt hij je meer over het verleden van de buurt waarin je in gaat lopen. Zo ontdek je dat de natuur ons niet alleen waarschuwt, maar ons ook enorm veel schoonheid, mogelijkheden en oplossingen te bieden heeft.

Dit jaar kun je ook een aantal fietsroutes volgen, met of zonder gids. Dus woon je in Amsterdam? Dan kun je lekker op je eigen fietsje. Maar je kunt ook een tour boeken met gids én fietsverhuur. Wel zo makkelijk.

Tip: op de website van het Amsterdam Light Festival boek je gemakkelijk een gids.

Amsterdam Light Festival – boottocht

Zoals ik eerder al zei, is wat mij betreft een boottoch thet leukste. LOVERS Canal Cruises is Official Partner van het festival en biedt de beste Amsterdam Light Festival rondvaarten.  Het festival komt dit jaar tot stand met gebundelde kracht; samen met kunstenaars, wetenschappers, sociale partners, basisschoolleerlingen en onderwijs- en overheidsinstellingen werd een nieuwe beleving ontwikkeld, voor de stad. Dit jaar ga je varend of wandelend op ontdekkingstocht met de nieuwe Light Walk.

Praktische info

De Light Walk gaat door de Plantage-Weesperbuurt in Amsterdam. In de open lucht en op 1,5 meter afstand is de Light Walk een veilige ervaring. Bezoekers boeken vooraf een datum en tijdslot en worden erop geattendeerd de 1,5 meter afstand te waarborgen. Vanaf december gaan de tickets in de verkoop via de website van het Amsterdam Light Festival.

 

Maak van je uitje een weekendje > Hotels in Amsterdam

Amsterdam is zo’n stad waar het altijd lekker druk is, maar het hoort bij de stad, dat geeft de stad ook zijn charme. Een leeg Amsterdam zou raar zijn. Daarom is het niet altijd makkelijk om een goed ,en wellicht nog wel belangrijker, betaalbaar hotel te vinden. Om jou een beetje op weg te helpen, heb ik een aantal tips en tricks voor hotels in Amsterdam op een rijtje gezet.

High class, hartje stad, super-de-luxe

Ben jij iemand die lekker in het centrum van de stad wilt zitten, alles op en top geregeld wilt hebben en gewoon zo naar het Amsterdam Light Festival wilt wandelen? Dan is Hotel Okura Amsterdam hét hotel voor jou. Uiteraard betaal je hier een prijs voor, maar dan heb je ook zeker wat je wilt.

Betaalbaar, comfortabel en in de buurt

Maakt locatie voor jou niet zoveel uit als het maar in de buurt van het Amsterdam Light Festival is? Dan kun je prima het comfortabele XO Hotels Park West boeken. Dit hotel ligt aan de rand van Amsterdam en met het OV sta je in mum in het centrum. En goedkoper dan optie 1.

Goedkoop, gratis parkeren, locatie niet belangrijk

Wil jij gewoon goedkoop eropuit en hoeft het allemaal niet zo spannend. Ga dan voor dit hotel dat buiten Amsterdam ligt. Je bent altijd goedkoper uit als je niet in de stad zelf overnacht maar erbuiten. Tevens kun je er met de auto gratis parkeren en ga je met de trein (iets langer onderweg) naar het centrum voor een leuke dag en avond.

Zijn de bovenstaande opties allemaal niets voor jou? Neem dan een kijkje in ons aanbod en zoek zelf een leuk hotel in Amsterdam.

Bekijk alle hotels in Amsterdam

Delen
Geschreven door:
Hotelspecials

Recent Posts

Tips voor de Unox Nieuwjaarsduik 2024

Tips Nieuwjaarsduik Waar je ook de nieuwjaarsduik gaat doen, de omstandigheden blijven hetzelfde. Het is…

6 maanden geleden

De 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland gaan in november al weer open! Duitsland is een echt kerstland.…

7 maanden geleden

Wat te doen in Gelderland? 8 tips!

Als je jezelf afvraagt, ‘’Wat te doen in Gelderland?’’, blijf dan zeker even hangen. Als…

7 maanden geleden

Wad een zomer: eilandhoppen op de wadden

Waarom maar één Waddeneiland bezoeken als je ook kunt eilandhoppen op de wadden en er…

2 jaar geleden

20 jaar HotelSpecials, 20 jaar om volwassen te worden

20 jaar HotelSpecials. Van grootse plannen op een zolderkamer tot een internationaal bedrijf met een…

2 jaar geleden

7 Leuke spots voor een high wine in Utrecht

Heb jij een nachtje weg naar Utrecht op de planning staan? Dan zal je vast gebruikmaken…

2 jaar geleden